Rose Magnums za ljeto, pregledao je Bon Appetit Foodist

Dobar tek urednik restorana i pića Andrew Knowlton ispred njega ima mnogo boca pića. U ovom stupcu prolazi kroz njih, jedan po jedan

Ako ruža nije već vaš go-to summertime vino, ti to griješiš. To je svjetlo, to je nevjerojatno, i to je dobra hladnoća. Dakle, na putu do cookouta nekoliko tjedana unazad, zaustavio sam se Smith + Vine, moju četvrti trgovinu vina, želeći pokupiti nekoliko (ili 5) bočica. No predstavljena je i veća, lošija opcija: trgovina je čarapa magnum i jeroboams od ružičastih predmeta. Umjesto žongliranja cijelog slučaja bočica, pokupila sam dva velika dečka (Chateaux Pradeux i Chateaux Peyrassol, obje 2012) i bila na mojem veselom putu.

Zatim, nekoliko dana kasnije, vidio sam još jednu od tih zvijeri u divljini u restoranu Pearl & Ash (koja ima veliku vinsku listu) i sretno ga je ubila s par prijatelja. I onda! Sam Eric Ripert poslao je veliku bocu Domaines Otta u ured, kao neku vrstu “dobro obavljenog posla” znak poštovanja nakon što je vidio njegovu priču o čovjeku La Plancha. Jasno, svemir mi pokušava nešto reći, a nešto je:

Pijte više divovskih bočica ruže.

Ali zašto magnum? Rose se obično konzumira u roku od godinu dana od berbe, tako da činjenica da prevelike boce su bolje za starenje zapravo se ne primjenjuju. Pravi razlog, i onaj koji se nikad ne smije zanemariti prilikom dovođenja vina na zabavu, je pravi baler-dom velike boca. Ne zanima me je li prijatelj prijatelja čiji se cookout ne srušite nije vaš najveći obožavatelj – čim uđete sa par magnum ruža, bit ćete najpopularnija osoba na otvoreno dvorište.

Ljetni uspjeh dolazi po nekom trošku – magnumovi koje sam dobio na Smith + Vine bili su oko 70 dolara svaki – ali zapamtite, dobivate puno volumena za tu vrijednost (a vi ste, naposljetku, baler).