Apa yang perlu dilakukan dengan terlalu matang, Beras Mushy Jadi Anda Masih Makan Malam

Selalunya ada sekerat kebimbangan yang datang dengan membuat periuk beras. Di suatu tempat, terselip di belakang fikiran anda, ada suara kecil, berbisik, “Anda mungkin mengacaukannya.” Walaupun anda membilas bijirin anda. Dan gunakan kaedah pemasak pasta-pasta. Dan stim lagi di dalam periuk, selepas anda mengeluarkannya dari haba. Ada peluang anda berakhir dengan semangkuk barang-barang putih yang halus. Tetapi hanya kerana anda mempunyai bubur, tidak bermakna anda tidak boleh makan malam.

Sup ayam ini adalah pilihan yang sah.

Tekan-to-Your-Bones Chicken and Soup

Diilhamkan oleh peristiwa-peristiwa kehidupan sebenar baru-baru ini, kami mempunyai beberapa idea untuk apa yang perlu dilakukan dengan beras yang telah menjadi glup. Dari hidangan telur, hingga sup, untuk pencuci mulut, langkah boleh dibuat untuk memastikan makan malam yang lazat dan semua orang di meja gembira. Berikut adalah lima cara untuk membangkitkan nasi seperti pekerja keajaiban yang anda:

bubur gurih

Congee atau Biji Padi

Berikut adalah cara membuat congee, bubur nasi Cina yang lazat, dari nasi yang terlalu masak: Bawa beberapa inci air ke dalam mendidih dalam kuali sos dan mula menambah nasi lembap, beberapa sudu pada satu masa. Hancurkan mereka dengan pukul, sambil menambah mereka ke dalam air. jika ia mula terlalu tebal, tambah lebih banyak air. Sekiranya terlalu kurus, teruskan memasaknya. Anda mahu teruskan sehingga dimasak dengan sesuatu yang menyerupai polenta beras. Musim itu dengan kedelai dan garam, kacau, putih bawang putih yang dihiris, halia cincang, atau bawang putih. Biarkan ia mudah. Anda mahu menjadi kanvas kosong untuk apa-apa protein saus, berlemak, renyah dan sayur-sayuran yang anda buat untuk pergi bersamanya.

Kek Padi Fried

Yeah, nasi goreng. Tetapi tidak seperti barang-barang yang anda bawa keluar dari bekas takeout dalam segi empat padat. Di sini, kami membentuk nasi lembap ke dalam tepung roti, untuk digoreng. Sebaik sahaja anda mempunyai nasi berbentuk saiz patty hamburger, kira-kira ½ “tebal, garam dan lada kedua belah pihak. Tutup bahagian bawah kuali besi tuang dalam minyak zaitun dan panaskannya pada medium-tinggi, sebelum meletakkan tepung dalam kuali, dua atau tiga pada satu masa. Goreng patties selama 2-3 minit di setiap sisi, sehingga mereka berwarna perang keemasan coklat. Flip mereka, goreng pihak lain, keluarkan, dan berehat di rak penyejuk. Apa yang anda ada di sini adalah asas untuk protein yang kasar-as-neraka di luar dan berkrim di dalam.

beras Vietnam-ayam-sup dengan beras
Alex Lau

Sup ayam

Sekiranya anda mempunyai ayam (atau mungkin beberapa ayam rotisserie di dalam peti sejuk) dan stok pra-dibuat, bukakan nasi itu ke dalam sup. Awak tahu, sup ayam yang diluluskan Maurice Sendak dengan nasi. Menambah nasi kemudian dalam proses, apabila sayur-sayuran dimasak dan ayam ditambah, akan memelihara beras dari mendapatkan (bahkan) mushier. Kacau dan sediakan segera selepas itu. Sesetengah bawang jeruk atau lada di atas tidak akan menyakiti.

Frittata

Ya, beras boleh masuk dalam frittata. Dan ia cukup biasa di seluruh dunia. Nasi menambah badan yang besar kepada frittata, tanpa mengubah rasa, jadi pastikan apa-apa gabungan bahan-bahan dan topping yang anda telah merancang. Hanya tambah nasi ke dalam campuran telur sebelum bakes, pastikan untuk menyebarkan rumpun di seluruh kuali secara merata.

carolina rice pudding with mixed citrus
Alex Lau

Puding beras

Bonus pusingan! Pencuci mulut! Anda hanya boleh berkata, “Skru itu. Kami membuat periuk nasi lain untuk makan malam. Dan menjadikannya puding. Blamo! “Bawa susu, gula, pod vanila, tongkat kayu manis, dan kulit jeruk ke dalam reneh. Keluarkan pod vanila, tongkat kayu manis, dan kulit oren. Masukkan sedikit krim berat dan garam garam, sebelum menambah sesudu beras, memukul untuk memecahkan rumpun. Anda tidak perlu memasak ini terlalu lama kerana beras sudah dimasak. Ikuti resipi ini untuk nisbah yang betul dan beberapa buah buah yang menggembirakan di atas untuk ukuran yang baik.

Tekan-to-Your-Bones Ayam dan Beras Sup:

Tekan-to-Your-Bones Chicken and Soup