Ova Ricotta Panna Cotta je glatka i prozračna kao ljetni oblak

Prvi put kad sam napravio panna cotta bio sam na faksu, za zadatak za hranu na fotografiji Food, koji me nesvjesno pripremio za karijeru Instagramming hrane za život. Zadatak je bio fotografirati slastice, a htjela sam napraviti nešto što je zvučalo tako sofisticirano od Wegmanovih kolača koje su moji učenici krenuli. (Ljubav U Wegmana). Našao sam receptu od repe i šipak panna cotta, dok sam na Pinterestu (vrlo konceptualno) sanjala “lijepe deserte”. Tamne ružičaste boje zasigurno bi impresionirale profesora. Nakon fotografiranja svoje kreacije, konačno sam ga pokušao i … bilo je strašno. Zemljanost repa omogućila je sve i mislila sam da zauvijek mrzim panna cotta.

Brzo naprijed pet godina za mene moseying oko Test Kuhinja u potrazi za 3 popodne. snack, a postojao je novi recept Claire Saffitz za ricotta panna cotta. Bilo je neprimjereno jesti tri obroka vrijedna ove čudesne čudovišta, ali svejedno sam to učinila jer sam na koledžu puno govorila i Yolou. Došla mi je kombinacija kremasti-tangy ricotta i zagrijavanje slatkoće iz vanilije i kišice meda. Bio sam spreman ponovo napraviti panna kavu.

Iako to zvuči poput fancy, komplicirane talijanske delicije, to je stvarno lako napraviti. Ne govorim to samo zato što radim u časopisu za hranu. Ne postoji dio ovog receptora koji zahtijeva da se pećnica uključi, a pokriva se nektarini i medu svježe iz poljoprivrednika.

U osnovi Gelatin Horizontal
Fotografija Laure Murray

FYI, to je ono što cvjetanje želatine izgleda.

Dakle, sve što trebate je prelijevati jedan od onih bezvodnih želatinskih paketa – znate one koje imaju iste ambalaže koje su činile 1950. godine – u ¼ šalice hladne vode. Želatina se otapa 10 minuta dok pripremiš sve ostalo. Pomiješajte ricotta, pola i pola, šećer u prahu, ekstrakt vanilije i kosersku sol u procesoru za hranu (ili miješalicu ako nemate procesor hrane) sve dok se sve ne kombinira. Vaša želatinozna voda će izgledati kao pravi želatina i sitan zalogaj, što samo znači da je procvjetao. Čestitamo! Zatim dodajte pola i pol u želatinu i prebaci se niska toplina sve dok ne postane glatka. To može potrajati dulje nego što se očekivalo, jer stvarno ne želite bilo kakve želatinozne nakupine; to bi trebalo izgledati kao čašica punog mlijeka. Ulijte u mješalicu / procesor hrane s mješavinom ricotta iz ranije i sve se pomiješajte 30 sekundi.

Ulje jelo za panna cotta-Claire koristila je Pyrex pie jelo, ali koristila sam tortu, oboje rade! U tavu prelijte panna kotta i pustite da se ohladi u hladnjaku. Nakon što ste prošli četiri sata i dali ste se motivirajući govor o tome kako ćete posve noktati ukloniti pannu iz posude, stavite svoju posluživačku ploču ili pladnju na vrh posuđa koju ste ga hranili , i okrenite se brzo i pouzdano! Budući da ste ranije podmazali jelo, panna cotta bi trebala izaći super lako. Također možete izvesti lopaticu oko rubova kako bi ga popustili, a zatim umočite posudu u kupku vruće vode pet sekundi prije nego što se okrećete. Ako bi bilo kakvih prekida u kremšu, samo raspršite nektarine nad tim dijelom. (To sam ja učinio …) ispijajte med na vrhu, malo maslinovog ulja i poslužite ga svojim prijateljima. Možeš čak biti inspiriran fotografiranjem.

Nabavite recept:

ricotta-panna-cotta-s-i-nectarines honey.jpg

Ricotta Panna Cotta s nektarinom i medom

Neki ljudi (poput Brada) čak i čine vlastitu ricotta:

Brad i Babish napraviti ricotta sir