Bertemu dengan Chef yang berusia 93 tahun di Restoran Dooky Chase di New Orleans

“Jiwa saya telah diberi makan,” kata beliau Edgar Poree III, pertengahan drumstick. Dia telah datang ke Restoran Dooky Chase, hanya dari Orleans Avenue di New Orleans sejak tahun 1945-dan mejanya penuh dengan kacang merah dan nasi dan ayam goreng di atas, ayam goreng yang lembut di dalamnya.

Presiden Amerika Syarikat ingin tahu Leah Chase, tukang masak berusia 93 tahun Dooky Chase, hari jadi bahagia. Restoran ini telah menjadi sebuah institusi New Orleans selama lebih dari 75 tahun, memberi kesetiaan dan kesetiaan yang sungguh-sungguh di kalangan penduduk tempatan dan di luar bandar yang jatuh ke atas untuk memasak Chase’s Creole. Beliau memerintahkan dapur dengan alat dapur berpakaian besi (“Saya tidak tahu di mana saya berada ketika mereka melepaskan kesabaran, saya mesti berada di belakang pintu di suatu tempat, kerana saya tidak mempunyai apa-apa”) dan ternyata jenis gumbo yang mengesahkan kehidupan yang anda impikan untuk makan di rumah saudara lama yang hilang di New Orleans. Lihat sendiri dalam video di bawah:

Bertemu Wanita berusia 93 tahun di belakang New Orleans ‘Best Fried Chicken

Chase berkata, “Saya wanita paling beruntung di dunia.” Walaupun dia ada di sana dari pukul 8 pagi hingga tengah malam, setiap hari (kita semua lemah dengan perbandingan). Tetapi dia bangga telah memasak untuk komuniti New Orleans untuk sekian lama, komuniti yang makan ketika ia bertemu. Pemberi makan yang bersemangat telah memasukkan Ray Charles, Oprah, Thurgood Marshall, dan Presiden Obama. Sebagai tukang masak sous Cleo Robinson berkata, “Jika tembok ini dapat bercakap-saya suka mendengar apa yang mereka katakan.” Tempat ini adalah seperti yang dipenuhi dengan sejarah dan kenangan tempatan dan kebangsaan kerana ia adalah dengan klasik Creole seperti udang clemenceau.

“Tiada seorang pun di New Orleans berkata, ‘Saya akan membawa anda ke sebuah restoran,’ kata Chase, memikirkan kembali tahun-tahun dia ada di restoran.” Mereka berkata, ‘Saya akan membawa anda ke restoran.'”Kerana hanya ada satu-dan itu Dooky Chase.

Rancang perjalanan ke New Orleans dengan Panduan Bon Bon Appétit