Tanya Tempatan: Panduan Orang Dalam untuk San Antonio, Texas

Ini adalah Spilling the Beans, di mana baristas yang dipasang di dalamnya memberi kami penurunan di mana hendak pergi, apa yang harus dilakukan, dan apa yang harus dimakan (dan minum) di kampung halaman mereka.

“Bahagian kegemaran saya di San Antonio ialah tidak kira apa restoran atau bar itu-sama ada bar menyelam yang sudah ada selama 40 tahun atau tempat baru yang baru dibuka-anda akan melihat semua orang,” kata Vincent Luna, pengarah operasi di Kopi Tempatan di San Antonio, Texas. “Kanak-kanak hipster sejuk berada di tempat yang sama seperti nenek, orang berkhidmat seperti tempat yang sama sebagai orang perniagaan.” Dia dan Andrew Schulz, Pengarah tempatan pemanggang, telah menyaksikan San Antonio berkembang ke bandar yang merupakan tempat makan dan minum kuasa, dan memperluas Tempatan bersama dengannya. Hari-hari ini, San Antonio adalah pusat barbeku dan taco yang mengalir keluar, dan juga sandaran ayam ramen funky dan pesta tarian di katedral. Biarkan Schulz menunjukkan kepada anda jalan.

hotel-emma-san-antonio-lobi
Gambar oleh Wes Frazer

Lobi Hotel Emma. Foto: Nicole Franzen

Di mana kita harus tinggal?
Airbnb di daerah bersejarah, Monte Vista atau Alta Vista. Jika anda sanggup menghabiskan lebih banyak lagi, tinggal di Hotel Emma, ​​sebuah hotel yang hebat dilakukan berhampiran Pearl dengan restoran yang mengagumkan dan program kopi padat.

chorizo-scotch-egg-cornbread-hotel-emma-san-antonio-supper
Jody Horton

Oh, ya, itulah telur Scotch chorizo ​​di Hotel Emma. Foto: Jody Horton

Di mana untuk mengambil sarapan pagi?
Pasti mendapatkan hidangan sarapan Kuba di Ocho, yang merupakan restoran untuk pusat bandar Hotel Havana. Satu lagi yang hebat ialah Perjamuan di Hotel Emma. Lempengan raspberi-ricotta mereka-kekasih saya. Mereka juga melakukan daging bacon yang kaya dengan jutawan yang dibekalkan dalam sos gula perang yang hanya tekstur sempurna. Telur Scotch chorizo ​​adalah hebat. Juga, hanya mendapat sarapan pagi Taco adalah sesuatu di San Antonio. Kebanyakan kita berfikir bahawa sarapan taco yang terbaik adalah di Taqueria Chapala Jalisco, kacang dan keju (kerana itulah yang tradisional untuk San Antonio), tetapi saya tidak akan mengatakan tidak kepada chilaquiles atau carne asada taco. Apa yang membezakan mereka adalah sos merah mereka: Ia berasap dan mempunyai cuka yang lebih banyak, sejenis salsa Mexico memenuhi sos barbeku Texas. Saya yang lain adalah Panchos & Gringos, restoran klasik di mana saya mendapat The Mess, yang mempunyai sedikit segalanya.

Cawan besar kopi?
Tempatan, tentu saja. Terdapat sebuah roaster kecil yang sangat dikenali sebagai Estate Estate yang dipasangkan dengan kedai rempah. Ia adalah bar yang lebih kecil daripada kita, jadi pergi ke sana untuk perbualan yang penuh perhatian dan maklumat orang dalam tentang roaster. Saya juga suka The Fairview, sebuah kedai kopi / roti yang hebat untuk snek ringan pada waktu pagi. Yang lain yang saya akan periksa adalah trak yang dipanggil Theory Coffee.

Dorcol-building-san-antonio
Baik dari Dorcol

Dorcól, tempat untuk mencari seni hebat pada Sabtu Kedua. Photo: Courtesy of Dorcól

Di mana untuk melihat seni yang hebat?
Kami ada Jum’at Pertama setiap bulan, dan orang-orang datang ke selatan dari bandar ke Kompleks Seni Blue Star dan pergi dari bar-to-bar, melihat seni jalanan dan muncul di galeri. Yang lain yang lebih rendah dan fokus adalah Sabtu Kedua. Ia berpusat di sekitar penyulingan brendi aprikot yang dipanggil Dorcól. Terdapat koktail klasik yang dibuat dengan artis brendi dan pelakon yang berbeza. Ia lebih mentah dan tidak popular seperti Jumaat Pertama, tetapi ia adalah hebat. Untuk muzium yang lebih besar, saya akan mengesyorkan Muzium Seni San Antonio, yang patut dilihat hanya untuk lokasi yang indah dan tempat bersejarahnya, dan McNay, yang menganjurkan trak makanan dan muzik secara langsung pada malam Khamis untuk membawa orang ramai.

Pasaran terbaik untuk memakan jalan anda?
Pasaran petani terbaik berada di Pearl pada hari Sabtu dan Ahad. Anda mendapat banyak orang yang datang ke bandar untuk campuran makanan dan menghasilkan di sana. Saya suka Thing Ming, vendor yang melakukan mi Asia dan roti daging babi yang dikukus. Di sisi lain, ada trak taco yang pelajar dari CIA [The Institute of Culinary of America] lakukan. Terdapat taman-taman trak makanan: Saya menyukai Alamo Street Eat Bar, yang mempunyai lima atau enam trak di mana-mana masa dan 10 bir di keran. Ia dipenuhi dengan banyak orang yang ramah dan saya cuba untuk mendapatkan frites Peru apabila saya di sana.

cured-chefs-bar-san-antonio
Scott Martin

Pemandangan udara bar koki di Sembuh. Foto: Scott Martin

Restoran baru yang paling hangat di bandar?
Cured [salah satu daripada 50 nominasi restoran terbaik terbaik di BA pada 2014!] Telah menjadi salah satu tempat terbaik untuk dibuka di sini, dan ia mengekalkan stimnya. Selalunya kita melihat restoran muncul dan kemudian mereka sibuk dan mereka mengembara: Sembuh tidak seperti itu. Satu lagi yang baru dibuka adalah Botika; ia adalah restoran yang dipengaruhi oleh Peru dan Asia yang mempunyai bar sushi penuh tetapi juga menu yang dipasak dengan wajan dengan mi dan nasi goreng. Sekalipun mereka berkhidmat sangat bagus, dan mengisi lubang makanan besar San Antonio. Satu lagi restoran rendah utama yang saya pergi ke sepanjang masa dipanggil Frank, yang berasal dari Austin tetapi mempunyai sosej yang hebat.

Institusi restoran sekolah lama San Antonio?
Ada tempat di sebelah timur yang ayam charbroiled dipanggil Pollos Asados ​​Los Nortenos dan jika anda pergi pada waktu makan tengah hari akan menunggu lama tetapi ia adalah $ 9 untuk separuh ayam dan sisi beras dan kacang dan ia sempurna. Kemudian ada trak taco larut malam untuk taco dan tortas yang dipanggil Tacos El Regio. Ia diletakkan di luar kelab jalur lelaki, Hardbodies, jadi orang menyebutnya Hard Body Tacos. Itulah di mana semua orang pergi larut malam. Kemudian ada restoran makanan selesa sekolah lama, MK Davis, di mana anda pergi untuk steak ayam goreng, taco bengis, dan 32 oz. bir untuk $ 5 atau $ 6-tiada apa-apa yang mewah atau gila.

the-granary-san-antonio-sandwich
Robert J. Lerma

Barbeku di The Granary. Foto: Robert J. Lerma

Di mana untuk mendapatkan barbeku jari-licking-baik?
Dua tempat. Pertama, Smoke Shack, tempat barbeku tradisional Texas yang telah lama wujud. Yang kedua adalah The Granary, sebuah sendok barbeku yang membuat bir rumahnya sendiri. Pada waktu makan tengah hari, mereka melakukan menu bir gaya pasar dengan dua daging dan satu sisi, tetapi pada waktu malam ia makan dengan lebih tinggi dengan barbeku beku ramen dan kambing daging dengan rebung roti yang disebat.

esquire-tavern-san-antonio
Diberkati The Esquire

Tempat kegemaran Schulz untuk merebut koktel. Photo: Courtesy of Esquire

Di mana untuk mengambil koktel yang sangat baik?
Kegemaran mutlak saya adalah The Esquire, yang sebenarnya, secara historis, salah satu bar tertua di Texas. Ia adalah ruang yang indah, dan baru-baru ini mereka membuka ruang bawah yang lebih banyak ruang tamu di mana anda akan mendapat charcuterie, tiram, wain dan pemilihan sari yang sangat baik, dan kemudian hanya program koktel yang hebat. Persekitarannya sempurna-jauh dari Sungai Walk. Terdapat bar lain, Sternewirth, yang terletak di Hotel Emma, ​​yang bernilai hanya untuk melihat ruang. Mereka mengambil tangki-tangki Mutiara Pearl dan membuat mereka ke bilik persendirian. Belum lagi, pilihan minuman keras dan bir mereka sangat bagus.

jazz-tx-show
Hilmy

Muzik live di Jazz, TX. Foto: Hilmy

Tempat terbaik untuk melihat muzik secara langsung?
Terdapat tempat yang lebih baru dengan ruang luar yang dipanggil Paper Tiger yang membawa pelbagai perbuatan, dari indie hingga hip hop sekolah lama. Jika anda sedang mencari ruang koktel kelas atas, Jazz Tx membawa ahli-ahli muzik jazz yang hebat. Kemudian ada Frank, yang terletak di gereja bersejarah lama. Di tingkat atas adalah katedral, dengan kaca berwarna asli, dan mereka membawa DJ yang terkenal.

Tempat terbaik untuk menghadapi masalah untuk malam?
Terdapat tempat yang dipanggil Tucker dengan banyak tarian dan koktel murah. Satu-satunya tempat lain yang mungkin lebih lengkap dipanggil The Strip: jarak kira-kira empat batu kira-kira tujuh bar. Ia versi tempatan Austin 6th Street. Anda boleh bermula di bar koktail yang bagus dan kemudian bar-hop untuk suasana yang lebih seronok di mana kualiti minuman kurang penting.

Di mana hendak makan apabila parti berakhir?
Pasti trak taco di luar Hardbodies. Tetapi ada juga restoran 24 jam yang dipanggil Lulu, yang mempunyai stik goreng ayam gergasi yang terlalu banyak makanan. Ia adalah untuk masa-masa apabila anda tidak berfikir dengan jelas dan memerlukan karbohidrat dan protein untuk menyerap alkohol.

Memuatkan

Lihat di Instagram

Kenaikan dan berenang: Semua di Pedernales Falls. Foto: Instagram / @ givelifetomusic

Daytrip?
Sekiranya anda ingin melakukan aktiviti mendaki, saya akan mengesyorkan Enchanted Rock, yang terletak kira-kira sejam setengah dari utara San Antonio. Ia adalah tempat kegemaran saya untuk melakukan pengamatan pada malam yang jelas atau pergi mendaki batu. Pedernales Falls adalah satu lagi yang hebat: Ia mempunyai kolam semula jadi supaya anda boleh mendaki seluruhnya dan kemudian mencari tempat yang bagus untuk menyejukkan. Tetapi kegemaran saya sepanjang masa adalah Well’s Jacob, satu lagi kolam renang semula jadi di mana anda boleh SCUBA atau melompat dari tebing dan berenang.

Anda tahu, San Antonio tidak jauh dari Austin, dan semua restoran dan bar di #BACityGuides kami

Apa yang kita mahukan ialah barbeku, sekarang dan selama-lamanya

Jelajah Central Barbecue Texas Dengan Mark Ladner