U obrani Soggy sendviča

Iz nekog razloga ljudi, uključujući urednike ovog časopisa, naglašavaju riječ vlažan. To je smiješno. Nije kao što je komercijalni sendvič kruh tako dobar da ne može imati koristi od djelomičnog zasićenja ukusnih stvari koje ste nagomilali na vrhu. Osim toga, pokušavajući zadržati kruh od uzimajući mračan je kao zgrada ograde u Jurassic Parku: Priroda će pronaći način. Vaš će sendvič biti mokar, poput valjka od mesnatoga podstavljenog u marinari, ili sendvič vruće pečene govedine, koji je doušen u govedu ili prekriven umakom. Kruh natopljen ukusom – to ne zvuči tako loše, zar ne? Ako išta, trebam dati savjete o tome kako će sendviči ostati! Evo tri:

Bliski kontakt
Stavite mokre sastojke izravno na kruh, tako da vlaga ima pristup krušnoj spužvi umjesto da se izgradi na glupi zeleni salat koji ste glupavo upotrijebili kao zaštitnik, a zatim na krilo.

Koristite tu tekućinu
Prestani sve ispustiti tako dobro! Sok od rajčice i salata od kiselog salveta mogu napraviti suhi sendvič jednako sočan kao masni komad mesa.

Pod pritiskom
Nemate vremena da se prirodni sokovi natapaju vašim kruhom? Napravite poput muffulete i stavite pritisak s teškom knjigom ili pregršt suhih sendviča.

Pokušajte s nekim od tih sitnih sendviča:

broccolini-cheesesteaks.jpg

Broccolini Cheesesteaks

kobasica-paprike-sub.jpg

Kobasica, paprike i krumpir

kobasica-ćufta-sendvič

Kobasice od mesnatog sendviča

cheesesteaks.jpg

sa sirom

the-ba-muffuletta

BA Muffuletta

Tyler Kord je autor Super Upscale Kuharice o sendvičima (Clarkson Potter).