Panduan Sebenarnya Berguna untuk Savannah, Georgia

Ini adalah Spilling the Beans, di mana baristas yang dipasang di dalamnya memberikan kami penurunan di mana hendak pergi, apa yang harus dilakukan, dan apa yang harus dimakan (dan minum) di kampung halaman mereka. Dalam ansuran ini, Jonna Levine dari Perc Coffee menunjukkan kami tali di Savannah, Georgia.

Di Perc Coffee, roaster kopi khusus di Savannah, Georgia yang membuka kedai di roastery di East Broad Street musim panas ini, Jonna Levine melakukan sedikit segalanya. Dia membina akaun grosir di Whole Foods, Pasar Segar, dan Kopi Fox dan Foxy Loxy. Levine juga memanggang kopi, mencubanya, dan kadang-kadang menyentuh lantai. Anda namakannya, dia melakukan semuanya-ia adalah sebahagian daripada membina perniagaan kecil dari bawah. Levine juga berpengetahuan tentang Savannah, bandar selatan sekolah lama dengan suar sekolah baru, pantai, adegan makanan yang membesar, dan rumah berhantu. Biarkan dia menjadi panduan anda.

jonna-savannah-headshot
PERC kopi

Biarkan Jonna Levine dari Perc Coffee menjadi panduan anda untuk Savannah. Foto: Kelly Cochrane / PERC Coffee

Di mana saya harus tinggal?
Ada apa-apa di dalam 37, kerana anda boleh pergi ke pantai jika anda mahu atau kepala pusat bandar. Saya selalu memberitahu kawan-kawan saya untuk menyewa VRBO dihantui atau pusat bandar Airbnb di daerah Victoria. Terdapat juga tempat yang indah anda boleh menyewa sebuah bilik dari yang dipanggil Mansion di Forsyth Park.

Di mana saya perlu ambil sarapan pagi?
Satu: Foxy Loxy Cafe. Dapatkan Foxy Scramble. Ada tempat yang dipanggil Kongres Street Social Club yang melakukan sarapan dengan muzik bluegrass tepat di pantai. Orang seperti The Collins Quarter untuk sarapan lewat pagi. Tetapi hati saya dengan tempat Kuba bernama Rancho Alegre. Saya hanya mengoyakkan tempat itu. Saya mendapat semua di menu; potongan daging babi dan ikan goreng yang sungguh menakjubkan. Satu lagi tempat, Green Truck, menanam burger dan bir tempatan. Ia terletak di Arby’s yang diubahsuaikan.

Cawan besar kopi?
Foxy Loxy dan The Fox Coffee adalah dua kedai kopi utama di bandar. Collins Quarter juga menghidangkan kopi. Mereka mempunyai teh manis dan minuman seperti itu juga. Bar kopi Seluruh Makanan di sini adalah nitro sejuk, yang hebat kerana ia sangat panas di luar. Dan Hari Cerah adalah pasar hippie di Forsyth Park yang melakukan kombucha di paip dan minuman nitro yang banyak diminum oleh orang ramai. Itulah pasaran yang kecil, supaya anda boleh masuk, habis, dan duduk di taman.

downtownsavannah-flickr-michaelsimmons
Flickr / michael_simmons

Jalan-jalan Savannah. Foto: Flickr / michael_simmons

Brewery?
Terdapat sebuah kilang bir gaya Jerman yang dikenali sebagai Moon River Brewing Company yang merupakan tourist-y. Tetapi penduduk tempatan seperti Service Brewing Co. Ia adalah pusat bandar yang hebat ini, tepat di ujung sungai. Terdapat juga Southbound Brewing Co. di seberang sungai.

Seni?
Muzium seni kota besar adalah Pusat Seni Jepson di pusat bandar. Tetapi jika anda mahu melihat artis tempatan, terdapat Art March pada Jumaat pertama setiap bulan. Anda boleh mengambil troli-atau berjalan kaki atau basikal-antara pameran seni rupa dan tempat-tempat yang berbeza. Ada adegan seni besar di sini, dan banyak artis berada di Savannah College of Art and Design. Terdapat muzik dan minuman-dan semua orang hanya bercakap tentang seni. Ia cukup keren.

Pasaran atau pasar makanan petani?
Pasar Petani Forsyth pada hari Sabtu. Saya akan mengesyorkan menghabiskan hari di taman itu sahaja. Terdapat juga pasar pada hari Khamis di Pulau Wilmington tepat di atas jambatan, tetapi itu lebih banyak perhiasan dan seni dari vendor tempatan.

Barbeku?
Wiley’s. Mereka keluar menuju Tybee, sebuah pulau di tepi pantai. B’s Cracklin Barbecue hebat, dan ia dibina semula kerana ia dibakar. Terdapat satu lagi yang dipanggil Sandfly yang membuat barbeku yang luar biasa dari restoran lama berhampiran MLK di Southside.

The Grey Restaurant
Quentin Bacon

Bar di The Grey. Foto: Quentin Bacon

Tempat makan malam yang paling hangat?
Hugh Acheson baru sahaja membuka sebuah restoran bernama The Florence. Satu lagi, The Grey, yang menukarkan sebuah bilik tiket stesen bas lama ke dalam bar, adalah lebih menarik dengan senarai wain yang sangat hebat. Saya akan mengesyorkan pergi ke sana untuk pembuka selera dan makanan ringan. Saya juga pergi ke Zunzi, yang mungkin mempunyai sandwic ayam terbaik di bandar. Terdapat juga tempat Asia yang dikenali sebagai Fire Street Food, sebuah lubang di dinding yang sangat baik. Jika anda mahukan pizza, Vinnie Van Go Go. Satu lagi, Cotton & Rye, hebat; ia adalah bar wiski dengan menu yang sangat selatan.

Restoran sekolah lama super klasik?
Ada tempat ayam goreng yang dipanggil Puan Wilkes. Ia adalah tempat Southern super lama yang hanya dibuka untuk makan tengahari. Terdapat garis besar, dan gaya keluarga; anda dihidangkan dulang besar ayam goreng dan kentang lecek.

Bar koktel yang terbaik?
Saya akan mengatakan The Grey, The Florence, atau The Wyld Dock Bar. Wyld mempunyai senarai wain yang hebat, koktel, dan tapas ladang-ke-meja tepat di paya. Mereka baru sahaja dibuka beberapa bulan lalu di Pulau Skidaway di tempat yang cantik yang biasa menjadi sendi tiram.

Muzik secara langsung?
Savannah benar-benar menjadi logam punk biasa-biasa saja. Tetapi Festival Muzik Savannah datang setiap tahun.

talmadge-memorial-bridge-savannah
Flickr / superfly_photography

Jambatan Talmadge Memorial ikonik Savannah, yang paling sesuai dilihat oleh bar di atas bumbung. Foto: Flickr / superfly_photography

Di mana untuk mendapatkan masalah?
Bar menyelam super yang kita suka pergi ke adalah Abe di Lincoln. Ia terletak di pinggir bandar, dan mempunyai Pac Man dan anak panah. Itulah di mana anda pergi untuk mendapatkan tembakan wiski anda. Kami juga pergi ke Jinx, yang memainkan muzik logam grungy. Satu lagi tempat, Hangfire, adalah tempat yang hiper, gemuruh. Terdapat juga dua bar di atas bumbung yang sejuk, tetapi mempunyai ramai orang yang pelik. Satu adalah Rocks di Sungai di atas Hotel Bohemian. Ia adalah tempat yang bagus untuk melihat jambatan pada waktu malam, tetapi ia mempunyai adegan cougar yang besar. Saya lebih suka Kapal Kapal di atas bumbung hotel di sebelahnya, kerana ada balkoni yang melengkung. Jika anda mahukan bir dan pandangan yang baik, itulah di mana anda pergi.

Malam lewat makan selepas itu?
Sweet Melissa’s. Ia adalah tempat pizza untuk pergi.

Hari pantai?
Kita semua pergi ke Tybee, kawasan pantai awam. Pergi ke North Beach dan North Beach Bar and Grill. Ia adalah restoran kecil di tempat letak kereta salah satu tempat letak kereta pantai. Ia kelihatan grungy, tetapi ia mempunyai makanan yang sangat baik. Ini adalah sentuhan Key West di Savannah: benar-benar eklektik dan banyak keseronokan.

Tempat paling terancam di bandar?
Terdapat banyak sejarah di Savannah. Saya akan mengesyorkan pergi ke Pemakaman Bonaventure. Ia percuma dan betul di sungai. Terdapat juga ladang tenusu lama yang ada di sana; anda tidak dibenarkan secara teknis untuk pergi, tetapi ada jejak yang keluar ke rawa. Fort Pulaski juga merupakan tempat yang sangat keren untuk melihat sebuah kubu Perang Saudara. Saya juga menyukai Wormsloe Park, di mana terdapat pokok-pokok besar yang tergantung di atas anda. Setakat kejiranan, bahagian selatan taman dan MLK Boulevard pasti kurang jelas.

Daytrip?
Pergi ke Daufuskie, pulau Gullah yang lama. Ia kira-kira 30 minit perjalanan dengan bot. Ia rawak dan pelik, tetapi sangat menyeronokkan. Terdapat padang golf yang baik di sana juga.