Bagaimana dan Apa yang Perlu Minum Apabila Anda Melakukan Pembersihan (Ya, Kami Bermakna Booze)

Gambar oleh George Marks / Getty Images

Saya mungkin seorang pakar pemakanan, tetapi ia sangat jarang sekali saya mengatakan “tidak, terima kasih” kepada segelas wain atau koktel yang dibuat dengan baik. Minum adalah keseronokan – tetapi, tentu saja, ia boleh menjadi berlebihan. Apabila bulan Januari digelar, ramai orang berhenti minum minuman keras untuk cuba detoks dari musim cuti. (Rakan baik saya Carla menyebutnya “halia Januari”) Itu tidak bermakna anda mempunyai untuk keluar dari ayam belanda sejuk, dan sebenarnya, saya tidak akan.

selamat menjamu seleraCleanse selama dua minggu Food Lover’s Cleanse telah mengubah semangat garis panduan alkohol pada tahun ini, yang membolehkan satu hingga empat minuman per minggu dan bukannya minum sama sekali. Alasan kami di sebalik pelarasan dari dasar tidak menggembirakan tahun lepas agak mudah: Kita semua tentang kesederhanaan, jika ia berfungsi untuk anda. Minuman yang baik meningkatkan makanan yang baik, dan ia boleh menjadi sangat sihat (wain merah kaya dengan manfaat antioksidan, seperti banyak bir).

Selepas musim cuti yang penuh rasa haus, kebanyakan orang (dan pinggang) kami boleh menggunakan rehat pembersihan. Memutihkan alkohol sambil menekankan kualiti meremajakan dan re-energizing teh, air dan banyak buah-buahan dan sayur-sayuran segar merupakan bahagian penting dalam membersihkannya. Tetapi mungkin tidak produktif bagi anda untuk memotong minuman keras bersama-sama jika ia meletakkan spin negatif pada jadual, menjadikan anda menginginkan minuman lebih daripada biasa sekadar untuk membersihkannya. Sebaliknya, kami berharap dua minggu ini menggalakkan anda mengambil tabiat makan (dan minum) anda, dan semoga membuat beberapa perubahan yang sihat yang berkekalan sambil menikmati hidangan Sara.

Sekarang, kira-kira satu hingga empat minuman. Anda mungkin tertanya-tanya apa yang sepatutnya, atas nama kesedaran kesihatan. Inilah senarai saya:

Wain merah: Ia bagus dan nyaman untuk cuaca sejuk, tinggi antioksidan, dan purata sekitar 120 kalori setiap 5-ounce kaca. Champagne: Ini biasanya saya memilih ketika saya keluar untuk makan malam kerana ia menyeronokkan dan lebih rendah kalori berbanding kebanyakan minuman (sekitar 85 kalori setiap hidangan).

Minuman di atas batu: Jika anda seorang pencinta minuman keras, cuba pergi ke batu (lurus atau dengan air soda). Ia akan secara automatik melambatkan anda semasa anda menghirup bahan yang kuat, yang bermaksud anda mungkin akan minum lebih sedikit. Kebanyakan cecair yang keras semua purata kira-kira 100 kalori setiap 1.5 auns (pukulan). Jadi itu benar-benar pengadun yang membuat atau memecahkan minuman. Anda boleh berhujah bahawa minuman keras gelap mempunyai kandungan gula yang lebih banyak, tetapi pada penghujung hari, cuma perlahan pada apa yang anda nikmati dan anda akan menyimpan kalori secara automatik, sama ada scotch, bourbon, atau vodka.

Guinness: Jika anda akan minum bir, lihatlah dengan gemuk. Kajian menunjukkan ia mempunyai sifat antioksidan sihat yang dipanggil flavonoid, sama seperti wain merah, teh dan coklat gelap. Walau bagaimanapun, jika bir cenderung membuat anda kembung namun, jelaskan supaya anda dapat merasakan kesan penuh dari membersihkannya.

Lihat 2012 Cleanse Makanan-Kekasih

–Marissa Lippert