Saya Sakit Kerang

Selamat datang ke The Nitpicker. Jason Kessler suka mengadu hampir seperti dia suka makan. Sertai dia dalam perjalanannya melalui alam semesta yang tidak sempurna.

Mare mussels with tomatoes wine and anise h

Gambar oleh Ellie Miller

Saya pendatang baru untuk makanan laut. Saya menyalahkan kebencian pada larian yang tidak baik dengan ikan gefilte pada usia muda. (Perkara itu akan memberi mimpi buruk kepada sesiapa sahaja.) Tetapi setelah saya menyerahkan diet saya semua-ayam-jari-dan-pizza di kolej, saya mula meneroka dunia makhluk laut yang boleh dimakan dengan semangat yang baru. Saya makan salmon dan kerang dan udang dengan meninggalkan melulu. Sushi adalah pilihan untuk makan malam. Saya akhirnya memahami bagaimana keseluruhan rantai restoran boleh berasaskan perkara-perkara tersebut. Walaupun saya suka cinta baru, namun ada satu makanan laut yang saya tidak pernah dapat di belakang: kerang.

Untuk meletakkannya secara terang-terangan, saya rasa kerang merasakan seperti sampah laut. Mereka berlebihan. Saya berfikir untuk sementara waktu dan bestadjectives saya boleh datang untuk menggambarkan bivalves ini adalah karet, acrid, dan kotor. Jika makanan laut segar sepatutnya dirasakan seperti theocean, maka kerang berasal dari bahagian laut dimana anak-anak tidak dapat mengawal pundi kencing mereka. Namun mereka muncul pada menu yang tidak banyak. Ini harus menjadi perhambaan perhubungan awam terbesar dalam sejarah kerang.

Kerang adalah adik kecil yang bau makanan laut. Mereka muncul apabila anda memilih pasukan dan, tidak dapat dielakkan, mereka akhirnya merosakkan keseluruhannya. Saya suka risotto makanan laut yang baik. Kerang, udang, cumi – mereka semua mendapat tempat selamat datang di kalangan nasi. Anda tahu apa yang tidak? Saya yakin anda boleh meneka.

Tetapi orang seolah-olah suka kerang di seluruh dunia. Perancis nikmati moules frit, Sepanyol melemparkan kerang ke paella, dan orang-orang baik dari Thailandcook mereka dengan santan dan kari hijau. Saya perlu tertanya-tanya, adakah sesiapa yang benar-benar suka moluska itu sendiri atau mereka hanya untuk itulah sup pada bahagian bawah mangkuk mereka?

Saya takut bahawa saya sendiri dalam kebencian ini. Ia tidak akan menjadi masa pertama. Kadang-kadang makanan tertentu hanya menggosok anda dengan cara yang salah. Fora banyak orang, ia adalah cendawan, walaupun orang-orang bodoh. Thepoint adalah, sebagai manusia yang mengambil berat tentang makanan, kita tidak boleh dijangka seperti apa-apa yang kita dapati, terutamanya apabila sesuatu itu adalah karet, kasar, dan kotor. Serius, kerang, buat saya nikmat dan tinggalkan dari myrisotto.

Makanan mana yang jatuh ke dalam zon verboten anda?

Jason 150

Berbasis di Los Angeles, Jason Kessler telah menulis untuk rancangan televisyen seperti Pejabat NBC, True Jackson, VP pada Nickelodeon, dan The MTV Movie Awards. Gambar oleh Matt Armendariz.

Ikuti dia di Twitter @BANitpicker