Memelihara Terong oleh Mengemang-Kerang Perlahan-lahan di Minyak Zaitun

Suka cinta atau benci, terung adalah salah satu sayur musim panas yang lebih banyak di luar sana. Semasa musim panas, saya rasa setiap kali saya pergi ke Greenmarket seorang petani mungkin membayar saya untuk mengambil mereka dari tangan mereka (mereka tidak). Ia bukan hanya situasi dunia Itali, sama ada. Terdapat banyak jenis gila (dan comel!): Orang putih, Jepun, India, Thailand … Kegemaran saya, bagaimanapun, adalah telur Fairy Tale kecil yang comel, selalunya tidak lebih besar daripada ibu jari anda. Juga, teksturnya lebih teguh daripada, katakanlah, sebuah dunia Itali, sehingga mereka tidak hanya berpusing. Mereka adalah terung idea saya untuk mengutip dan jeruk.

Sekiranya anda ingin menjadikannya lebih tahan lama, anda boleh mengetuk mereka, sudah tentu, tetapi anda tahu apa yang lebih baik? Perlahan-lahan memakan mereka dalam minyak zaitun. Garamlah terung dahulu untuk mengeluarkan air dan keluarkan apa-apa kepahitan, panggangnya sehingga mereka benar-benar lembut, dan anda mempunyai cendawan yang lembut dan lembut yang memakannya dengan roti panggang, lebih yogurt, dalam sandwic, atau di samping kambing bakar atau ayam. (Saya sentiasa membuat kumpulan dua kali dan menghidupkan setengah menjadi sejenis baba ghanoush.) Anda juga boleh confit lebih besar (iaitu bukan-Fairy Tale) terung; hanya potong ke dalam ketulan yang boleh diurus sehingga mereka memasak secara merata dan sesuai ke dalam balang.

Confit terung

Membuat 2 8-oz. balang

1 lb. terung kecil, separuh separuh (bersaiz sekiranya besar)
Garam kosher
½ cawan minyak zaitun
2 ulas bawang putih, dihiris nipis
2 chiles de arbol, runtuh, atau ½ tsp. serpihan lada merah dihancurkan (pilihan)
½ cawan mint atau daun basil

Panaskan ketuhar hingga 275 °. Taburkan bahagian pemotong terung halved secara bebas dengan garam. Letakkan pinggan mangkuk di atas dulang pembakar kertas yang dilapisi kertas selama kira-kira 30 minit.

Sebaik sahaja kelembapan telah meresap, alihkan terung, potong ke bawah, ke hidangan pembakar 9×13 (mereka akan bertindih, yang baik-baik saja, kerana mereka akan menyusut ketika mereka memasak). Tutup dengan minyak dan tambah bawang putih dan chiles, jika menggunakan.

Terung panggang sehingga mereka disapu sepenuhnya, kira-kira 45-50 minit, lebih lama jika terung anda lebih besar. (Yang bijak, ungu lavender akan menjadikan warna yang kurang hebat, tetapi siapa yang peduli? Mereka sangat bagus.) Biarkan sejuk sedikit.

Pek dalam balang dengan pudina atau kemangi, pastikan untuk membahagikan minyak dengan sama rata. Mereka akan bertahan selama 2 minggu di dalam peti sejuk.