Tanya Tempatan: Panduan Orang Dalam untuk Eugene, Oregon

Ini adalah Spilling the Beans, di mana baristas yang dipasang di dalamnya memberi kami penurunan di mana hendak pergi, apa yang harus dilakukan, dan apa yang harus dimakan (dan minum) di kampung halaman mereka.

Dua jam di selatan ibu kota Oregon, dikelilingi oleh bukit-bukit dan hutan Lembah Willamette, Eugene memberi tumpuan kepada Portland untuk wangnya. Mungkin ia semangat perguruan tinggi – University of Oregon dan pasukan bola sepaknya bukanlah jenaka-tetapi kemungkinan besar keadaan yang tenang, progresif, dan santai dari sebuah bandar kecil yang dibanjiri oleh kopi yang hebat, bir yang lebih baik, dan adegan makanan yang semakin berkembang . Sekurang-kurangnya itulah yang berlaku Arthur Lawniczaka, pengurus akaun borong di roaster dan kafe tempatan yang hebat, Wandering Goat Coffee Co., di sana. Okay, mungkin juga tarian lewat malam, burger Jepun, mata air semulajadi, dan keju kambing hazelnut-apple juga. Biar dia tunjukkan tali.

Di mana kita harus tinggal?

Sekiranya anda mahukan pengalaman Eugene yang benar, dapatkan Airbnb. Anda boleh tinggal di Eugene Selatan, yang merupakan kawasan keluarga yang bagus, atau Whiteaker, di mana anda akan menemui rumah-rumah funky dan orang-orang yang lebih muda ke dalam adegan yang lebih banyak Portland. Untuk sebuah hotel, saya akan mengesyorkan Inn di ke-5. Itulah tempat Justin Bieber tinggal ketika dia berada di bandar.

Di mana untuk mengambil sarapan pagi?

Hideaway Bakery. Menu berubah mengikut musim dan mereka benar-benar berbakat. Saya selalu mendapat muesli atau ubi kentang sayuran panggang. Morning Glory Café, yang menyajikan sarapan vegan dan vegetarian, adalah satu lagi yang besar. Dapatkan Tiga Sisters, yang dinamakan sempena gunung terkenal di sini, tetapi juga hanya gunung sayuran dan sos cheesy [dan “saus cendawan tantrik”].

Dalam Roaster Loji Kopi. Photo: Courtesy of Roaster Plant Coffee

Cawan kopi terbaik?

Kambing yang mengembara. Sekiranya anda masuk ke kambing, bukan sahaja anda akan mendapat kopi yang berkualiti, tetapi anda juga akan mendapat rangkaian sokongan, sebuah perpustakaan besar, dan sebuah syarikat yang menghargai kemampanan. Kemudian ada Tailored Coffee, yang kelihatan sangat Portland dan menyajikan kopi atas. Saya juga akan berhenti di roaster Coffee Roaster tempatan, yang juga melayani kombucha di keran. Satu lagi: Glass House Coffee Bar-barista yang sangat berbakat di sana.

Pasaran terbaik untuk memakan jalan anda?

Pasaran petani pada hari Sabtu sangat hebat. Dari semua berdiri, saya suka satu yang dikenali sebagai ‘Goat Dairy Goat’ yang menjadikan rasa unik keju kambing yang bervariasi dari blueberry atau lavender ke hazelnut-apple. Satu lagi dipanggil Whistle Lonesome ,. Ia ladang yang terkenal dengan bijirinnya, seperti popcorn dan barli. Tempat lain yang saya cadangkan ialah mahkamah makanan kelas atas pada akhir 5th Ave.

Di mana untuk melihat seni yang hebat?

Muzium Seni Jordan Schnitzer di U of O adalah muzium besar di bandar ini, tetapi saya akan pergi ke Walking Art Friday First. Seniman tempatan menunjukkan potret, lanskap, dan perkara media campuran moden.

Rebus ikan rebus untuk kemenangan. Foto: Facebook / Izakaya Meiji

Restoran baru yang paling hangat di bandar?

Ia dibuka beberapa tahun yang lalu tetapi Izakaya Meiji masih bercakap tentang bandar itu. Ia menyajikan masakan Jepun kecil. Saya mendapat gom-ae, iaitu bayam dalam saus sesame hitam, dan ia sangat baik. Pada hari Ahad ada burger khas $ 14: satu burger, satu bourbon, satu bir. Anda tidak akan pernah memikirkannya tetapi burger gaya Jepun dengan sos yakitori adalah luar biasa. Grit Kitchen and Wine adalah satu lagi. Ia didedikasikan untuk makanan tempatan, organik dan bermusim, dan mempunyai kentang tumbuk goreng yang lazat. Kami masih suka Kung Fu Bistro dan Dos Banderas, yang mempunyai burrito terbaik di bandar.

Institusi sekolah lama yang dicuba dan benar?

Ia akan menjadi aneh tetapi Sundance Natural Foods telah wujud sejak tahun 1971 dan di mana saya melakukan kebanyakan membeli-belah saya. Stesen Elektrik Oregon adalah tongkat untuk pelajar yang mengambil ibu bapa mereka untuk makan ketika ibu bapa membayar.

Bar koktel terbaik di bandar?

Meiji adalah yang terbaik. Semua orang mendapat Bourbon & Halia dengan spesis buatan sendiri, tetapi saya selalu pergi untuk Painkiller (dua jenis rum, nanas). Sekiranya anda berada di pasaran untuk margaritas, pergi ke Tacovore.

Hari-hari cerah dan bir-semua pembuatan sehari di Eugene. Photo: Courtesy of Oakshire Brewing

Brewery terbaik?

Brewing Oakshire. Dan Ninkasi Brewing Company adalah yang paling terkenal di bandar. Ia mungkin juga salah satu daripada kilang bir terbaik dalam Kerja WildCraft Cider A.S. adalah satu lagi yang baru dibuka. Ia secara teknikalnya adalah cideri pertama di bandar ini. Jika anda mempunyai masa, ambil perjalanan-tidak terlalu jauh-untuk Agresir Ales. Di ladang dengan meja berkelah besar. Basikal di sana, memesan makanan, dan nongkrong untuk hari itu.

Di mana untuk melihat muzik secara langsung?

Eugene sangat bernasib baik untuk mempunyai suasana muzik yang ramai. HiFi Music Hall dan The Boreal adalah tempat ramai pemuzik jazz dan tempatan bermain. Teater McDonald adalah apabila artis terkenal yang datang ke bandar. U of O mempunyai stadium ini di mana pertunjukan besar berlangsung. Pada musim panas, Amfiteater Cuthbert adalah yang terbaik, kerana di luar dan anda boleh berkelah atau duduk di kawasan duduk di Alton Baker Park. Saya melihat Jackson Browne di sana pada hari yang indah tahun lepas.

Tempat terbaik untuk menghadapi masalah untuk malam?

Terdapat banyak tempat untuk menari dan bersenang-senang di Eugene. The Wayward Lamb memainkan muzik tarian moden dan hip hop di kawasan belakang. Ia mengumumkan diri sebagai bar gay Eugene yang pertama, dan ia sentiasa menjadi masa yang agak panjang. Kemudian terdapat tempat terkenal yang dikenali sebagai The Cowfish, yang memainkan banyak muzik rumah-jadi, tidak ada kata-kata-di mana orang pergi menari. Satu lagi ialah Blairalley Arcade, yang mempunyai DJ langsung yang bermain muzik eklektik, dari 70-an hingga mashups. Ia adalah bar pinball offbeat yang satu ton keseronokan.

Tempat terbaik untuk makan apabila parti berakhir?

Meiji dibuka sehingga jam 2 pagi dan orang ramai berkerumun di sana untuk makanan lewat malam. Tetapi pilihan kegemaran saya mungkin masih Dos Banderas untuk burrito. Saya juga dikenali untuk makan nachos lewat malam di bar yang dipanggil The Horsehead Bar.

Foto: Flickr / chrisbrooks

Daytrip?

Terdapat mata air panas di Sungai McKenzie yang dipanggil Belknap yang begitu indah dan santai. Berdekatan, terdapat kenaikan tujuh atau lapan batu ke air terjun di kawasan itu. Orang sering pergi ke Sweet Cheeks Winery juga. Ia kira-kira 30 batu di luar Eugene dengan pemandangan yang indah, serta makanan dan wain yang hebat. Dan tentu saja, anda boleh melawat The Three Sisters. Ia mengambil masa kira-kira sejam untuk kawasan padang belantara, dan kemudian masa itu berbeza-beza bergantung kepada gunung yang berbeza.

Apabila anda membuat perjalanan ke Portland, ini adalah tempat anda perlu makan.

Bagaimana dengan hujung minggu di Boulder? Kami fikir anda akan menjadi begitu.

Kanak-kanak kopi kopi Portland tahu apa yang ada.