Lionhead

Sayat tidak menghairankan bahawa restoran gaya-Sichuan Jerry Traunfeld menyajikan makanan pedas, tetapi sukar untuk menggambarkan kegembiraan, kegembiraan sedikit ketakutan yang merasakan memandang ke bawah gunung lada lacquered yang dilemparkan dengan beberapa bit ayam goreng (la zi ji), atau rasa panas sejuk yang tidak biasa dalam kepingan daging lembu sejuk dalam minyak cabai aromatik yang bersenandung dengan lada Sichuan. Traunfeld tidak sedih, walaupun beberapa hidangan terbaik Lionhead sebenarnya menenangkan, seperti terung sutra dalam berpakaian cuka lama, bayam air kacau goreng dengan tauhu yang difermentasi, dan mi soba gandum tangan dengan wijen. Dengan koktel seperti Red Door mengalir (rum, shiso merah, lychee, limau, dan serbuk lima rempah), perbualan merangsang ke siling-siling yang tinggi di dalam bilik yang sering diragui, yang mempunyai rayuan kelab malam 80 tahun tertentu (blind venetian hitam dan set bar merah berkilat terhadap bata berwarna kelabu-hijau dicat).

TIP PRO: Inilah tempat untuk dipelajari baijiu, semangat Cina yang berapi-api. Terdapat sepuluh jenis dalam senarai itu, dan pelayan bar anda boleh mengarahkan anda melalui satu siri tembakan kecil tentang perkara yang kuat.

BUTIR-BUTIR: Parti-partai besar mendapat Susan malas-satu-satunya meja yang boleh dikhaskan. Jika tidak menjangkakan menunggu pada hujung minggu, yang boleh diasumsikan dengan minuman di bar / restoran yang lebih besar di Traunfeld, Poppy, bersebelahan.

seattle-lionhead-01.jpg
Alex Lau