Apa Dave Matthews Makan untuk Sarapan?

Selamat datang ke Rutin Pagi Saya, di mana kita melihat bagaimana orang (iaitu selebriti) memulakan hari mereka. Dalam ansuran ini, Dave Matthews, penyanyi-penulis lagu, asli Afrika Selatan, dan, kini, pembuat wain (pada tahun 2011 Matthews dan Steve Reeder melancarkan Tree Dream), memberitahu Jessica Colley tentang wain di pagi hari, menafikan dirinya kopi, dan seorang wanita yang mengambil pesanan donatnya.

Saya suka berfikir saya orang malam, kerana itulah kerja saya, tetapi sekarang saya adalah bapa kepada tiga orang. Saya cuba menjadi lebih ramai orang pagi. Saya tidak tahu jika ia akan berlaku. Saya mempunyai dua pilihan, bukan? Sama ada saya pahit tentang bangun awal, atau saya mula minum arak sebelum dan tidur.

Saya bangun pagi dan berfungsi dengan cepat. Minggu lepas saya membantu anak-anak perempuan saya membuat makan tengah hari dan memasak sarapan pagi. Hanya hancur atau telur goreng, biasanya tidak banyak lagi. Saya hanya memerlukan sedikit bahan bakar. Saya gembira dengan telur. Kemudian saya memandu anak perempuan saya ke sekolah menengah, jadi tiada wain dengan sarapan pagi. Saya boleh minum Sehari-hari [Gabungan Pewarna Mimpi gewurztraminer, riesling, albariño, dan viognier] apabila saya bangun perkara pertama. Tetapi tidak, jika saya perlu memandu. Saya suka wain-saya menyukainya kerana sebelum ini adalah undang-undang bagi saya untuk benar-benar menyukainya.

Atas sebab apa pun, saya baru-baru ini menunda cawan kopi saya yang pertama. Saya tinggal di Seattle, dan salah satu kedai kopi kegemaran saya berhampiran sekolah gadis saya. Saya mendambakannya sepanjang pagi, tetapi menafikan diri saya untuk pertama kali menyusu sehingga saya menurunkannya di sekolah. Itu mungkin satu jam atau satu setengah jam selepas saya bangun.

Terdapat satu masa yang saya mungkin telah berpura-pura sarapan pagi berminat membantu mabuk, tetapi tidak pernah dilakukan. Penyembuhan terbaik adalah kesabaran. Dan mungkin Mary Bloody. Atau oksigen. Saya berada di pesawat sekali dan juruterbang cukup baik untuk memberi saya beberapa oksigen.

Apabila saya berada di jalan raya, Fiona, chef saya, buat sarapan pagi. Ia gila betapa baiknya dia. Sarapan pagi saya mudah: dua telur, mungkin telur dadar dengan sedikit tomato, bawang, dan ham di sana. Tiada keju. Tidak boleh makan keju sebelum pertunjukan, atau minum susu-apa pun yang tinggi dalam kalsium tidak baik untuk suara saya. Saya minum teh sebelum pertunjukan. Dan wain selepas itu. Atau wiski. Atau vodka …

Di belakang pentas selalu ada kacang dan buah, juicer, mesin espresso. Kami mengambil semuanya dengan kami, jadi ia sama setiap malam. Fiona pada dasarnya terpaksa memindahkan restoran dan memberi makan lebih daripada 100 orang sarapan pagi, makan tengahari, dan makan malam setiap hari. Apabila orang datang dan bekerja dengan kami, mereka sentiasa memberi komen tentang betapa menakjubkannya-Apa yang terjadi di sini?!

Semua orang boleh membuat lasagna, tetapi saya membuat lasagna yang baik. Saya juga membuat sup yang baik. Sup sangat baik. Saya suka makanan keselesaan. Dan perkara yang anda boleh membuang bersama dengan keju, apabila saya tidak akan menyanyi.

Saya boleh lari untuk susu dan tidak banyak mengganggu. Orang mungkin mengenali saya di kedai runcit, tetapi mereka sangat lazat, hanya beritahu saya lagu yang mereka suka. Di Seattle, lebih banyak orang akan melihat saya dan menjawab dengan roll mata dan terdengar “ughhhhh” sebelum berjalan pergi. Saya suka itu, tetapi harus mengakui saya mempunyai cemburu kecil untuk orang yang boleh menyebabkan panik di penglihatan. Ketika kami membuka batu untuk Stones, saya memberikan satu sarang wanita. Apabila kita mula bercakap, dia mempunyai kulit yang cantik, tetapi selepas dua atau tiga minit, darah bergegas ke tempat yang aneh di wajah dan lehernya agar darah tidak boleh pergi.

Kadang-kadang saya berhenti di kedai donat berhampiran rumah saya. Seattle mempunyai donat hebat. Minggu lepas ketika saya dalam barisan, saya fikir wanita di belakang kaunter kelihatannya biasa. Apabila saya sampai di hadapan dia berkata, “Ini pelik …” dan pipinya membakar merah cerah. Saya sedar saya mengenali beliau sejak bertahun-tahun di barisan hadapan. Saya berkata hello dan mengarahkan donat saya.

Saya biasanya minum espresso semasa menulis muzik. Wain adalah untuk melincirkan kehidupan, tidak melumurkan muzik penulisan. Saya biasanya malas dan tidak konsisten. Itulah kaedah saya. Saya sering cuba untuk menghasilkan sesuatu yang telah selesai. Menamatkan perkara dengan baik adalah penting. Ia sesuatu yang saya tidak lakukan sekerap yang saya suka.

Muzik terbaik-seperti wain terbaik-tidak mempunyai tongkat keldainya. Ia tidak sombong. Dalam mencipta sesuatu, anda perlu menjadi petualang. Anda meletakkan diri anda di sana. Sama ada anda membuat sesuatu daripada anggur dan kotoran atau nota dan kata-kata.

Pada penghujung hari, keluarga membuatkan saya gembira. Mengambil sebotol wain di teras, berkongsi dengan rakan-rakan. Itulah kehidupan yang berlaku.