Freddie Prinze Jr. Adakah Foodie yang Tidak Dijangka yang Kami Tidak Pernah Datang Akan Datang

Hati remaja masih diam: Freddie Prinze, Jr. sedang keluar dengan buku masakan, Kembali ke dapur, Jun ini. Lama selepas itu Dia All That dan Saya Tahu Apa yang Anda Adakah Musim Panas Akhir, dia seorang bapa (dan suami kepada Sarah Michelle Gellar) di Los Angeles yang bangun awal untuk bersiar-siar dan menyiapkan burritos sarapan pagi untuk anak-anaknya sebelum sekolah. Dia juga seorang artis bela diri, yang diajar oleh godfathernya Bob Wall, yang pernah bersama-sama membintangi filem dengan Bruce Lee. Dan dia suka panas. Seperti dalam, dia rempah dari makanannya dengan gaya masakan ibunya sejak zaman kanak-kanaknya di New Mexico. Ia dalam buku masakan barunya, penyusunan hampir 100 lukisan resipi di warisan Puerto Rico dan rumahnya di New Mexico-termasuk sup tomato supnya yang krim-serta petua yang dia pilih di jalan sebagai pelakon. Kami bercakap dengan Prinze tentang apa yang perlu dibuat untuk menarik perhatian seseorang dan muzik apa yang mesti dimainkan semasa makan malam.

Anda terkenal kerana menganjurkan makan malam Ahad yang besar. Adakah terdapat orang ramai yang suka memasak apabila orang datang?
Saya berusia 40 tahun, dan jika anda tidak tahu bagaimana untuk merancang perkara-perkara semasa anda berusia saya, maka permainan itu berakhir. Sebagaimana saya seorang makhluk tabiat, saya cuba melakukan perkara yang berbeza setiap minggu. Minggu lalu, kami melakukan burger daging lembu Kobe. Minggu sebelum itu adalah empat truffle mac dan keju, dengan dua minyak truffle yang berbeza, truffle kering, truffle tanah dengan serbuk roti. Hujung minggu ini kami sedang melakukan pizza.

Apakah rutin harian anda kelihatan seperti biasa?
Biasanya saya bangun sebelum keluarga saya. Kami hidup kira-kira 15 minit dari pantai, jadi saya pergi ke bawah untuk menaiki ombak yang pantas, walaupun ia sedikit lutut tiga kaki. Kemudian saya zip ke rumah dan mula memasak sementara isteri saya pergi untuk mendaki. Ibu membuat roti bakar Perancis. Saya membuat pancutan pisang, sandwich sarapan, atau burritos. Kami menyimpannya dengan mudah.

Bagaimanakah cara untuk mendapatkan anak-anak anda makan apa yang anda masak untuknya??
Apabila saya dewasa, ibu saya mempunyai peraturan bahawa kita terpaksa mencuba sesuatu sebanyak 10 kali. Jika anda tidak suka selepas 10 kali, anda perlu mencuba lima kali selepas itu. Kami akan memakannya sama ada kami suka atau tidak. Ibu saya tegar, jadi sekarang kita juga ibu bapa yang tegar. Anak perempuan saya makan sushi pada usia dua tahun.

Adakah terdapat resipi tegar yang anda meminjam dari ibu anda?
Ibu saya membuat sup tomato ini dari awal dengan tiada krim yang tiada siapa yang tahu tidak mempunyai krim. Cara beliau mengukur benih adas adalah untuk mengira berapa banyak benih dalam sup. Ini semua dalam buku masakan.

Apa satu ramuan yang tidak dapat anda bayangkan memasak tanpa?
Rempah dalam bentuk atau bentuk. Serbuk Cayenne dan chiles merah adalah makanan utama di rumah saya. Saya membeli satu tan chiled pada bulan Oktober, kemudian saya kulitkan mereka, mengambil tulang rusuk dan biji, dan membekukan daging. Kemudian saya meletakkannya di nachos untuk melawan malam atau menggunakannya sebagai pengasam stik. Telur hijau dan ham di rumah saya adalah telur dengan chiles hijau. Maksud saya, saya meletakkan Tajin pada buah saya. Semuanya memerlukan sepakan kecil.

BacktotheKitchen-freddie-prinze-jr-cookbook
Dengan hormat dari Rodale Books

Sampul buku masak baru Freddie Prinze Jr, Kembali ke Dapur. Photo: Courtesy of Rodale Books

Apa perkara yang paling aneh di dalam peti sejuk anda sekarang?
Walaupun orang New York menganggapnya acar atau mati, saya suka roti dan mentega. Keluarga Yahudi isteri saya pasti menganggapnya pelik. Saya boleh mendengar mereka berkata, “Anda mesti pergi dill, Freddie.”

Adakah anda suka memasak atau dimasak??
Saya suka memasak untuk orang ramai. Restoran-restoran yang hebat, tetapi apabila kita berada di ruang tamu kita sendiri, kita boleh mempunyai Michael Jackson dan Putera bermain di latar belakang. Terakhir kali saya mempunyai orang sejak kebelakangan ini, saya membuat cincang Brussels pucuk dengan keju Parmesan dan biarkan semua orang mengunyah ketika saya selesai memasak makan malam. Pada satu ketika, setiap ibu bapa di dalam bilik membincangkan kehilangan keperawanan mereka kepada lagu Putera-di teater pemanduan, di sebuah kabin di Tasik Minnetonka.

Apa hidangan yang anda bawa untuk membuat seseorang jatuh cinta dengan anda?
Saya sebenarnya sekali membuat udang dengan saus yang mengubah seorang pelakon sepenuhnya-dia jatuh cinta dengan saya sehingga ia menyeramkan. Itu juga dalam buku masakan. Ia terlalu berbahaya untuk menjaga diri saya sendiri. Yang lebih baik ialah saya membuat hidangan Ayam New Mexico chili-spiced untuk isteri saya semasa mengandung, kerana doktor mencadangkan lebih banyak rempah dalam dietnya.

Kenapa menerbitkan buku masakan?
Saya selalu memasak untuk pelakon saya telah kesepian di lokasi dengan. Dan saya selalu menjadi kawan dengan koki di bandar-bandar yang kami tembak. Selepas cukup orang meminta resepi, rasanya seperti masa yang tepat untuk meletakkan 20 tahun cerita dalam perniagaan ini menjadi buku masakan.

Kembali ke Dapur: 75 Lezat, Resipi Nyata (& Kisah Sejati) dari seorang Pelakon Makanan yang Takut boleh didapati pada 7 Jun 2016

Lance Bass suka espresso martinis-tapi tunggu, beritahu dia

Sekiranya anda juga menyukainya.

Minyak Chili Homemade