Apa yang Harus Anda Sentiasa Simpan Di Pantry Anda (dan Peti sejuk, dan Freezer)

Ia adalah soalan yang berusia tujuh tahun yang menimpa hampir semua tukang masak di rumah, tidak kira betapa dia mahir: “Apa yang perlu saya buat untuk makan malam malam ini?”

Walaupun jumlah resipi yang tidak pernah ada (psst! -You boleh menemui lebih dari 9,000 di laman web ini), kadang-kadang sukar untuk keluar dari jalan memasak, atau memikirkan apa yang anda sebenarnya berada dalam mood. Walaupun kita sebenarnya tidak boleh datang ke rumah anda dan merancang menu untuk anda, kami boleh membantu anda memastikan anda mempunyai barang-barang yang diperlukan di tangan untuk penciptaan makan malam yang luar biasa.

Inilah staple yang harus anda kerap disimpan di dalam peti sejuk, beku, dan pantri anda untuk memastikan bahawa anda boleh menyiapkan sesuatu yang hebat dengan cepat.

Peti sejuk

Parmesan: Sedikit Parm membuat hampir semua hidangan yang sedap menyanyi. Tambahan pula, Parm berlangsung (hampir) selama-lamanya. Pastikan anda membawanya keluar dari peti sejuk untuk seketika sebelum menggunakannya. Atau, jika anda melalui banyak Parmesan dalam hidup anda, tinggalkan saja. Rinds add oomph untuk sup juga. Cheddar: Kita semua untuk meletakkan telur di atasnya, tetapi kita penyokong besar meletakkan cheddar pada hampir apa sahaja. Blok cheddar berlangsung lama dan bagus dan melty, terutama parut. Kami suka tajam tambahan.

Telur: Hidangan krim saya yang tidak saya ketahui-apa-untuk-makan-untuk-makan? Telur ayam, atau telur goreng atau telur.

Butter: Beli paun dan simpan dalam peti sejuk. Tarik tongkat pada satu masa (atau lebih, jika perlu) untuk menyimpan di dalam peti sejuk.

Dijon Mustard: Lifesaver untuk salad dressings.

Wortel dan Brokoli: Sayur-sayuran yang boleh dipercayai ini akan bertahan selamanya. Panggang, stim, atau hanya kepingan untuk kriteri.

Parsley: Rumput segar indah, tetapi siapa yang boleh menggunakan tandan keseluruhan dalam tempoh lima hari? Simpan pasli di tangan-ia tetap cara segar lebih lama daripada kompadresnya.

Freezer

Roti: Roti dibakar dengan cepat dan biasanya mengekalkan tekstur dan rasa selepas pembekuan (ditto untuk pita dan tortilla). Potong sebelum beku untuk roti panggang segera. Stok ayam: Anda tahu bahawa satu hari Ahad anda sedang melepak di rumah dan memutuskan untuk membuat banyak dan banyak stok ayam? Simpan barang-barang di dalam peti sejuk anda dalam bekas bersaiz pint, dan ia akan menjadi kawan terbaik anda apabila anda memasak lentil, beras, dan sebagainya,.

Sosej, Bacon, atau Pancetta: Tambah ke pasta, mangkuk bijirin, dan salad. Atau pikirkan sarapan untuk makan malam.

Udang: Perbincangan sebenar: Sebilangan besar udang yang anda beli “segar” sebenarnya telah dibekukan. Jadi dalam beberapa cara, anda hanya menyimpan langkah di sini. Pikirkan sup, aduk-goreng, hidangan mi-berat.

Bayam dan / atau Kacang polong: Sayuran kecemasan, pada perkhidmatan anda.

Pantry / Tidak Perlu Penyejuk

Kosher Garam dan Lada: Tiada penjelasan diperlukan. Bawang: Dari sup untuk memasak-goreng untuk apa-apa makanan yang lazat, bawang adalah klac.

Bawang putih: Siapa yang peduli jika nafasmu berbau busuk? Bawang putih membuat semua rasa lebih baik.

Kentang: Mereka mungkin tidak sihat seperti wortel atau brokoli, tetapi mereka juga kekal selama-lamanya, dan mereka begitu baik tidak kira bagaimana anda memasak mereka.

Sriracha / Saus Panas Kegemaran Anda: Suatu pick-me-up segera untuk sisa habis.

Quinoa / Beras: Masak lebih cepat daripada biji-bijian yang lain dan berfungsi untuk sarapan, makan tengahari, makan malam dan pencuci mulut.

Lentil Merah atau Hijau Kering: Lentil merah masak lebih cepat daripada kebanyakan jenis lain, dan kehilangan bentuknya dengan cepat, yang berfungsi hebat sebagai asas sup. Tetapi kami suka (cinta!) Kacang hijau dengan vinaigrette merah-anggur untuk makan malam yang mudah.

Spaghetti dan Pasta lain: Kadang-kadang kita hanya perlu makan malam spageti atau makan Pocket Back Pocket.

Tomato dalam tin: Kerana tomato segar tidak selalu dalam musim. Beli tomato yang dibakar api untuk sup dan cabai.

Minyak zaitun: Wira kita, penyelamat kita, cinta kita.

Sayur Sayuran atau Lain-lain Minyak Masak Neutral: Berguna untuk memasak pada suhu tinggi, atau apabila anda tidak mahu makanan anda dirasakan seperti minyak berperisa.

Cuka: Gunakan cuka putih (atau Champagne) cuka untuk mencerahkan salad atau apa-apa mentah. Gunakan cuka merah anggur untuk hidangan yang lebih lazat yang mengidap asid sedikit. Cuka beras adalah baik untuk apa-apa yang lebih ringan.

Peanut Butter atau Nut Butters: Untuk sandwic, untuk sos, untuk marinades, dan untuk makan keluar dari balang.

Lemons: Jika garam tidak akan menyimpan hidangan yang hambar, jus lemon segar akan.

Kacang Kacang: Putar dengan minyak zaitun, Parmesan, garam dan lada, dan lemon, dan makan malam sudah siap.

Sos soya: Adakah rasa kari anda rata? Adakah jenis nasi goreng “meh”? Sos untuk menyelamatkan!