Anda Mungkin Boleh Membuat Ini Kimchi Kentang Hash Dengan Mata Anda Ditutup

Selamat Datang ke Cooking Without Recipes, di mana kami mengajar anda cara membuat hidangan yang kami sayangi, tetapi jangan terlalu risau tentang butiran resipi yang menarik, jadi anda boleh membuat putaran anda sendiri. Ini adalah editor makanan kanan kimchi kentang kimchi Chris Morocco.

Melihat kawan pada hujung minggu kini bermakna mencari meja untuk lapan (kerusi tinggi, sila!) Atau hanya menghisapnya dan menjemput semua orang ke apartmen kami. Pada waktu pagi hari Ahad, sekelilingnya, memasak bercita-cita tinggi keluar dari tingkap bersama-sama dengan beberapa mainan yang dilontarkan dengan cermat. Berlari untuk membeli bagel juga terlibat, kerana saya tahu saya boleh membuat sesuatu yang mudah pada separuh masa.

Hash kentang hujung minggu ini dilahirkan semenjak saya menyedari kami telah meminta rakan-rakan kami untuk datang dan terlupa mengenainya sehinggalah loceng pintu berbunyi. Kami terpaksa membuat apa yang kami ada di apartmen kami: bacon beku beku, beberapa kentang Yukon Emas, bawang, bawang putih, dan sebotol kimchi. Saya telah berkhidmat hash minit terakhir, sambil menambahkan sedikit telur hancur lembut ke dalam campuran, dan saya kelihatan seperti seorang pahlawan. Beberapa tweak di sepanjang jalan sejak hari itu telah membuat gaun hitam kecil saya memasak makan tengah hari: Ia kelihatan (dan rasanya) hebat tetapi saya pada dasarnya boleh melakukannya dengan satu mata terbuka manakala juga mainlining kopi dan membaca akhbar.

CWAR brunch potato kimchi skillet hash mise en place
Laura Murray

Anda boleh memasak bacon semasa masih beku, jika anda perlu, dan semua tindakan berlaku dalam satu kuali semasa anda sedang menyiapkan bahan seterusnya. Paling penting, tidak perlu memasak kentang. Inilah prosesnya:

Potong 6 oz. bacon papak ke dalam kepingan chunky dan menjadikannya lebih panas dengan a percikan minyak zaitun. Apabila mereka adalah rangup, alihkannya ke pinggan, meninggalkan gris di belakang, dan buang beberapa gunting 4 hingga 6 kentang emas Yukon dipotong menjadi kepingan besar. Kini datang silap mata: Tutup kuali dan biarkan kentang mengalir dalam cecair yang dibebaskan ketika mereka memasak, kira-kira 10 minit (cukup masa untuk membuat telur dan periuk lain kopi). Ini mencipta stim tanpa perlu menambah cecair. Sekarang tunjukkan mereka musim dengan garam, dan biarkan mereka mula menjadi coklat. Sekiranya mereka tidak berkulit pada mulanya, arahkan haba dari sederhana ke sederhana, tetapi anda mungkin mendapati bahawa hanya mengetuk kuali itu cukup.

Tolak mereka dan apabila mereka mula mengambil warna, tambah a bawang cincang dan beberapa besar, cengkih bawang putih yang dihancurkan. Biarkan segala-galanya menjadi coklat yang baik dan emas, kemudian musim dengan garam dan lada. Tambahkan segenggam potongan cincang jika anda mempunyai mereka, atau melemparkan beberapa daikon radish kimchi (anda boleh menggunakan kimchi kubis, tetapi radishes tidak akan melepaskan banyak cecair, jadi hash crispier di sekeliling) selepas meletakkan beberapa hash untuk anak-anak.

Sos panas sangat digalakkan. Apa yang berlaku seterusnya adalah terpulang kepada anda. Pastikan anda melakukan kerja yang lebih baik untuk menjaga kalendar anda daripada saya.