Adakah White Rice dan Kimchi Snek Sihat?

Kami bekerjasama dengan ahli pemakanan McKel Hill, MS, RD, LDN dari Nutrition Stripped untuk memberi kami sedikit maklum balas yang mesra tentang bagaimana kami lakukan di jabatan snek. Adakah mereka baik untuk kami? Bolehkah mereka menjadi lebih baik? Kami tidak selalu tahu, tetapi McKel tidak. Ini adalah makanan ringan kami, diserang.

Menguji pengurus dapur Brad Leone adalah lebih grazer. Dia seorang lelaki besar tetapi dia memilih untuk makan beberapa makanan yang lebih kecil sepanjang hari daripada duduk di satu hidangan besar. Jadi apa yang lelaki suka BA Brad memilih waktu snek? Nah, dia mempunyai beberapa kegemaran. Senarai itu adalah tingkap kecil ke dalam hati dan mindanya. Di sini, lihatlah:
• Ham pada roti panas
• Wafel dengan yoghurt Yunani dan berry beku
• Padi putih dan kimchi
• Telur rebus yang tidak digalakkan di paratha dengan harissa
• Bagel pizza! (tanda seru nya)

Jika anda bernasib baik, Brad akan menawarkan anda beberapa makanan ringan paratha dan melicinkan pada Dijon kecil di sandwic ham terbuka anda. Tetapi dengan mengetahui kecenderungan Brad untuk rasa Asia, kami mahu McKel memberitahu kami mengenai makanan nasi dan kimchi ini.

McKel, kami memerlukan Brad dalam bentuk teratas. Adakah dia mengamalkan pintar?

Ini bunyi yang lazat! Saya akan mengesyorkan untuk menambah sama ada sumber protein atau lemak sihat untuk melengkapkan beras putih, menjadikannya seimbang tenaga yang berkekalan. Cuba tambah edamame (mempunyai kedua-dua protein dan lemak yang sihat), telur rebus yang keras, atau sebilangan kecil ayam bakar, dll..

Dengan makanan fermentasi [seperti kimchi] terdapat banyak manfaat kesihatan, yang utama adalah bahawa mereka secara semulajadi ditapai dan mengandungi bakteria baik (alias probiotik) yang menjadikan sistem pencernaan kita sihat dan teratur.

Snek, Brad, tetapi teruskan dan letakkan telur di atasnya.