3 Jenis Butter Butter Anda Harus Tahu Bagaimana Membuat

Mentega coklat adalah salah satu ramuan yang hanya bunyi mewah-realitinya, walaupun pemula newbie boleh melakukannya. Apa yang perlu anda lakukan adalah melelehkan mentega dalam periuk atau kuali di atas api sederhana, kemudian masak sehingga air di dalam mentega mula menguap, meninggalkan anda dengan minyak wangi yang cair, wangi yang menaikkan segala-galanya dari sayuran panggang yang mudah ke pencuci mulut yang dekaden kek dan tart. Tetapi tidak semua mentega coklat dicipta sama-sama yang mana antara ketiga-tiga ini sesuai untuk projek memasak anda yang akan datang:

coklat-mentega-level-1

Mentega cincang yang ringan adalah sempurna untuk pembancuh salad. Foto: Alex Lau

Golden Brown Butter
Apabila anda mula-mula mula melihat padat susu muncul, tarik kuali dari dapur sekarang untuk sesuatu yang akan dimasukkan ke dalam salad dressing atau di atas hidangan sayuran, seperti lobak panggang dengan hazelnut dan mentega coklat.

coklat-mentega-level-2

Pergi pengaju sedikit untuk Butternut Skuasy Gnocchi dengan Sage Brown Butter. Foto: Alex Lau / Marcus Nilsson

Brown-Brown Butter
Lebih 15 saat lagi, pepejal susu hanya menjadi lebih gelap. Ini sedikit lebih gelap bermakna sedikit lebih kaya dalam rasa, menambah seluk-beluk yang sempurna untuk menyelesaikan hidangan pasta atau ikan.

coklat-mentega-level-3

Hilangkan sisi gelap mentega coklat dalam barangan yang dipanggang, seperti galet epal salai mentega ini. Foto: Alex Lau / Michael Graydon + Nikole Herriott

Mentega coklat hampir-hitam
Pada ketika ini, anda mungkin berfikir, saya telah membakarnya, ia hancur! Bagi sesetengah orang, mentega coklat yang sangat gelap boleh membaca di langit-langit sebagai “terbakar” walaupun secara teknikalnya tidak. Mentega coklat yang dibawa sejauh ini sangat sejuk dan kemudian dicelupkan ke dalam bahan bakar.

Resipi 19 ini membuktikan mentega coklat menjadikan semuanya lebih baik