Kako ostati Zen u zauzetoj kuhinji: Savjeti od Chillest Cook ikada

Line i prep kuhari su strašan. Donose vatru noću i noć, neumorno rade kao ninje sa super oštrim noževima. A kada je riječ o praktičnim i učinkovitim načinima da budete bolji kuhar, oni su dobili igru ​​na zaključavanje. Zato nudimo savjete i trikove koji se odnose na badass ili pripremi kuharicu iz restorana koji volimo. Dobro došli na “Na liniji”.

Ako se nadate da biste dobili bilo kakvu prljavštinu iz kuhinjske drame Ryoji Kajikawa, bit ćete jako razočarani. 33-godišnji sous kuhar u San Franciscu Rintaro samo može biti najpoželjniji kuhar … ikada. Odrastao je u Japanu, Yokohama, prije no što se preselio u države prije 12 godina. Prvi posao u restoranu bio je pranje posuđa u restoranu sushi (“Ja sam samo trebao platiti račune!”), Prije nego što je premješten u kuhinju i otkrio da je zapravo … volio kuhanje. Umetnite kratku interludiju za proučavanje kinematografije (“dosadio sam i propustio kuhanje”) i bio je natrag iza plamenika.

Kajikawa se sastao Sylvan Mishima Brackett, vlasnik Rintaro, prodajući šljive na poljoprivrednom tržištu. Dvojica su razgovarali, a jedna je vodila drugom – Brackett je kupio voće i ponudio Kajikawa posao. U Rintaro, Kajikawa sve obrađuje od mahanja piletine do rada na roštilju yakitori za pokretanje zgloba u Brackettovoj odsutnosti. Također se tako i dogodilo da je jedan od najsmionijih veselih i nepopustljivih kuhara u kuhinji, uspoređujući se s DJ-om: “Imam poljoprivrednike na lijevoj strani, kupci s desne strane, i kuhinja u sredini. samo mješam sve zajedno. ” (U smislu stvarne glazbe, njegovi pijucici za melodije za kuhanje su disco, reggae i dub.)

Evo što možete naučiti od najhladnijeg kuhara u kuhinji

rintaro-dashimaki-tamago
Aya Brackett

Chopsticks: Ne samo za jelo. Fotografija: Aya Brackett

Nasjeckajte ga

Kajikawa je omiljeni kuhinjski alat? Štapići za jelo. U svakom trenutku, ima najmanje četiri seta za kuhanje – plus dodatak za jelo. Što ih koristi? Što ne on? metalne štapiće su savršeni za izradu omela (savjeti su izvrsni za iskakanje mjehurića i zaglađivanje jaja). Koristit će debele drvene boje za miješanje tempura tijesta (oni čine glatko tijesto od šlagova), i on zadržava svoju mršavu bambus set za oblaganje gotova jela.

Slušajte

Kajikawina omiljena kuhinjska zadaća je ona koja zastrašuje mnoge domaće kuhare: “Volim kuhati vrućom – sve što je vruće, kuhati, kuhati, pržiti …” Njegov savjet za pretvaranje zastrašujućeg posla u “Nailed it!” jedan je kuhati sa svim svojim osjetilima. Dok se mnogi kuhari prvenstveno oslanjaju na vid i miris – i, u manjoj mjeri, dodiruju – da otkriju kada se sastojak savršeno kuha, Kajikawa koristi svoje uši. “Zvuk hrane se mijenja dok kuha. Služi sve glasnije kad se prvi put pojavi u tavi, a onda postaje tiše kada je gotovo gotova. “Ova tehnika funkcionira sa svime od velikog odreska do povrća (paprike emitiraju vrlo osebujni zvuk, kaže on.) A kad nešto pržite,” u početku se pojavljuju veliki mjehurići zraka, a kada se to dogodi, mjehurići su vrlo mali. “

rintaro-unutrašnjost
Aya Brackett

Ako ovdje moramo raditi svaki dan, također bi se nasmiješili. Fotografija: Aya Brackett

Kuhati sretno

Zamolite Kajikawa da nazove njegovu najdražu kuhinju. Ne može. “Ne mislim tako,” kaže on. “Volim kuhati, jer volim jesti, uvijek jesti, je li dovoljno slan, nije previše slatko?” On također navodi a duboko poštovanje poljoprivrednika i ribara koji su sirovine dali kao veliki razlog da je najsretniji kuhar u kuhinji. “Nekad sam se vikao (kod drugih kuhara) kad sam bio mlađi, ali sada Želim biti poštovan prema proizvođačima. Imamo izvrsne sastojke za kuhanje, i to razumijem. “Također je svjestan iskustva kupaca:” Ako sam u lošem raspoloženju kad dođu, mogu to reći; mogu ga kušati. “

Oproštajne riječi

“Nekad sam kuhala samo da platim stanarinu, ali sad želim bolje, dobiti više vještina, ne razmišljam o najamninu ili ništa, samo razmišljam o poštivanju hrane”.

Želite više savjeta? Evo što kaže šef kuhara u Seattlejevom Manolinu.