Espresso Cola: Dajte svom soda kave koji to zaslužuje

Tu je kofein, a onda je takav velika kofein potaknuti da ćete dobiti od topping off boca Coca-Cola s dva metka espresso. Ali to je svojevrsna točka, prema Mike Haft i Harrison Suarez, vlasnici Compass Coffee u Washingtonu, D.C., gdje se poslužuje piće. “To je za one trenutke kada stvarno trebate obaviti stvari”, kaže Haft.

Bivši pješački časnici u američkim mornarima, Haft i Suarez, pomislili su na ideju jer “Što je više od Coca-Cole?” Odgovor: “Coca-Cola s kavom Compass”, naravno. Dvostruka snimka Compass Coffee-ovog vlastitog emblema Espresso – mješavina brazilskih, gvatemalanskog i sumatranskog graha – je čokoladna i dovoljno hranjiva da se suprotstavi slatke slatke sode. Suarez kaže da koriste srednju tamnu mješavinu kave, “ali ne i spaljeni kao što sirena to radi.” Konačni rezultat: Kava i soda jednaki su dijelovi ledeni i bubbly-super osvježavajući, ali ne previše svijetle.

To je također vrsta savršenog pick-me-up za pivo kod kuće (iako Haft i Suarez ne bi preporučili). Još bolje, stavite je jedan u svoj ured oko 3 ujutro. koristeći dostupne kave i automate. Ali ako izrađujete Espresso Cola bez aparata za espresso, upotrijebite koncentrat kave srednje tamne pečene kave – ne voćne etiopske mješavine – ili pronađite način za pripremanje koncentrirane snage za espresso. Inače, riskirate ispijati razrjeđenu Coca-Cola kavu, gdje se okusi ne podudaraju.

Prvo, započnite s Coca-Colom. Haft i Suarez vole meksički Coca-Cola jer je napravljen sa stvarnim šećerom umjesto visokog fruktoznog kukuruznog sirupa. Potrebno vam je samo da popunite svoj espresso ili prijevremenu verziju. Kompas koristi 17 grama kave u košarici na 34 grama povučenog espresso-om jednog do dva. Da biste dobili veliku okus kave s divnim i osvježavajućim fizz, pobrinite se da to učiniti u tom redoslijedu: Prelijte soda prvi, a zatim top off s kave.

Ali budite upozoreni da kofein poticaj nije šala. Nije to što mislimo. Espresso Cola je tako dobar da smo spremni žrtvovati neke spavanje da ga pijete češće. Osim kad smo ga nakon radnog vremena razmišljali da ćemo ga slegnuti s malo Fernet-Branca ili rum.