Cara Membuat Cuka Wain Merah Anda Sendiri

Tambah cuka kepada senarai perkara yang patut anda buat sendiri. Sebaik sahaja anda mendapat trik itu, anda akan menggunakannya dalam hidangan yang jauh melampaui salad.

Februari, bulan romantik, semuanya mengenai coklat dan Champagne. Adakah ia salah, bagi kita untuk meluahkan pepatah tentang cinta cuka panjang kita?

Cuka wain yang baik sukar dicari. Jenis di kedai runcit boleh terlalu berasid. Kedai makanan khas membawa cuka balsamic dan berperisa mewah, tetapi selalunya tidak terdapat pelbagai jenis wain merah yang boleh didapati. Jadi kita buat sendiri, untuk keseronokan dan kepuasannya, dan kerana kita suka rasa yang berkilauan dan segar.

Ayam Cair dan Bawang Cuka

Kami bermula apabila seorang rakan memberikan satu daripada kita “ibu,” yang menyerupai flubber Profesor Absent-Minded, sebuah gumpalan yang terapung di dalam balang dengan sedikit wain dan air. Ibu ini, starter langsung, yang mengubah wain menjadi cuka (asid asetik) melalui penapaian alkohol dan bakteria, dengan bantuan oksigen lama yang baik.

Kami menukar balang pengetam untuk tongkat galon yang dibungkus dengan cheesecloth, yang membolehkan udara masuk tetapi menghalang cahaya. Kemudian, dengan berkembang, kami menuang sebotol 2007 Meredith Estate Pinot Noir ke dalam masing-masing. Lebih lezat dan aromatik wain, cuka yang lebih halus, jadi apa sahaja yang kita minum, kita berkongsi gelas dengan cuka penapaian kami.

Tidak banyak yang perlu dilakukan selain menambahkan lebih banyak wain setiap kali. Kemudian tunggu cuka itu lembut kerana ia matang dalam beberapa bulan akan datang. Cuka wain berumur merah mempunyai warna kemerahan tawny, aroma yang bersih tetapi tajam, dan rasa halus yang sengit.

Sayuran Butter dengan Cuka

Jadi, bagaimana kita menggunakannya? Sudah tentu kita membuat vinaigrette klasik dengan bawang merah, S & P, dan kadang-kadang satu sudu teh Dijon. Seperti tukang masak Selatan, kami menambah sedikit cuka ke atas sayur-sayuran kami. Dalam resipi yang mengikuti, kami mengaduk sudu menjadi mentega untuk memakai bayam layu (ia memotong bayam rasa pahit yang sedikit). Dan kita membuat ayam dalam cuka seperti yang mereka lakukan di Lyon, dengan segenggam currants untuk mempermanis masam.

Membuat cuka mengingatkan kita tentang hubungan cinta. Seperti dalam semua roman yang hebat, anda perlu memberi perhatian kepada keperluannya, menjaga ia, dan bersabar kerana usia dan berubah menjadi sesuatu yang indah. **

Mendapatkan resipi
Cuka Anda Sendiri
Ayam Cair dan Bawang Cuka
Sayuran Butter dengan Cuka

Lihat lebih banyak daripada Cooks Seasonal