Alat Sangat Khusus Dapur Ujian Kami Takut dengan Hak Sekarang

Kami tidak suka dengan monotaskers. Nah, mari kita ulangi. Kita tidak cinta dengannya paling monotaskers (terutama sliker alpukat). Kita semua tentang serba boleh di dapur, dan satu alat dengan satu, kegunaan yang tidak berguna, seolah-olah sedikit seperti pembaziran ruang dalam laci perkakas kami. Tetapi dapur ujian kami baru-baru ini jatuh cinta. Dengan pengisar benih bijan. Mesin kecil, plastik, yang dikendalikan oleh bateri yang mengambil biji wijen secara keseluruhan, membelahnya separuh, dan menembak mereka ke apa sahaja yang anda mahukan. Hubungan aneh, kita tahu.

Kami memasak dengan wijen sepanjang masa, sama ada benih atau minyak keseluruhan, tetapi pengisar benih Zojirushi CB-AA10 meninggalkan kami di mana-mana, pastinya bukan pasta dan sedikit lebih kasar daripada serbuk. Ia menjadikan untuk tambahan minit terakhir yang sempurna untuk mi, kacau sayur goreng, atau sup. Mengikut dapur ujian kami adalah tempat yang indah untuk menjadi.

wijen grinder rice bowl side
Gambar oleh Alex Delany

Biji bijan tanah yang bertaburan di atas mangkuk beras dengan bawang merah dan kimchi.

Mengisar wijen panggang (mereka tidak boleh mentah, atau mesin akan tersumbat) membebaskan minyak dan perisa yang biasanya disimpan di dalam mereka yang mustahil untuk mengunyah jatuh air mata. Ia juga mengambil risiko daripada menambahkan terlalu banyak minyak bijan, yang editor makanan kanan Chris Maghribi panggilan “memancing dengan dinamit”. Ia memberi anda aroma dan rasa dalam bahagian sempurna. Tetapi bahagian terbaik tentang mesin kecil yang cantik ini ialah anda boleh menggunakannya pada dasarnya apa-apa makanan yang anda mahukan. Kuasa berada di tangan anda.

Pengarah makanan Carla Lalli-Music mengisar beberapa ke hijau bawang putih-halia mereka. Uji pengurus dapur Brad Leone menggunakannya dalam sup mi. Nah, apa-apa sup sedap. Dan editor makanan bersekutu senior (dan purist) Claire Saffitz menggunakannya beras. Kerana, duh. Penggiling tidak membezakan. Ikan berkulit renyah. Sayuran dicuci. Telur. Mangkuk bijirin. Alpukat. Pengisar mencintai mereka semua.

Pasti, pengisar benih Zojirushi CB-AA10 bijirin terdengar seperti ia mungkin sepupu R2-D2 atau rakan-rakan dengan BB-8, tetapi percaya kepada kita, ia tidak boleh terbang pejuang X-wing anda. Ia hanya mengisar biji wijen, dan itu cukup baik untuk kita.

Beli: Zojirushi CB-AA10 Gurame Seed Grinder, $ 52.74 di Amazon

Perlu lebih banyak resipi wijen untuk memenuhi keinginan itu? Di sini ya ‘pergi.

Semua produk yang dipaparkan di Bonappetit.com dipilih secara berasingan oleh editor kami. Walau bagaimanapun, apabila anda membeli sesuatu melalui pautan runcit kami, kami boleh mendapat komisen affiliate kecil.