Makan dan Minum Cara Anda Melalui 72 Jam di Portland, Maine

Adakah seseorang berkata Jumaat? Ia musim tiga hujung minggu, tetapi perjalanan singkat bukan masa untuk menangani gergasi seperti SF atau NYC, di mana anda tidak akan mendapat galas anda sebelum menuju ke rumah. Sebaliknya, anda mahukan sebuah bandar yang lebih kecil, di mana anda boleh memukul setiap restoran besar tanpa mendapatkan kereta sewa atau kereta bawah tanah. (Dan musim panas, jadi lebih baik untuk melihat beberapa pantai.) Pada 2016, tempat itu Portland, Maine, yang mempunyai semua kerang goreng dan kapal tunda dari tempat percutian New England klasik, bersama dengan tempat makan di tempat yang lebih besar. Anda akan mendapat tanah itu dalam beberapa jam, kemudian membina restoran pemburu restoran anda sendiri dari crudo ke khao soi, dengan banyak gulung lobster dan wain semulajadi di antara. Segala-galanya berada dalam jarak berjalan kaki, yang berguna sekali selepas anda mempunyai beberapa koktel. Masih berdebat sama ada hendak mengambil hari itu? Portland mempunyai lapan alasan yang sangat baik mengapa anda perlu.

portland-maine-navigator-dutchs-breakfast-sandwich
Peter Frank Edwards

Sandwic yang membunuh ayam goreng sarapan pagi di Belanda.

1. Katakan Pagi Baik kepada Sandwich Sarapan Terbaik di Bandar

Seperti banyak tukang masak di Portland, Lucy dan Ian Dutch bekerja di dapur mewah di bandar cepat (New York, Boston) sebelum memutuskan untuk berpindah ke Maine. Tidak seperti koki lain, mereka sedang membuat sarapan pagi. Di Belanda, mereka membakar kue-kue, biskut, dan roti mereka sendiri, kemudian menggunakannya untuk membuat sandwic-membunuh sandwic-indulgent. Pergi untuk ayam goreng yang, yang melds daging paha yang renyah dengan biskut berkaca dan pedas sosej sosus Selatan. Dan jangan lewatkan kentang goreng yang dicairkan dan goreng untuk kesempurnaan rangup-terbaik yang dinikmati di meja retro dengan mural di kediaman Maine di belakang anda. Kini anda berada di Vacationland.


portland-maine-navigator-drifters-wife
Peter Frank Edwards

Orenda dan Peter Hale, pasangan suami dan isteri di belakang Drifters Wife dan Maine & Loire

2. Cari Joy di Munjoy Hill

Di dalam bekas hud ini di sebelah timur bandar, kilang-kilang telah memberi laluan ke rumah dengan pemandangan tepi laut, dan kedai-kedai dan restoran yang menarik pengunjung dari Old Port. Berikut adalah cara untuk menjauh petang di sekitar Washington Avenue:

Terlingua
Dapatkan sandwic sandaran dengan kacang rosado yang diasaskan kembali di sendi BBQ yang diilhamkan oleh Texas. Tambah michelada dan lupa dengan praktikal di Kanada.

Brewery Oxbow
Hentikan untuk satu liter rumah ladang tempatan (cuba Crossfade hoppy) di ruangan dan bar tasting ini; bir berumur yang mereka tawarkan diseduh di Newcastle berdekatan.

Drifters Wife dan Maine & Loire
Wain dan makan secara semulajadi di bar ini dan kedai dari beberapa restoran doktor Brooklyn. Sip Chenin funky dari Loire dan menggali
ke dalam cecair kecil canggih seperti panci pan-panggang di atas sup daging lidah atau radishes dengan sitrus, rai, dan bottarga-di ruang makan yang cerah di hadapan. Atau ambil botol offbeat untuk pergi dari gua runcit saiz setem yang terletak di belakang.

Dibangkitkan
Di kedai barang antik ini, semak imbas 5,000 kaki persegi tanda-tanda kereta api yang diselamatkan, mesin gumball retro, dan Polaroid pantai dari
hari sebelum bandar mendapat pinggul.

Promenade Timur
Perlu berehat dari makan? Kepala ke ujung semenanjung Portland untuk pemandangan fantastis dari Atlantik di taman setengah mil ini.


portland-maine-navigator-scales-lobster-roll
Peter Frank Edwards

3. Anda Perlu Ada Beberapa Lobstah

Tidak banyak makan di tepi laut di Portland-pelabuhannya masih menjadi pelabuhan kerja. Tetapi jika anda menuju ke (sangat) baru Skala, yang terbaru dari pasukan di belakang Fore Street klasik tempatan, anda dapat menikmati roll lobster gaya Maine sambil menatap di Casco Bay dari tingkap lantai ke langit-langit. Di sini, chef Michael Smith adakah negara asalnya berbangga dengan banyak daging udang segar, gulungan housemade yang mentega, mayo buatan sendiri, dan sebilangan kentang goreng yang renyah.


4. Menghalang Makan Tengah Hari

Adakah kita menyebut bahawa segala-galanya di Portland adalah dekat? Tidak ada tempat yang lebih baik daripada di Middle and Hampshire Street, di mana empat tempat terbaik di bandar ini berkongsi laluan pejalan kaki. Pilih mana-mana yang mempunyai menunggu terpendek, atau memukul mereka semua untuk satu petang yang lazat.

portland-maine-navigator-eventide-oysters
Peter Frank Edwards

Bivalves di bar Eventide

Eventide
Pilih daripada 16 jenis tiram yang dihidangkan di ruang makan laut yang terapung ini. Sebaik sahaja anda telah mengisi bar mentah (dan bumbu yang menyeronokkan seperti timun dan “ais” Tabasco), cuba gulung ketam, yang datang pada bun Cina.

portland-maine-navigator-east-ender-chicken-waffles
Peter Frank Edwards

Ayam dan wafel di East Ender

East Ender
Di seberang jalan, sebuah trak makanan yang popular telah menemui tempat yang tetap untuk restoran klasik yang dicincang, seperti croquette hake (a.k.a. sticky fish sticks!) Dan cincin bawang dengan saus gochujang, yang dihidangkan oleh kakitangan terbaik di Eastern Seaboard.

portland-maine-navigator-honey-paw-khao-soi
Peter Frank Edwards

The Honey Paw’s khao soi

The Paw Honey
Pemilik Eventide mencipta susunan pan-Asia moden ini, di mana mi buatan tangan atau bahan-bahan New England membuatnya menjadi setiap hidangan, sama ada congee atau ayam goreng Korea. Pulihkan diri anda dengan kambing yang dicucuk khao soi, dimuatkan dengan mi telur rangup yang dikebumikan di kari kelapa dengan sayur-sayuran sawi yang ditapai.

portland-maine-navigator-duckfat
Peter Frank Edwards

Duckfat
Itik goreng goreng lemak goreng, dipotong dari kentang Maine, menanti anda di salon burger seperti pub seperti ini di penghujung blok. Dapatkan mayang chili Thai untuk mencelupkan. Dan mungkin kekacang vanila untuk pergi.


portland-maine-navigator-tempo-dulu-tropikal-koktel
Peter Frank Edwards

Koktel tropika di Tempo Dulu

5. Pergi Utara dengan … Pasifik Selatan

Ia salji sering di sini, yang mungkin menjelaskan mengapa para bartender Portland terbaik adalah tiki-obses. Ambil udara asin semasa anda menyemak kedua-dua tempat:

Tempo Dulu
Ia adalah sebuah restoran Indonesia yang mewah di penginapan berabad-abad lamanya, tetapi bar lobi sejuk. Wayang pedas mempunyai halia, kunyit, dan vodka.

Rhum
Terdapat rumput jerami dan salah satu menu malam malam di bandar itu. Dapatkan King Kong Sledgehammer dengan rum, vodka, Galliano, brendi, dan nanas.


kelapa-krim-pai-dengan-macaroon-tekan-dalam-kerak
Peter Frank Edwards

6. Dapatkan Slice Sebelum Terlalu Terlalu

Penganut sejati Tandem Kopi + Bakery West End tahu masa terbaik untuk dicuba Briana Holt pai krim kelapa-almond adalah ketika kafe gas-stesen gas dibuka pada pukul 7 pagi. Dengan cara itu anda dijamin mendapat beberapa barangan yang dijual setiap hari, dengan alasan yang baik. Selain itu, siapa yang tidak mahu memulakan hari dengan minuman espresso teratas? Kacang ini berasal dari roastery Tandem Munjoy.


portland-maine-navigator-central-provisions-crudo
Peter Frank Edwards

7. Sertai Crudo Malam

Orang ramai bersatu dengan 4 p.m. untuk salah satu jadual di Peruntukan Pusat, di mana dilapisi dengan cantik, ultrafresh crudo adalah raja. Hujung minggu yang panjang tidak memberi masa untuk tunggu itu, jadi ayunan pada jam 9:30 untuk tempat di bar dapur dan kerusi barisan hadapan untuk menonton tukang masak baris membuat wortel yang dihisap dengan keju kambing buatan sendiri atau babi yang menyusu dengan renyah. Bar kedua di tingkat bawah beregu sebagai pub tempatan tetapi menyajikan menu penuh; anak-anak kuliah minum membuat latar belakang yang menyeronokkan untuk masakan yang sempurna.


portland-maine-navigator-tomasos-kantin
Peter Frank Edwards

Sayap kotoran dan tembakan Jell-O di Kanton Tomaso

8. Penduduk tempatan sahaja

Pekan-pekan kecil mungkin juga ditentukan oleh bar menyelam. Apabila panggilan terakhir di Portland, tempat yang kami mahu adalah Kanton Tomaso yang mulia. Perintahkan beberapa sayap “kotoran” pedas (dinamakan untuk kerak ganda mereka), mungkin pukulan Jell-O yang dimakan anggur, dan kembali ke papan potongan-potongan foto untuk satu memento terakhir.

Menuju ke * lain * Portland? Kami juga mendapat perlindungan di sana

Meneroka Bon Appétit Panduan Bandar