5 Resipi Untuk Malam Apabila Anda Memikirkan Anda Tidak Ada Masa untuk Membuat Makan Malam

Kadang saya tatal melalui resipi dan hanya menggelengkan kepala saya. Siapa yang sebenarnya mempunyai masa atau kesabaran untuk membuatnya? Hampir setiap malam, saya mahukan makan malam sekarang. Suka: Saya mahu berjalan melalui pintu dan menyambut saya di kaunter dapur saya. Sebaliknya, saya sering mendapati diri saya bergantung kepada aplikasi penghantaran atau cheese-and-crackers (okay, itu bahkan tidak memenuhi syarat sebagai makan malam sebenar-saya tahu). Atau sekurang-kurangnya saya lakukan … sehingga editor makanan kanan Rick Martinez membangunkan lima resipi kilat cepat, membina satu senarai runcit, bagi kita yang tidak mempunyai masa untuk memasak. Jika idea pergi ke bandar pada ayam rotisserie terdengar seperti malam Selasa yang ideal, tinggal bersama saya. Akan ada ayam-tetapi ada juga cara untuk merasakannya seperti anda tidak hanya mengeluarkannya dari bawah lampu panas pasaraya.

Dalam satu perjalanan membeli-belah, anda boleh mengambil belanjawan yang anda perlukan untuk pelan makan Isnin hingga Jumaat (tetapi pastikan anda mempunyai beberapa perkara dalam pantri anda).

ba basics dont have time to cook ingredients grocery shopping

Semua yang anda perlukan:

1 rotisserie ayam
2 Granny Smith epal
½ cawan asin, kacang panggang
3 biji merah sederhana
12 oz. fideo, vermicelli, atau pasta rambut malaikat
2 tandan parsli segar (kira-kira 2 cawan jumlah)
40 udang besar
1 cawan ceri kering kering
2 15-oz. tin kacang cannellini
1 28-oz. boleh tomato kupas keseluruhan
1 cawan padi putih sederhana
4 oz. bacon tebal
1 gandum Pullman keseluruhan
9 Tbsp. sos ikan
6 limau (jus ditambah baji untuk berkhidmat)
2 cawan cawan pimilan keju penyebaran (kira-kira 19 auns)

Tahniah! Anda benar-benar pergi membeli-belah runcit, dan, jika anda mengikuti senarai di atas, anda bersedia untuk pergi dengan makan malam Isnin anda. Simpan apa-apa bahan yang telah anda sisa selepas setiap resipi-anda perlukannya untuk beberapa malam akan datang.

Isnin: Pasta Pedas dengan Udang dan Tomat (Langkah demi Langkah, Resipi)

video de camaron ba basics
Alex Lau

Mi nipis (dalam kes ini, gambar, vermicelli, atau pasta rambut malaikat) mengambil karakter yang canggih jika anda hanya membuangnya ke dalam kuali kering dengan minyak selama beberapa minit sebelum anda memasaknya. Tambah kepada udang yang dimasak dan sebilangan sos cabai bawang putih yang pedas, dan anda mempunyai makanan cepat saji yang bukan mac dan keju microwavable. Sekiranya anda boleh menjimatkan wang itu, memilih udang yang baru dibersihkan dan disumbat; kerja beku dengan baik, jika ia menjadikan dompet anda mudah dilihat selepas makan. Walaupun anda memerlukan hanya kira-kira 1 lb udang untuk resipi khusus ini, masak semua udang malam anda supaya anda mempunyai beberapa bersedia untuk pergi kemudian dalam minggu apabila anda membuat resipi Rabu.

Selasa: Salad Thai Ayam Renyah (Langkah demi Langkah, Resipi)

rangup thai chicken salad ba basics
Alex Lau

Kami tidak semestinya melebihi keajaiban ayam rotisserie yang dibeli. Walau bagaimanapun, kami telah mendapat fasa hanya memakannya dengan sendirinya. Di sini, Martinez merancang cara untuk memberi pinjaman kepada ayam tambahan itu (iaitu, melemparkannya dalam kuali selama beberapa minit) dan memakai semuanya untuk malam Thailand yang besar. Apabila anda berbelanja untuk ayam, cuba cari satu dengan kulit yang dimasak di sebelah yang lebih ringan, kerana anda akan memasaknya lebih di rumah, dan satu-satunya perkara yang sifar orang mempunyai masa untuk ayam matang.

Rabu: Bacon-y Udang dan Pimiento Keju Grits (Langkah-demi-Langkah, Resipi)

udang and cheesy grits ba basics
Alex Lau

Gunakan keju pimiento untuk membuat bubur kacang-kacangan segera dihiasi dengan udang. Bacon-asap, garam, lemak-membawa semuanya bersama-sama. Martinez lebih suka sarapan kayu keras yang tebal, tebal dan tebal untuk sesuatu seperti ini.

Khamis: Rebusan Ayam dengan Kacang Cannellini dan Ceri (Langkah demi Langkah, Resep)

ayam stew ba basics
Alex Lau

Perkataan “rebus” tidak boleh membuat anda menyelam untuk seksyen Pesanan Sebelumnya pada laman web penghantaran anda pilihan. Ternyata: Bukan begitu sukar. Jangan percaya kita? Yang satu ini, yang siap dalam masa kurang dari 30 minit, mengambil rasa berlapis, yang maju dengan baik yang menandakan kerja seorang tukang masak yang tahu jalannya di dapur. Jalankan kredit, periksa. Hidangan ayam pedas yang sedikit pedas, selesa, sedikit tart dan ayam herbi selama satu malam, semak dan semak.

Jumaat: Pimiento Cheese Cheese dengan Apple-Cherry Chutney (Step-by-Step, Recipe)

pimento grilled cheese apple cherry chutney ba basics
Alex Lau

Anda boleh mengendalikan keju panggang, tetapi anda sudah tahu itu. Keju panggang ini semudah keju Amerika menampar antara dua keping roti-kecuali dengan rasa peringkat restoran. Berpindah orang Amerika untuk lebih banyak (!) Keju pimiento yang disebarkan meminjamkan haba dan rempah tambahan, dan chutney membawa kekacauan, kesakitan, dan cukup menghasilkan untuk anda berasa seperti anda dewasa seperti seorang juara.

Cari dua rancangan makan hebat yang hebat di sini