Adakah Ahli Parti Makan Malam Anda Tahu Mereka Makan Telur Vegan Serbuk?

Terdapat sedikit perkara yang saya baik di: menamatkan sisa makanan orang lain, memerintahkan pembuka selera begitu besar Saya penuh dengan waktu makan tiba, dan memasak telur hancur, batas mutlak untuk skillet kuliner saya. Telur saya adalah anak ketiga Destiny’s Child, indah, tetapi akhirnya kurang dihargai.

Oleh itu, apabila dibentangkan dengan cabaran yang dibawa oleh editor kanan BonAppetit.com, Alex Beggs, yang tegas dalam membuat orang lain menyadari kekurangan saya, saya tahu ia akan menjadi satu perjuangan: parti makan malam yang berpusat di sekitar baik dengan niat baik telur vegan serbuk– yang, apabila dimasak, mempunyai konsistensi pergerakan usus. Mereka akan menjadi jalan utama malam, selebihnya terpulang kepada saya. Dengan keahlian memasak saya yang terhad dan kegemaran untuk hiasan parti bertema harimau, selamat untuk mengatakan bahawa parti ini akan menjadi seperti memakan burrito di Chipotle-peringatan halus yang boleh saya lakukan dengan lebih baik.

Yesus, angkat roda, kerana ia akan mendapat bumpy.

Persiapan Parti / Satu Petang Mengembara Febrezing Apartment Saya

Rakan-rakan yang diundang, yang tidak mengetahui rancangan masakan saya, untuk makan malam saya. Sambutan umum, “Adakah anda memasak?” Diikuti dengan segera oleh “Sila berikan alkohol.” Entah bagaimana, mereka tahu. Saya menuju ke Party City, sebuah tempat di mana cuti mati, di mana Dora Si Pengembara adalah pakar penjenamaan, dan di mana Selamat menjamu selera-plat parti yang diluluskan adalah kekurangan bekalan. Saya menetap pada cetak harimau ungu, pergi untuk tema “ironi yang samar-samar.”

Di rumah, saya membongkar telur vegan bubuk dalam bungkusan yang mengingatkan saya pada kompres Icy-Hot dalam karton telur palsu. Label tersebut berkata “ikutilah hati anda” di atasnya dan saya 99% yakin hati saya menuju ke arah botol Pepto Bismol. Anda melihat beg itu pasir? Saya akan berkhidmat kepada orang itu!

VEGAN EGG POWDER (2 of 3)
Alex Lau

Sains! Foto: Alex Lau

Saya menambah dua sendok makan tepung telur hingga separuh secawan air dan dibawa sehingga saya boleh memukul tidak lagi, kira-kira 45 saat, kardio harian biasa saya. Anda mungkin tidak dapat melihatnya dengan teliti, tetapi sekarang ia kelihatan seperti serbuk clam (lihat gambar di bawah). Saya tidak akan makan ini jika ia adalah sampel di Costco.

Selepas garam yang besar, saya memasak telur dalam minyak zaitun untuk 8-10 minit yang ditetapkan setiap arah berlabel karton palsu, yang memberikan saya masa yang cukup untuk menulis novel. Ia menggelegak, tetapi kebanyakannya berair. Adakah saya mendidih ini? Adakah masakan ini? Adakah saya Gordon Ramsay lagi? Bolehkah saya berteriak kepada orang ramai dan dibayar untuknya? Jika ini berlaku lagi dan saya tidak bertahan, adakah anda akan memastikan pengkebumian saya merah karpet bertemakan?

Menurut label, “telur” terdiri daripada tepung alga, protein alga, dan selulosa di antara istilah lain dari biologi kelas 11, jadi saya cuba mempercayai hasil akhir. Ia perlahan-lahan menebal dan kelihatan semakin cerah, seperti muntah mendesis. Kedua-dua kawan saya kelaparan dan satu-satunya perkara yang saya boleh tawarkan adalah beg strew pita cip Stacy yang saya beli dalam persediaan untuk Hurricane Sandy.

VEGAN EGG POWDER (1 of 3)
Alex Lau

Air telur ayam. Foto: Alex Lau

Masa Pesta / Saya Ada Kawan dan Gambar untuk Buktikannya

Rakan saya, Mallory, berada di sini bersama Saahil, yang pergi bersama Sam ketika berada di Starbucks. Saya telah memberikan mereka dengan wain yang banyak dalam cawan anggur terbaik saya. Dengan bau busuk kuning telur bubuk di udara, mereka minum sehingga mulut mereka mati rasa. Mereka hanya sedar bahawa saya sedang memasak, tetapi tidak apa sebenarnya. Mereka boleh, bagaimanapun, melihat campuran telur dari jauh, bertindak balas seperti dua orang yang mendapat potongan rambut yang buruk mereka tidak boleh berhenti kerana mereka terlalu sopan.

Mereka tahu apa yang akan berlaku.

Keputusan akhir, para wanita dan puan-puan: amuse-bouche yang benar-benar disengajakan.

Ia mungkin tiga atau empat gigitan getah, puncak. Siapa yang memerlukan Watcher Berat apabila anda mendapat kawalan seperti ini? Ini adalah makanan yang paling lezat, dan saya Oprah, memberitahu penonton anda boleh makan apa sahaja yang anda mahu selagi ia sebahagian besarnya tidak ada.

VEGAN EGG POWDER (1 of 1)
Alex Lau

Chives ditambah oleh Bon Appetit Test Kitchen. Ocampo tidak pernah memasak dengan buah kiwi dalam hidupnya. Foto: Alex Lau

Saya lapar hanya melihatnya.

Mallory dan Saahil menerangkan rasa:

“Rasanya seperti kadbod.”

“Saya akan mengatakan Styrofoam.”

“Apa yang awak buat?”

Saya mengaku: Saya menjadikan mereka makanan bayi asin.

Daripada apa yang saya dapat berkumpul, ia rasanya seperti ketiadaan makanan. Seperti peringatan bahawa anda boleh makan apa-apa, tetapi anda memilih untuk makan ini. Saya menjemput rakan-rakan saya untuk makan malam, dan setakat ini, semua yang mereka ada adalah telur tidak berbau dalam jumlah yang sesuai untuk tidak ada individu yang ingin kalori bertahan malam. “Telur” adalah nama yang mengelirukan, dengan tekstur berair dan kekurangan rasa, ia mengingatkan saya tentang akhbar basah yang meniup angin, berlari melintasi setiap genangan di jalannya, dengan harapan dapat mencari rumahnya di gundukan yang lebih besar yang tidak digambarkan sampah.

Apabila label menyatakan bahawa pek boleh membuat sedozen telur, saya hanya boleh mengambil beberapa sudu makan yang mencukupi-saya salah, dan lapar sebagai bukti. Mungkin telur dadar serbuk adalah masa depan saya? Mungkin kek perkahwinan telur bubuk? Pilihannya tidak berkesudahan, walaupun perut saya terhingga.


Berkaitan: “Saya Suka Seperti Tom dan Gisele selama 17 Jam dan Hidup untuk Mengatakan Kisah”