Saya Tidak Akan Membuat Krim Es Krim, Tetapi Saya Akan Sentiasa Membuat Ini Peach Lassi Sorbet

Saya secara amnya tidak mendapat makanan pencuci mulut apabila saya pergi ke restoran-saya akan mengambil amaro rapi dengan nombor busa-dan-quenelle fancypants setiap hari. Tetapi jika terdapat ais krim, gelato, sorbet, atau semifreddo pada menu, saya 100% memesannya. (Dan jika itu yogurt beku lavender di Olmsted di Brooklyn, saya memesan dua.)

Walau bagaimanapun, saya enggan membuat mana-mana pencuci mulut beku yang disebutkan di rumah. Saya tidak akan menjadi orang yang memiliki, lebih sedikit kegunaan, pembuat ais krim. Saya telah meyakinkan diri saya ais krim dan sepupunya terlalu “sukar” atau “rewel” untuk mencipta semula di rumah. Tetapi editor makanan kanan, Andy Baraghani, Peach Lassi Sorbet dengan Blackberry Crushed – yang menyeru tujuh ramuan dan mesin ais krim sifar – membuktikan saya sangat salah.

pic lassi sorbet scoop

Resipi ini adalah definisi usaha rendah, ganjaran tinggi (ia juga tidak secara teknikal Satu sorbet kerana ia mempunyai tenusu di dalamnya, tetapi yang peduli!) Ini adalah 80% beku beku, disokong oleh beberapa dollops yogurt Yunani, percikan vodka, madu, dan garam. Itu sahaja! Ia pada dasarnya adalah smoothie! Membuang segalanya ke dalam pemproses makanan atau blender dan blitz blitz-blitz, mengikis sisi setiap kali dengan spatula untuk maksimum smoooooth, sehingga anda berakhir dengan campuran berwarna Creamsicle yang lazat bahawa “seseorang” mungkin sebenarnya makan suku ketika mereka menjaringkan campuran ke dalam panci roti. Pop kuali di dalam peti sejuk dan beberapa jam kemudian, voil`à-dessert! Apabila saya bertanya kepada Andy tentang bagaimana segala-galanya menjadi begitu berkrim tanpa melahirkan, dia memberitahu saya bahawa itu adalah tentang smidge vodka (jangan bimbang, anda tidak boleh merasainya sama sekali), yang menghalang sorbet daripada menjadi terlalu panas dan menjadikannya lebih mudah untuk dijejali.

Kerana Andy selalu merasakan keperluan untuk membuat perkara sedikit tambahan, terdapat juga blackberry hancur yang dipotong di atas, yang anda boleh meninggalkan tetapi mereka begitu baik, anda tidak akan mahu. Beri pertama kali hang out dengan sedikit jus lemon dan madu sehingga mereka mendapat juicy dan sirup, dan semua rasa tart punchy memotong yoghurt kaya dan madu manis di sorbet. Saya pasti ini akan menjadi lebih menakjubkan jika saya mempunyai pandangan jauh untuk memasak, mengiris, dan membekukan petani pasaran petani yang sempurna dan bukannya menggunakan jenis beku yang dibungkus, tetapi hei, kita tidak boleh menjadi Andy.

Baru-baru ini saya membuat kerang aguachile dan udang-nanas tacos untuk pesta makan malam, tetapi sorbet ini bahawa rakan-rakan saya tidak dapat berhenti mengoceh. Saya berkhidmat di dalam mangkuk kecil dengan beri yang disapu di atas. Tetapi pada penghujung malam kami mendapati diri kami menarik kuali dari luar peti sejuk dan menyelam ke dalam jenazah, menjatuhkan dengan sudu kami untuk setiap gigitan terakhir, pergerakan makan malam terbaik semua.

Dapatkan resipi:

peach-lassi-sorbet-with-crushed-blackberries.jpg

Peach Lassi Sorbet dengan Blackberries Hancur