Tanya Tempatan: Panduan Orang Dalam untuk Fort Collins, Colorado

Ini adalah Spilling the Beans, di mana baristas yang dipasang di dalamnya memberi kami penurunan di mana hendak pergi, apa yang harus dilakukan, dan apa yang harus dimakan (dan minum) di kampung halaman mereka.

Bila Jonathan Jarrow, pengasas Harbinger Coffee berpindah ke Fort Collins dari Chicago pada tahun 2011, bandar Coloradan “masih terjebak dalam keghairahan bandar kecilnya.” Tetapi dia membawa dia pengetahuan yang dia panggang untuk Ipsento dan memulakan kisah kopi di kampung halamannya. Pada masa yang sama, tukang masak muda dan bercita-cita tinggi melakukan perkara yang sama di dalam bidang masing-masing. Sekarang, Fort Collins adalah sebuah bandar basikal platinum dengan salah satu kepekatan tertinggi mikrobreweri (New Belgium!) Di negara ini. Berdekatan dengan gunung-gunung dan tasik-tasik yang megah, kota Colorado utara patut dilawati-biarkan Jarrow menjadi panduan anda.

Di mana kita harus tinggal?
Cuba tempat Airbnb di pusat bandar Mountain Mountain. Jika tidak, Armstrong adalah kegemaran klasik. Ia berada di bandar lama. Pada tahun hadapan, Elizabeth Hotel akan dibuka juga.

snooze-fort-collins-breakfast
Ashley Davis

Sarapan di Fort Collins kegemaran, Tunda. Foto: Ashley Davis

Di mana untuk mengambil sarapan pagi?
Sarapan adalah menyeronokkan di sini. Institusi sarapan pagi Fort Collins yang sebenar adalah Pilihan Raya Butcher dan Deli. Ia boleh berang dan liar, tetapi ia mempunyai menu bir. Semua orang mendapat “Geishas Bloody” di sana, yang sebenarnya hanya Bloody Mary dengan sebab bukan vodka. Saya akan mengatakan bahawa Benediktus mereka adalah guaman mereka yang kuat; mereka mempunyai beberapa pilihan yang berbeza, termasuk khas Benediktus hari itu. Tunda adalah rangkaian dari Denver bahawa orang benar-benar menikmati. Saya akan pergi untuk hidangan manis, menyeronokkan, dan menarik di sana. Bagi kedai roti, Little Bird Bakeshop adalah di mana ia berada di. Mereka membuat segala-galanya di rumah, dan biskut canelés dan manchego mereka akan mati.

flat-hat-coffee-fort-collins
Flat Hat Coffee

Lihat Flat Hat Coffee semasa anda berada di sana. Photo: Courtesy of Flat Hat

Cawan besar kopi?
Jelas sekali saya berat sebelah tetapi Harbinger benar-benar hebat, dan kita hidup dengan nama kami: Kami telah benar-benar mengubah tempat kejadian di sini. Selain daripada kami, Little Bird Bakeshop mempunyai program kopi yang padat dan sangat bagus untuk mempunyai kopi dengan pastri yang mengagumkan. Kemudian kita mempunyai Kitaran Bean, sebuah kedai buku dan kedai kopi yang telah lama wujud; pemiliknya biasa melayani kopi sebagai remaja. Mereka memanggang kacang-kacangan mereka secara tempatan-dan ia adalah sebuah kafe yang sejuk. Satu lagi adalah Bindle Coffee, yang merupakan restoran-kedai serbaneka yang dibuka sedikit lebih jauh di Jessup Farm Artisanal Village dan telah membawa kopi khas ke bahagian bandar itu. Yang lain ialah check Flat Hat; ia adalah di Muzium Penemuan, yang kebanyakannya merupakan muzium sejuk untuk kanak-kanak, tetapi kedai kopi mempunyai orang yang hebat dan kopi yang hebat di lokasi yang tidak mungkin.

Di mana untuk melihat seni yang hebat?
Terdapat Galeri Walk setiap hari Jumaat di mana anda boleh melawat galeri galeri dalam satu perjalanan. Muzium utama kami ialah Muzium Seni Fort Collins, yang terletak di pejabat pos lama. Tetapi saya suka berjalan di lorong-lorong di pusat bandar dan periksa mural. Satu lagi tempat yang kerap saya ialah Downtown Artery, galeri seni / kedai kopi / tempat, dan anda akan menemui semua jenis seni di sana. Mereka akan menampilkan lukisan dan barang kemas artis tempatan. Seorang artis Erebus Crow ini membuat perhiasan dari kepingan tulang haiwan dan, walaupun kedengarannya aneh, kepingan itu sangat keren.

Pasar terbaik atau dewan makanan untuk makan jalan anda?
Setiap hari Sabtu di tempat letak kereta Civic Center, ada pasar petani dengan pelbagai hasil tempatan. Ia berjalan dari musim bunga hingga musim gugur dan ia adalah tempat yang hebat untuk berjalan-jalan. Saya selalu berhenti ketika Palisades peaches, plums, dan nektarines berada dalam. Musim ini pendek, tetapi mereka benar-benar menakjubkan.

bir-penerbangan-kuda-naga-fort-collins
Dengan hormatnya Kuda dan Naga

Penerbangan di Kuda dan Naga. Gambar: Baiklah Kuda dan Naga

Brewery terbaik untuk berteduh di?
Odell adalah brewery utama tertua di Fort Collins, dan tempat yang anda akan pergi untuk bir dan makanan dari salah satu trak makanan pada giliran di sana. Ia adalah satu kegemaran kegemaran bandar. Kemudian ada New Belgium, yang mempunyai ruang teras klasik yang diperluas dan bir khusus yang menarik. Mereka benar-benar tahu barangan mereka. Setakat yang lebih menyeronokkan, kilang bir intim, saya akan meletakkan Funkwerks tinggi di sana. Mereka terkenal dengan Saisons dan Farmhouse ales yang memenangi pingat. Terdapat juga Equinox Brewery, yang sangat eksperimen dengan gaya dan maltanya. Kuda & Naga adalah kegemaran saya yang lain; ia berada di bahagian perindustrian bandar yang sejuk sehingga ia merasakan berbeza dari kilang bir dengan beranda besar. Dan Lindsay sentiasa membunuhnya di sana.

brick-and-mortar-fort-collins-plating2
Colin M. Gould

Penyaduran pada Brick + Mortar. Foto: Colin M. Gould

Restoran baru yang paling hangat di bandar?
Sekarang, di Welsh Rabbit-yang merupakan keju dan wain bistro dengan pinggan kecil yang sejuk di sebelahnya sendiri-terdapat restoran pop-up yang dipanggil Brick + Mortar. Chef sekarang adalah lelaki ini bernama Cameron dan dia melakukan masakan yang luar biasa. Segala sesuatu yang dia masak, dia mengambil sendiri, jadi semua bahan ditanam atau diperoleh dari dalam jarak memandu di restoran. Tempat saya pergi ke kerap, saya peminat besar Nick’s Italian. Saya benar-benar suka sosej daging babi yang dibungkus pancetta. Saya tidak memesan daging babi, tetapi saya suka hidangan ini; ia hanya dibungkus dengan rasa dan ia sesuai dengan limoncello buatan rumah. Saya juga mendapat charcuterie di bar koktel Sosial cukup kerap dan bibimbap di JeJu, yang benar-benar sebuah restoran sushi, tetapi ia dimiliki oleh seorang lelaki Korea jadi bibimbap benar-benar hit tidur.

Institusi restoran Fort Collins lama sekolah?
Bisetti untuk restoran Itali yang ringkas dan klasik atau hanya tempat yang hangat untuk digantung. Mereka melakukan apa yang mereka lakukan dengan baik untuk dibuka untuk masa yang lama. Kemudian ada Austin, yang merupakan versi lama New American-rotisserie ayam, kambing, dan tulang rusuk utama – yang merasakan sedikit mewah tetapi tidak terlalu mewah. Menyelam klasik walaupun adalah Surfside 7. Ia sudah ada selama bertahun-tahun dan ia adalah tempat untuk bar malam penutupan malam dan anjing jagung segar. Mana-mana penduduk asli Fort Collins tahu itu. Anda mendapat semua orang di sana: pukulan dan anak-anak sejuk serta orang rawak yang hanya ingin menyanyi karaoke.

sosial-fort-collins-bar
Dengan ihsan Sosial

Lubang air yang ideal, Sosial. Photo: Courtesy of Social

Di mana untuk mengambil koktel yang sangat baik?
Sosial adalah tangan yang terbaik. Martini Bar Elliot juga mempunyai menu koktail yang hebat tetapi ia lebih santai dan mungkin retro. Isteri saya suka minuman blackberry mereka dengan gin. Tempat yang menyeronokkan untuk pergi adalah Ace Gillett. Pergi untuk jazz live dan pengalaman yang megah. Ia gelap dan selesa-hampir-hampir-balik-jadi anda merasa bergaya hanya berjalan di sana.

pusat bandar-arteri-kubu-collins
Dengan hormat Downtown Artery

Galeri kafe-kombo-tempat-kombo-seni, Downtown Artery. Photo: Courtesy of the Downtown Artery

Tempat terbaik untuk melihat muzik secara langsung?
Untuk jazz, saya masih akan mengatakan Ace Gillett. Saya juga suka menggantung di dataran utama pada hari Khamis, ketika mereka memasang sebuah panggung besar di dekat mata air. Ia adalah permata di jantung Fort Collins. Jika tidak, pertunjukan terbaik datang ke Downtown Artery-kafe / venue / galeri seni. Ia mempunyai sistem bunyi yang hebat. Isteri saya melihat rahsia Silversun Pickups yang dipaparkan di sana baru-baru ini.

Tempat terbaik untuk menghadapi masalah untuk malam?
Trailhead. Ia adalah institusi Fort Collins: kotor dan menyelam tetapi tempat yang sempurna untuk bermain kolam renang, mendengar muzik keras, dan melawan jalan ke bar untuk mendapatkan minuman. Ia adalah tempat yang funky dan menyeronokkan untuk mendapatkan gaduh tanpa perlu bersikap mewah.

Di mana hendak makan apabila parti berakhir?
Kita semua menyebutnya “The Gyro Stand” tetapi ia adalah kereta makanan yang berfungsi, uh, gyros dengan garis panjang gila di sudut Mountain and College.

rocky-mountain-national-park-colorado-fort-collins
Gambar oleh Helen H. Richardson / The Denver Post

Taman Negara Gunung Rocky yang cantik. Foto: Helen H. Richardson / The Denver Post

Daytrip?
Kami tidak jauh dari Rocky Mountain National Park, tetapi saya lebih suka Cameron Pass dan laluan dan tasik di sekitar sana. Kegemaran saya ialah Blue Lake Trail, Nohku Crags, dan laluan ke Lake Agnes. Jika anda memandu ke arah jejak, ia adalah satu batu kembali ke tasik. Warna ini berwarna biru yang indah kerana deposit mineral, dan ia mempunyai pulau ini di tengah dan anda dikelilingi oleh gunung yang mencapai 11,000 hingga 12,000 kaki. Ia mudah diakses dan benar-benar luar biasa.

Dapatkan anda ke Boulder, Colorado secepat mungkin.

Kami akan meninggalkan kedai roti khas * khas * Colorado ini dengan anda

Di dalam Bakeri Itu Membuat Brownie Rumpai Gourmet