Bagaimana Menggunakan Gas Grill untuk Kecekapan Maksimum

Lihatlah, kita suka arang, tetapi memanggang dengan itu bermakna menonton minit siang hari kutip sementara menunggu arang siap. Itulah kemewahan yang dikhaskan untuk hari yang lebih santai dalam seminggu, satu di mana anda bangun dan tinggal di katil bukannya menuju ke pejabat. Grills gas panas dengan cepat dan lebih mudah, dan menawarkan pelarasan suhu hampir segera. Ia seperti memasak di dalam rumah – tetapi di luar rumah – yang merupakan jenis keseluruhan. Tetapi kerana gril menawarkan sedikit kawalan, pendekatan umum sedikit berbeza daripada arang. Berikut adalah beberapa tip untuk membantu membuat sebahagian besar kerja keras belakang rumah anda:

1. Panaskan
Grills ini memerlukan peluang untuk memanaskan terlebih dahulu sehingga makanan akan mulai mendesis (dan tidak melekat) sebaik saja ia menyentuh grates. Jadi, anda perlu berjalan di pintu, cium anak-anak anda, tarik daging keluar dari peti sejuk, kemudian putar tombol-tombol tersebut tinggi. Tetapkan semua pembakar ke haba maksimum selama 10 minit dengan tudung tertutup, kemudian jatuhkan panas seperti yang diperlukan apabila tiba masanya untuk memasak.

chile lime clams with tomatoes and grilled bread
Peden + Munk

Anda juga boleh membawa besi tuang keluar untuk beberapa kerang limau

2. Rancang Zon Anda
Simpan satu atau dua pembakar pada tinggi, dan satu atau dua mati atau rendah. Mempunyai ruang yang selamat untuk pemotongan daging atau sayur-sayuran yang tidak disangka memasak lebih cepat daripada yang lain adalah keperluan. Anda tidak mahu lima daging babi yang dimasak dengan sempurna dan satu yang sukar seperti kulit. Dan ingat, anda sentiasa boleh menyesuaikan haba anda semasa anda pergi.

3. Gunakan Rak Teratas Kecil Pelik itu
Kerana ia adalah permukaan memasak paling jauh dari pembakar gas, ia boleh berfungsi sebagai zon yang lebih sejuk – pilihan yang baik untuk memasak memotong memasak yang lebih lama seperti kepingan ayam tulang, atau menjaga sosis hangat semasa anda memasak beberapa sayuran. Apabila ia datang untuk memanggang, ia tidak selalu mengenai haba langsung.

Sekarang, mari kita dapatkan bacon di atas panggangan gas itu:

Bagaimana Bakar Bacon