Večera večera: 7 stvari koje treba raditi s mljevenim govedinom

Pogledajte svoj zamrzivač. Vjerojatno ste vidjeli nešto poput sladoleda od pola galona ili dvije, vrećice zamrznutih grašaka i mase mljevene govedine. Sve izvrsne opcije, ali sladoled i grašak nisu dobre večere. Tamo dolazi mesna govedina. Brzo se kuha, dodaje tona okusa i jedan je od najsvestranijih sastojaka koje možete držati pri ruci. Spasimo dan (i večeru) za nas više puta nego što možemo računati.

Prebacite meso u hladnjak noć prije nego što planirate kuhati, i to će biti savršeno odmrznuto kad dođete kući s posla. Zatim, neka vaša kreativnost – i ove sedam ideja – nadahnjuju večeru koja će ugoditi cijeloj obitelji.

Učite meso

Meatloaf je večernji klasik iz razloga: Lako je napraviti, srdačno i punjenje, te rezultira nekim silnim preostalim ostatcima. Nekoliko savjeta za izradu mesa koji zadovoljava (tj. Nije suhi): Koristite zalihu da okusi i navlaži smjesu; objesiti ga slaninom jer, dobro, duh; i glazirajte ga s umetnutim ketchupom. Vjerujte nam: Vaša će obitelj moliti za pomoć drugima.

Krajnji bosanjski umak traži 20% masnoće mljevenog mesa. Fotografija: Michael Graydon i Nikole Herriott

Stavite je u umak

U redu, pa možda polako naborana klasična umaka od Bolognese nije najučinkovitija večera u tjednu koji možete napraviti. (Iako smo veliki fanovi za nedjeljnu večeru). Ipak, možete uzeti nekoliko savjeta od glavnog recepta za remek-djelo u utorak navečer. Začinite svoje začine i začinite u suhoj posudi prije dodavanja u meso i aromate. Koristite maslinovo mljeveno meso sa 20% masti za bolji okus i teksturu. Upotrijebite crveno vino kako biste posvijetlili tavu i ukrutili sve usitnjene dijelove u mješavinu i, naposljetku, nemojte se sramiti češnjakom. Zakačite gotovi umak nad kuhanom rižom, poprskajte ga s kruhom, bacite ga tjesteninom ili, ako se osjećate vrlo ambiciozno, slagajte ga s lazanje.

Veliki hamburger ne mora biti kompliciran. Fotografija: Peden + Munk

Napravite krumpir

Ne mora biti roštiljna sezona za hamburgere – iako to sigurno pruža prikladan izgovor. Sa posudom od lijevanog željeza i dobrim ventilacijskim sustavom, možete dobiti svoj hamburger na bilo koji dan u godini. Ali bez obzira jeste li pečeni ili pečeni, nekoliko pravila drže čvrsto. Prvo, nemojte čvrsto pržiti patiti. Veliki hamburger nikada ne smije biti gusta i tanak u teksturi. Drugo, svakako koristite mljevenu govedinu s visokim sadržajem masti. Ako možete raditi s mesnicom kako biste pronašli miješanu hamburgu, sve je bolje. Ako ne, kupite zemlju sa 20% masti. Prilikom roštanja, nemojte pritiskati špatule s lopaticom – to će osloboditi sokove na žeravicu. Ako je prženje, dobro je; masnoće će se okupljati oko burgera, pretvarajući ih u kuhanje.

Tajlandski govedina s bosiljom je spreman za manje od 30 minuta. Fotografija: Hirsheimer & Hamilton

Idite za mješavinu

Smokin ‘hot pan + mljevena govedina + vatreni chiles + sjeckani veggies + kuhana riža = flavorful večera koja je spremna u nekoliko minuta. Osim toga, DIY miješati-pržiti će pobijediti hlače od bilo kojeg odustajanja. Započnite soići češnjak i chiles preko visoke topline s neutralnim, visokim dimom u dimu (kao što je povrće ili canola). Dodajte govedinu i pritisnite ga dolje s žlicom dok kuha kako bi potaknulo oštrenje i smeđe. Sjeckanje vašeg povrća u tanke komade pomoći će im da kuhaju u bljesku. Završite s umakom od soje, ribljim umakom, vrućim umakom … bilo kakav umak kojeg vaše srce želi.

Krenite na putovanje u Španjolsku bilo koje noći u tjednu. Albóndigas! Fotografija: Marcus Nilsson

Napravite neke mesne kuglice

Postoji gotovo jednako toliko mnogo načina kuhanja mesnih okruglih kolača. Evo nekih ideja da se vaša kreativnost teče: meksički stilski albóndigas zacrvenio je u ancho chile-umaku; klasične talijanske mesne palete u marinari; Sklizneri s pametom u hoagie valjcima; pržene mesne kuglice (chea). Nemojte overmix meso izbjeći teške kugle, i biti velikodušan s S & P.

Sloppy joes + tacos = Neskladni Tacos. Da, želite jedan. Fotografija: Matt Duckor

tacos!

Tacos jučer, danas, sutra i zauvijek. Bilo da ste meka ili tvrda školjka vrsta, sve što stvarno trebate je mljeveni govedina, usitnjeno zelje, rajčica, svježa trava i sir. Želite li uzeti tacove na sljedeću razinu? Budite superheroj za večeru i kombinirajte nepristojne joe s tacom – Sloppy Taco je krajnji neobuzdan obrok.

Blagovaonica kupljena u trgovini čini impresivnim izgledom lončastog pita lakše nego što biste mislili. Fotografija: Gentl & Hyers

Pot Pie Up Up

Tko kaže da kokoš dobiva zabavu kad je u pitanju pivo? Mesna govedina je velika zamjena za pogača. Samo ga kuhajte s nekim aromama – lukom, češnjakom, itd. – i povrćem, vinom, rajčicama i zalihama. Ako imate vremena na rukama, ovaj recept za govedinu Bourguignonne Pot Pie je ljubitelj okusa (napravite ju u nedjelju i ponovo zagrijavajte tijekom cijelog tjedna). Nemojte imati dodatnu minutu? Jednostavno pecite sve na ploču za pećnicu u pećnici nepropusnoj tjestenini, pokrivajte s pahuljastom tijestom, usjeknite da se iscijedite, četkajte pranje jaja i pecite dok ne postanu zlatno smeđe.

Još više mljevenih ideja mesa, upravo tako