Ovaj kubanski stil hrskav pile je tako lako da čak i ne trebate recept

Dobro došli na kuhanje bez recepata, u kojem vas poučavamo kako napraviti jelo koje volimo, ali ne brinite previše o ukrasnim detaljima recepata, tako da možete stvoriti vlastiti spin.

Kad sam se odmaknuo od rodnog mjesta u Miamiju, malo sam znao koliko bih propustio hranu. Odrastao sam jesti neku varijaciju kubanske hrane za gotovo svaki obrok. Bilo je to toliko dio mog odgoja da kad sam se prvi put preselio u New York, krenuo bih u Times Square da jedem u Margonu – najbliži sam mogao pronaći pravu stvar.

Nekoliko godina kasnije, maturirala sam od užurbanosti kubanskog trga Times Square i odnijela kubansku hranu kod kuće. Jedno jelo, vaca frita de pollo, je tako jednostavno da ga sada radim gotovo svaki tjedan. I dok je ova tanka jela od mesa klasično izrađena od govedine, pileća verzija je brza i ukusna – osobito sa stranom riže i avokada.

Za početak, uzmi pola roštilja i rastrgati meso sa vilicom ili rukom – volim moje tanke kako bih omogućio čvršće! Stisnite sve što imaš citrusa – za mene, to je obično limun, vapno i ponekad čak i narančasta– u veliku zdjelu i osušite ga sol i papar. Dopustite da se isjeckan pile marinira u soku citrusa koliko god vam strpljenje dopušta – ozbiljno, to je dulji. (Obično ga ostavim pola sata prije postavljanja vješalice). Dok piletina marinizira, odrežim nešto žuti ili bijeli luk i upotrijebite veliku posudu za kuhanje kako biste kuhali luk u nekima biljno ulje ili schmaltz sve do prozirne. Zatim dodam već piličanu piletinu u tavu lukova i pustim da se sve pržiti oko deset minuta, sve dok smeđa i hrskavica. Vaca frita de pollo najbolje je bijela riža i a odrezani avokado. Ili ga poslužite s nekima crni grah, i osjećat ćete se kao da ste u Miamiju ni u kojem trenutku.

Više jednostavnih ponoćnih večera u tjednu:

Pileći Larb s zavjesama od salate
Piletina s salatom s krumpirom
Brza talijanska svadbena juha
Harissa piletina i velika salata

Više kuhanja bez recepata