Dimljeni goveđi rebara s solom i paprom

Evo sve što trebate znati kako biste ove ribe inspirirale Texas na ugljen ili plin roštilj. Ako ste ikada uzeli u obzir uzimajući pušača od peleta kao što je Traeger roštilj, takve recepte učinit će vam drago što ste učinili.

Sastojci

 • ¼ šalice cijelih peppercorns
 • ¼ šalice Diamond Crystal ili 2 ½ žlice Morton koser soli
 • 10 kilograma kostiju, 10-inčni dugih govedina (oko 6 velikih)
 • ½ šalice vruće umake, kao što je Frankova

Posebna oprema

 • Začinsko mlina ili žbuka i štipaljka; dimnjak starter ako koristite ugljen roštilj, ili pušačke kutije ako koristite plinski roštilj; tvrde komade ili čipove

Priprema recepata

 • Grinjite paprike u začinskom mlinu ili sa žbukom i pljuskom dok se grubo ne tlo. Prijelaz u malu zdjelu; dodajte sol i promiješajte da se kombinirate. Ravnog rebra s toplim umakom i pospite svu solnu smjesu po cijelim rebrima.

 • Ako koristite ugljen roštilj, upijajte drvo u vodu i popunite dimnjak starter pola puta sa strane drvenog ugljena; svjetlo i pustiti da se spali sve dok se ugljen ne pokrije tankim slojem pepela. Ulijte sadržaj dimnjaka na jednu stranu roštilja. Rasporedite 3 komada drva ili pregršt čips na vrh ugljena. Postavite rešetku na roštilj i pokrovni poklopac, postavljajući otvor na poklopac što je dalje moguće od izvora topline. (Ovo će pomoći privući dim gore i preko mesa dok se diže.)

 • Ako koristite plinski roštilj, pripremite roštilj za srednje nisku, neizravnu toplinu, ostavljajući jedan ili dva plamenika. Stavite drvne čipove u pušačku kutiju i postavite preko izravne vrućine; pokriti roštilj.

 • Držite termometar s pećnicom s mogućnošću pečenja kroz gornji otvor ako vaš roštilj ima jedan. Pustite da se vatru ohladi dok se termometar ne registrira 250-275 °, podešavajući otvore na dnu i vrhu roštilja ili upravljačke ručice po potrebi za održavanje temperature, oko 30 minuta.

 • Grill rebra kost stranom dolje preko neizravne topline, ostavljajući mali razmak između svake kako bi se omogućilo dima cirkulirati, nadopunjavanje drva i dodavanje ugljena ili dva neotkriven drvenog ugljena po potrebi, sve dok gotovo crna korpa ne formira sve strane rebra i instant-čitati termometar umetnut u najdeblji dio svakog komada registara 185 °, 2½-3 ½ sata.

 • Uklonite rebra iz vrućine, omotajte ih pojedinačno u foliju i vratite na rešetke roštilja. Nastavite kuhati preko neizravne topline, snižavajući toplinu prema potrebi kako biste održali temperaturu što je moguće blizu 225-250 ° (ili prenijeti na pećnicu od 225 °), sve dok se rebra ne podižu, a termometar koji se trenutno očitava umetnut je u najdeblji Dio svakog dijela registrira 195 °, duže 2½-3 sata. Ostavite u foliji 20 minuta prije posluživanja.

Recept by Chris Maroko