Apa yang Cleanse Kekasih Makanan?

(Kredit: Christopher Testani)

Saya seorang hedonis. Saya menandakan cuti dengan panggang rib dan bola bourbon. Menjelang tiba bulan Januari, tabiat makan saya boleh dikategorikan semula. Tetapi saya tidak mengikuti indulgensi Disember dengan cayenne dan lemon. Bagaimanakah saya dapat mengembalikan keseimbangan tanpa memberi makanan yang enak?

Untuk tahun ketiga berturut-turut, jawapan saya ialah Cleanse Food Lover, program dua minggu, tiga kali sehari dengan resipi, senarai belanja, dan idea makanan ringan yang saya direkabentuk dengan pemakanan Marissa Lippert untuk bonappetit.com. Ini cara untuk saya – dan anda – untuk mendapatkan trek yang betul untuk tahun 2013. Ia menggantikan makna makanan, seperti pasta putih tercinta saya dan snek, secara rawak dan makanan yang lazat: makanan yang dimasak di rumah bijirin penuh, protein tanpa lemak, lemak yang baik, dan hasil kereta roda (lihat “Garis Panduan” di sini).

Saya tidak memikirkan pembersihan sebagai pemakanan, tetapi saya telah kehilangan beberapa kilo setiap kali saya mengikutinya, yang sentiasa dialu-alukan. Lebih penting lagi, hanya mengambil masa dua minggu untuk memberi tumpuan kepada apa yang saya makan mendorong perubahan yang terakhir walaupun saya telah mengembalikan semula bakeri mingguan saya. Saya sekarang minum teh lebih banyak daripada kopi, dan saya telah belajar bagaimana untuk hidup tanpa selimut pretzels di pantri. Ia juga mengajar saya cara-cara untuk membuat makanan keluarga lebih sihat (sayuran panggang tidak lebih sukar untuk disediakan daripada beras putih, selepas semua).

Bermula pagi esok, saya akan menjadi blog mengenai pengalaman saya di sini di Feed. Mendapatkan maklum balas pembaca adalah bahagian yang terbaik (ini bermakna saya tidak pernah bersendirian dalam menyerahkan bola bourbon untuk makan lebih baik pada tahun baru), jadi pastikan untuk tweet tweet anda @bonappetit dengan #BAcleanse hashtag. Dan makan malam Hari 1 yang lazat. Saya tahu saya akan menjadi. –Sara Dickerman

Pembersihan Makanan 2013 Lover