Nitro, Naša nova omiljena kava od kolača, poslužena je na dodir i okusi poput piva

Ako ste poput nas, imali ste onaj trenutak kada ste željeli da uživate u kavi na način na koji uživate u pivu: hladno, malo šampanje i što je češće moguće. Taj zadnji bit ovisi o tome koliko dobro možete nositi kofein. Mjehurićasto i hladno dolazi u kojoj dolazi nitro kava. Naveli smo nitro kao trend gledanja u 2015., ali učinimo da se osvježimo: Nitro kava je lagano pjenušava, ledeno hladna kava na slavinu. Tretiran je s dušikom i / ili ugljičnim dioksidom pod visokim tlakom, a zatim ohlađen u bačvi i poslužen na nacrtu s pjenastom glavom poput Guinnessa. Bogata i kremasta – skoro baršunasta – zbog svih sitnih mjehurića, čini se slađima i manje kiselom od velike hladnoće (iako volimo i one previše). Jednaki dijelovi čokolade i glatki svilenkasta, nitro je hladna kava spremna za ljeto što se može uzbuditi.

Nitro kava na slavinu na Chocolate Fish Coffee u Sacramentu. Fotografija: Facebook / čokoladna riba kava

Gledali smo sitni mjehurići kaskadiraju se na dno– od kreme na vrhu dolje – kod Royal Blue Trgovina na Rainey ulici i Salt & Time mesnice u Austinu. Visoka čaša nitro na dodir u Distriktu: Donuts. Klizači. Zakuhati. u New Orleansu dokazao je savršenu nadopunu možda najboljem donutu-ikad-imali (vijetnamski kolač s okusom kave).

Poslužuje se u čašama – tulipanim oblicima i pintom – da pokaže mini-mjehuriće. Crescendo Espresso Bar + glazbeni kafić u Madison i Deeper Roots, roštilj iz Cincinnatija i Omi’s Coffee u Portlandu, Maine nude nitro na slavinu. Kao i Chocolate Fish Coffee Roasters u Sacramentu i Dolcezza na svojoj novoj CityCenterDC lokaciji, koja služi gelato uz kavu s dušikom u dućanu u DC St. Paulu, Minnesota’s Quixotic Coffee ide za puni Monty, dodajući kremu, vanilin jednostavni sirup i cimet da napravi svoj “bijeli munje”. Što reći, to je svugdje.

Ali budite upozoreni, neki kažu da je ova kava jaka s glavnim gradom S, optužujući dušik za moguće povećane stope apsorpcije. Kao u, možeš to učiniti na pola puta kroz čašu nitro i osjećaš se kao da si upravo popila dvije pune šalice espressa. Nismo uvjereni da je to istina, ali neki su navijači.

Ono što znamo jest to da se u onim vremenima kada se osjećamo previše lijeni da napustimo kuću, ali umirimo za osvježavajuću hladnu kavu, moći ćemo se upuštati u novu nitro-konzerviranu Stumptown Coffee ili Cuvée Coffee’s Black & Blue , Na taj način, mi zapravo možemo imati kad god, gdjegod smo. Također znamo gdje te tvrtke idu, Starbucks uskoro će uslijediti. Već je sirup s okusom hmelja za dodavanje ledene kave i vlastite hladnoće. Naše kristalne kugle kažu kako je sljedeći nit.