Kremasta gljiva tjestenina kada ništa drugo neće učiniti

Dobro došli na kuhanje bez recepata, u kojem vas poučavamo kako napraviti jelo koje volimo, ali ne brinite previše o ukrasnim detaljima recepata, tako da možete stvoriti vlastiti spin.

Ako bih ikad bio na MTV-u, bio bi za epizodu Pravi život: Ja sam ovisnik o tjestenini. Postoji samo nešto o umaku od umaka koji drži posebno mjesto u mom srcu. Jedan od mojih apsolutnih favorita je ova smeđa maslačka gljiva orecchiette. Podigao sam ovaj recept nakon što se udao u talijansku obitelj – bio je ključ za stol na večeri moje majke, a nakon toga je postao ključ u mojoj. Ova jednostavna, kremastija posuda izliječi sve moje zimske bluese, i kladim se da će to popraviti. Evo kako to radim:

Počnite smeđujući dobar komad maslac u tavi – koliko ovisi o tome kakav tjedan ste imali. Kad maslac počne smeđivati, dodajte nekoliko odrezane gljive i pustite ih da kuhaju. Kremini rade sjajno, ali bilo koja mješavina gljiva (kao što su maitake, shiitake i kraljevska truba) bi radila. Nakon što su gljive lijepe i smeđe, dodajte malo teški krem– nije previše, samo dovoljno da bi sve postalo kremasto.

Dok gljive rastu, kuhajte lonac jako slane vode (uvijek trebate više soli nego što mislite!) I dodajte kutiju orecchiette. Sviđa mi se tjestenina al dente, pa ga kuhajte na minutu ispod predloženog vremena kuhanja. Jednom kada je tjestenina gotova, dodajte isušeni orecchiette u tavu s natrijevim gljivama i a mnogo od rešetkani Parm i pomiješajte sve. Sprinkle of vlasac na vrhu posuđuje pop boja. Jednom namjestite, stavite ga na toliko Parm koliko možete fizički napuniti i dati joj još jednu dobru promiješanu.

Više kuhanja bez recepata