Apakah Perbezaan Antara Salmon Panas dan Asap?

Di mana ada asap, tidak selalu panas, sekurang-kurangnya ketika datang kepada ikan. Kebanyakan salmon asap kering-kering dalam jumlah besar garam selama beberapa hari, yang mengeluarkan banyak kelembapan. Kemudian ia salai dalam suhu di bawah 80 ° F. Asap sejuk sebenarnya tidak memasak ikan, jadi ia tersisa dengan tekstur yang hampir mentah. Itu lazimnya apa yang anda dapati di dalam pek rata, yang dimeteraikan oleh vakum di kedai runcit (ia biasanya diperhatikan pada pakej). Sebaliknya kami merokok. Daripada kering-kering, ikan mendapat air garam basah (a.k.a. air masin) dan kemudian diasaskan pada suhu di atas 120 ° F. Proses ini berfungsi dengan baik untuk ikan salmon dan banyak lagi jenis ikan berlemak. Secara umum, ikan asap panas adalah orang-orang yang bekerja hebat di mana-mana salad krim atau mencelupkannya. Anda juga boleh memanaskan mereka lebih baik daripada asap sejuk kerana mereka sudah melihat haba. Inilah yang diharapkan.

prep whitefish
Gambar oleh Laura Murray

Whitefish
Ikan air tawar yang berlemak ini terbahagi kepada kepingan-kepingan yang subur di sentuhan garpu. Ia sama baiknya dengan Triscuit kerana ia berada di dalam bagel. Ia bahkan cukup mewah untuk berkhidmat dengan kaviar.

prep mackerel
Gambar oleh Laura Murray

Tenggiri
Ini ikan berminyak dan berkilat suka asap dan boleh berdiri untuk pemain yang kuat seperti mustard, lobak, bawang putih, dan chiles. Anda hampir boleh memikirkannya seperti sardin, yang juga mempunyai rasa agresif. Ia sangat pecah sedikit, dilemparkan dengan minyak zaitun, lemon, serpihan garpu, dan garam, dan kemudian digunakan untuk roti bakar untuk sandwic yang dihadapi terbuka. Cubalah di mangkuk sarapan ikan asap ini.

prep salmon
Gambar oleh Laura Murray

Salmon
Salmon yang berasap, kaya, dan rapih, salmon asap panas boleh digunakan sebagai topping untuk mangkuk beras atau diaduk ke dalam creme fraîche dengan bawang merah dan jus lemon untuk salad ikan yang akan membuat tuna cemburu. Atau cuba dengan telur hancur. Bonus lain? Salmon salai yang panas lebih lama daripada filet yang anda beli di kedai runcit dan harus masak dengan serta-merta. Anda boleh menyimpannya sehingga seminggu.

prep trout
Gambar oleh Laura Murray

Trout
Ikan kecil yang kurus, kurus, salai tidak akan menguasai sayur-sayuran lembut atau mengatasi telur hancur lembut. Ia boleh dipanaskan dengan lembut tanpa mendapat “amal” – cuba melipat ke dalam kentang yang hangat. Jika anda ingin pergi jauh lebih sihat, Sarapan Salad ini dengan Trout Smoked dan Quinoa. Resipi-resipi lain termasuk Lemping Ikan Lemony Smoked Dip dan Trout Dip Dairy Percuma.

Cuba mengesan ikan salai yang tidak berada di kedai runcit tempatan anda? Cuba FreshDirect supaya ia dihantar ke pintu anda.

Lebih banyak idea tentang apa yang perlu dilakukan dengan ikan asap betul dengan cara ini

Hanya sekiranya anda merasa lambat memakan salmon anda sebagai gantinya:

Salmon yang dipanggang lambat dengan Fennel, Citrus, dan Chiles