Panduan Sebenarnya Berguna untuk Louisville, Kentucky

Ini adalah Spilling the Beans, di mana baristas yang dipasang di dalamnya memberikan kami penurunan di mana hendak pergi, apa yang harus dilakukan, dan apa yang harus dimakan (dan minum) di kampung halaman mereka. Dalam ansuran ini, Ethan Shepherd of Please & Thank You menunjukkan kepada kita sekitar Louisville, Kentucky.

Kami pergi ke Louisville, Kentucky-dan Ethan Shepherd, pengurus cip coklat chocolate tercinta kedai syurga-cum-kedai-merangkap-kedai kopi Sila & Terima Kasih, menunjukkan kami tali. Ketika berusia 15 tahun, Shepherd mendapat permulaan sebagai barista di Heine Brothers ‘Coffee di Louisville. Hari-hari ini, anda boleh menemuinya di antara dua lokasi Sila & Terima Kasih yang dikendalikannya di kawasan kejiranan NuLu dan Portland di bandar itu-atau menghirup bourbon di bar hippest di bandar ini. Dari mana harus tinggal dan apa yang perlu dilakukan, ke mana anda perlu minum dan makan (pada semua jam), biarkan Gembala menjadi panduan anda kepada salah satu rahsia terbaik di Selatan.

etan-shepherd-please-and-thank-you-louisville-ky
Ethan Shepherd

Biarkan Gembala Ethan Tolong & Terima kasih menjadi panduan anda untuk Louisville, Kentucky. Photo: Ethan Shepherd

Di mana kita harus tinggal?
Sekiranya anda mempunyai belanjawan yang besar, saya akan mengesyorkan tinggal di 21C, pusat bandar muzium slash-art hotel. Ia terletak di tengah-tengah, sejuk, dan bilik-biliknya sangat bagus – ia hanya tempat yang kemas. Jika anda mempunyai bajet yang lebih ketat atau mahu sesuatu yang lebih rendah, tinggal di Airbnb di Highlands, NuLu, atau Crescent Hill.

Di mana kita perlu ambil sarapan pagi?
Nah, anda boleh datang ke Sila & Terima Kasih, sudah tentu. Terdapat juga tempat sarapan di sini yang dikenali sebagai Telur Liar; Saya akan mendapat biskut chorizo ​​dan kuah dan gulungan kayu manis buatan rumah. Itu hebat. Jika anda suka bagel, terdapat juga tempat kecil di Crescent Hill yang dipanggil Nancy’s Bagel Grounds yang sangat lazat.

Cawan kopi terbaik?
Saya akan pergi ke Quills atau Sunergos. Quills hanya memenangi Coffeehouse Terbaik Amerika [di CoffeeFest Chicago], dan Sunergos telah memenangi anugerah selama bertahun-tahun untuk espressonya.

Kilang bir terbaik? Penyulingan?
Di Louisville, terdapat tempat yang baik untuk bir yang dipanggil Gralehaus di Highlands. Kebanyakan penyulingan bourbon berada di Lexington atau Frankfort. Sekiranya anda ingin melakukan lawatan, Mint Julep Tours akan membawa anda ke semua penyulingan utama dalam satu jangka masa.

festival-nulu-louisville-ky
Flickr / luann_snawder_photography

Perayaan jalanan di NuLu. Foto: Flickr / luann_snawder_photography

Pasaran makanan untuk makan jalan anda?
Setiap hujung minggu pertama setiap bulan, ada The Flea Off Market, dengan banyak makanan. Rakyat menubuhkan gerai menjual seni; kami menjual kopi dan merawatnya di sana. Terdapat pasaran petani pada hari Sabtu pagi di Highlands dan ada satu malam Selasa di sini di NuLu, juga.

Tempat untuk melihat seni hebat?
Saya akan mencadangkan 21C. Di lobi dan kemudian di satu tingkat lain, terdapat seni hebat yang berubah setiap bulan atau lebih. Ia percuma dan sekitar barang-barang sejuk lain juga. Selain itu, terdapat Hari Jum’at Pertama pada Jumaat pertama setiap bulan. Ia adalah sebuah galeri seni di mana anda boleh mendapatkan bas percuma dan membawanya ke setiap galeri di Jalan Utama dan Pasar, dari bahagian barat pusat bandar ke mana kami berada di sebelah timur di NuLu. Terdapat satu tan galeri antara di sana sini, mungkin 20 atau lebih, dan ia akan menjatuhkan anda pada setiap satu. Pertunjukan juga percuma.

Tempat makan malam yang paling hangat?
Satu tempat baru dibuka di NuLu dipanggil Galaxie. Ia adalah bar dengan makanan bar yang tidak biasa, seperti roti halus-taco ini yang sangat bagus. Saya pasti akan menyemaknya. Salah satu restoran kegemaran saya dipanggil El Mundo; ia makanan asli Mexico, dengan mungkin margarita terbaik di bandar. The Highlands juga mempunyai banyak makanan yang baik. Terdapat sebuah jalan bernama Jalan Bardstown di mana, dalam jarak dua batu, terdapat banyak restoran dan makanan. Untuk pizza, tempat kegemaran saya ialah Za’s Pizza Pub. Satu lagi tempat baru yang saya suka dipanggil Feast BBQ; ia adalah tempat barbeku dengan bar yang sentiasa muncul. Terdapat satu di New Albany di seberang sungai, tetapi mereka hanya membuka lokasi di Louisville.

louisville-ky-skyline
Flickr / fleur_design

The Louisville, KY skyline. Foto: Flickr / Bapa Pug

Restoran klasik lama yang terbaik?
Burger Boy, restoran 24-jam di Old Louisville, adalah tempat yang sangat klasik. Satu lagi tempat yang dipanggil Jack Fry sudah ada selama-lamanya. Satu lagi tempat terkenal yang sangat menarik dan berfungsi dengan baik adalah makanan tempatan, berskala besar adalah Decca, walaupun ia tidak pernah ada selagi orang lain.

Koktel terbaik?
Saya akan pergi ke Rye dan dapatkan sesuatu dengan bourbon.

Tempat untuk menangkap muzik secara langsung?
Ada tempat muzik yang popular yang dipanggil Hall Music Hall Head di Lexington Road di bahagian bawah Highlands. Satu lagi adalah Zanzabar. Tetapi banyak muzik langsung di sini adalah di bar yang lebih kecil, jadi saya akan melihat Bargetown Road atau Highlands. Anda hanya boleh berjalan di jalan pada setiap malam dan mencari muzik yang baik.

nulu-bars-louisville-ky
Flickr / luann_snawder_photography

Daerah Pasaran Timur yang panas-panas (NuLu). Foto: Flickr / luann_snawder_photography

Di mana untuk mendapatkan masalah?
Pergi ke Bardstown Road atau NuLu-area di mana terdapat banyak bar dan banyak yang perlu dilakukan. Terdapat tempat yang dipanggil Garage Bar yang besar, terbuka, dan hebat pada musim panas. Ia mempunyai sekumpulan tempat duduk di luar dan meja pingpong, jadi ia adalah tempat untuk menjadi kuat dan menjadi gaduh. Dari sana, anda boleh pergi ke mana-mana tempat lain di sana. Anda juga boleh mencuba sebuah bar kecil yang dipanggil Siedenfaden’s-itu jenis tempat akhir. Terdapat juga kelab malam di Butchertown, di sebelah utara NuLu, yang dipanggil Play. Ia adalah kelab malam yang besar, tetapi orang pergi ke sana ketika mereka cuba menari.

Di mana untuk makan larut malam apabila parti berakhir?
Burger Boy. Satu lagi yang terlambat adalah Pizza Donisi.

Hari perjalanan terbaik?
Mana-mana lawatan bourbon yang benar-benar popular. Terdapat kebun anggur dan anggur sekitar 25 minit ke utara, di Indiana, yang dipanggil Huber Orchard dan Winery yang sangat sejuk. Anda boleh memilih epal, labu, strawberi-mereka mempunyai segala-galanya di sana. Sekiranya anda menjadi wain, mereka juga besar.

cherokee-park-louisville-ky
Flickr / luann_snawder_photography

Cherokee Park. Foto: Flickr / luann_snawder_photography

Perkara-perkara yang paling kurang terperinci untuk dilakukan di Louisville?
Sudah tentu penduduk luar suka pergi ke Derby, sudah tentu. Untuk sukan lain, kami mempunyai pasukan besbol liga kecil dan kami hanya mendapat pasukan bola sepak pro, Louisville FC. Untuk muzik, kami mengadakan festival di sini pada bulan Julai yang dipanggil Forecastle yang besar.

Jika anda suka taman, Cherokee Park di Highlands adalah tempat yang bagus untuk berjalan kaki atau basikal. Terdapat laluan berbasikal dan mendaki gunung. Waterfront Park juga dibuka; ia adalah jambatan keretapi yang dipertingkatkan yang mempunyai laluan pejalan kaki melintasi sungai ke Jeffersonville, Indiana. Oh, dan Louisville Extreme Park adalah hebat. Ia adalah salah satu daripada skatepark awam konkrit yang paling banyak dikenali di negara ini.