3 Resipi Taco Sarapan Anda Pasti Ingin Membuat

Dengar, kita suka Taco. Kami menyukai mereka untuk makan tengah hari, kami suka mereka untuk makan malam, dan kami sangat menyukai mereka untuk makanan ringan lewat malam. Kami menyukai mereka dengan daging dan kami menyukai mereka dengan kacang, dan kami dengan senang hati akan makan mereka setiap hari dalam seminggu (sesiapa yang datang dengan idea “Taco Tuesday” sangat mengehadkan perkara). Jadi kami cukup dipam Selamat menjamu selera menguji dapur dapur Chris Wegan mencadangkan idea untuk membuat tiga resipi taco baru … untuk sarapan pagi.

Ia memerlukan banyak resipi muda yang berani untuk menjadikannya lebih besar Selamat menjamu seleralaman web dan halaman cetakan, sepanjang jalan dari konsep untuk brainstorming untuk menguji dan menguji semula. Jadi bagaimana Wegan membuat kes bagi tacosnya? “Mereka tidak berkesudahan-maksudnya mereka kanvas kosong,” katanya.

Setakat ini, sangat baik-kita suka kanvas kosong yang bagus. Tetapi kami telah mencipta banyak tacos-mengapa sarapan khusus? Kenapa sekarang? Wegan menjelaskan bahawa dia diilhamkan oleh adegan sarapan taco di Austin, Texas. Untuk memulakan, Wegan menginginkan semua taconya mempunyai telur hancur sebagai pangkalan-tetapi dari situ, perkara menjadi menarik.

Dia pasti mahu mencipta taco sarapan pagi tanpa daging, dan kacang hitam adalah pendirian yang jelas untuk itu. Sekam bawang merah dan poblano chiles membawa panas, sementara perasan jus limau mencerahkan keadaan. Untuk benar-benar mengambil sesuatu ke peringkat seterusnya (kita semua tentang itu), Wegan mendahului dengan buatan sendiri ancho chile salsa.

Taco seterusnya, Wegan menjelaskan, adalah diilhamkan oleh sandwich sarapan Amerika klasik: Bacon, telur, dan keju pada roll. Tetapi kenapa ada roll apabila anda boleh mempunyai tortilla, bukan? Senjata rahsia Wegan di sini memasak kentang russet hangat dalam lemak bacon yang diberikan untuk gigitan emas, renyah, gemuk. Monterey Jack adalah keju pilihannya, tetapi anda boleh menyukai kegemaran anda. Dan untuk meringankan perkara (kerana, hello, daging babi dan kentang goreng), alpukat matang, masak dan dihiris di atas. Kami masuk ke dalamnya.

Akhirnya, untuk Wegan pièce de résistance, dia mencipta a chorizo ​​dan ubi jalar taco. “Saya hanya mahu melemparkan semua yang lazat dalam satu ini,” katanya. “Semuanya lazat” termasuk crema kapur, chorizo ​​segar gaya Mexico, cabai cabai, dan tomato salsa untuk nota cerah dan segar.

Dengan setiap taco yang disumbat dengan bahan-bahan unik, adakah terdapat peraturan di seluruh papan untuk membuatnya? Menurut Wegan, kunci di sini adalah tepung tortilla. Tidak jagung? “Nope, bukan jagung,” jelasnya. “Saya boleh turun dengan restoran tortilla jagung, tetapi yang terdapat di kedai runcit sangat tebal, dan sedikit cirit-birit. Tortilla tepung lebih mudah untuk mencari dan lebih mudah melipat.” Juga ambil perhatian: Jika anda akan menggunakan sos panas, pergi untuk gaya Mexico, seperti Cholula atau Valentina. Wegan menjelaskan bahawa mereka lebih tebal dan menambah unsur tekstur yang menarik kepada taco.

Apabila anda menyusun tacos sarapan pagi anda sendiri, ingat kata-kata bijak dari Wegan: “Saya mahu kreatif dengan resipi ini-dan akhirnya itulah matlamatnya. Itulah apa yang taco sarapan pagi.”

Dapatkan resipi:

Black Bean Breakfast Tacos dengan Ancho Chile Salsa

Potato-Bacon Breakfast Tacos dengan Monterey Jack

Chorizo-Sweet Potato Breakfast Tacos