Ovaj kolač od jagoda je najprikladniji desert za ljeto

Google pretraživanje “shortcake jagode” vraća više od 10 milijuna rezultata, ali ćemo vam reći zašto je jedini koji je važan. Nakon tjedana testiranja, viši urednik hrane Chris Maroko stvorili smo ono što smatramo suštinskim shortcakesom od jagode, sa savršeno izbalansiranom kolačem, jastucima mekano šlagog vrhnja i dvostrukim okusom jagode zahvaljujući kombinaciji kuhane i sirove bobice. Evo kako je to učinjeno.

Bobice

Kako napraviti izvrsne plodove okus još bolje? Dvaput dolje! Ostavite pola sirove za veliko okus bobičastog voća, i kuhajte drugu polovicu na bujnu komotu. Kada se ponovno ujedinjuju, oni se umiješaju u svježi okus.

The Shortcake

Tvoj temelj je sve. Spužve kolači se pretvaraju u šljunak, a prljavih keksa nema mrvicu da se podigne do sočnih plodova. Našli smo slatko mjesto, postižući izuzetnu nježnost preko iznenađujućeg trikta: tvrdo kuhani žumanjci u tijestu koji zaustavlja razvoj glutena.

Porast

Koristeći sladoledni kavez za oblikovanje tijesta čini kompaktnu, začepljenu kupolu, dopuštajući da se kolači otvore prema gore dok pečaju umjesto da se izravnaju. Kratko ohlađivanje prije pećnice pojačava ovaj efekt.

Krema

Trebalo bi biti jedva zasladio i teglila dok nije bila mekana i jastučna – samo dovoljno krutica da podigne težinu gornjeg shortcak bez prolijevanja preko strana.

Skupština

Garnishes poput ostavlja samo kompliciraju stvari. Ţelite slomiti shortcake, sloj bobica i krunu šlagom. Gotovo.

Nabavite recept: BA’s Best Shortcake od jagoda

Govoreći o epskim ljetnim desertima:

Sladoleda banane Split