Ice Crushed Adakah Cara termudah untuk merosakkan kaca apa-apa

Apabila saya berada di gred keempat, keluarga saya mendapat peti sejuk baru. Ia adalah satu perjanjian yang cukup besar. Tidak kerana pemegang berfungsi sepenuhnya. Tidak kerana terdapat lebih banyak permukaan permukaan magnet untuk menggantung lukisan robot dan kad laporan yang rusak. Ini adalah masalah besar kerana terdapat ciri ais krim di pintu beku. Saya telah menjalani hidup saya dengan kiub, dan tiba-tiba, terdapat satu lagi pilihan. Perkara ais yang hancur itu luar biasa kepada minda sepuluh tahun saya. Tetapi saya berumur sepuluh tahun. Otak kecil saya tergoda, mata muda saya dibutakan oleh sesuatu yang baru dan tidak dikenali. Sekarang saya melihat ais yang dihancurkan untuk apa ia: Es hancur adalah gunung yang lembap yang lembap.

Es merembat dilahirkan dari kemalasan dan tidak sabar, bukti kualiti keseluruhan produk. Satu-satunya kelebihannya ialah ia menyejukkan cecair dengan lebih cepat. Terdapat lebih banyak kawasan permukaan, yang bermaksud air atau soda atau kopi atau wiski anda menyentuh lebih banyak ais. Lebih banyak kenalan, lebih banyak penyejukan, lebih cepat. Tetapi, anda tidak boleh menunggu 17 saat tambahan untuk kiub anda untuk melakukan silap mata itu? Adakah masa anda yang berharga? Adakah anda Usain Bolt?

Dengan tepat, kekuatan terbesar ais yang dihancurkan juga merupakan kelemahan. Lebih luas permukaan bermakna ia mencair pada kadar yang lebih cepat, yang mencairkan minuman anda pada kadar yang membimbangkan. Itu kasut sherry tiba-tiba berubah menjadi tiga sips bawah di bawah timbunan ais. Buah akar yang lazat sekarang adalah segelas air coklat, tidak berbeza dengan sesuatu yang anda akan cari di atas penutup kolam. Adakah hyperbole itu? Tidak ia bukan.

Sebagai tambahan kepada saintis saintifik dan matematik, kecacatan terbesar ais yang dihancurkan ialah anda sentiasa memakannya. Segelas air bertukar menjadi serangan tidak pernah berakhir pada gigi anda sebagai satu juta kerikil berliku-liku di dalam mulut anda. Julep pudina menjadi slushie wiski. Kopi ais adalah salur salji yang dibalut di bawah air. Tidak menghindari hakikat bahawa anda perlu makan minuman anda, yang, kepada saya, benar-benar tidak masuk akal.

Saya tidak akan memonopoli pendapat mengenai ais dihancurkan. Ada orang yang menikmati gangguan itu dalam minuman. Timbalan editor kami sendiri Andrew Knowlton adalah salah seorang daripada mereka. “Hancur ais adalah ais ais pemakan,” kata Knowlton. “Saya seorang pemakan ais yang besar, dan ia memberikan saya kepuasan segera untuk mengatasi kepingan-kepingan yang terkawal.”

“Saya juga menyukai fakta bahawa ia memotong minuman manis dengan cepat,” tambahnya. “Ada alkimia yang berlaku ketika suhu bilik Coca-Cola melanda ais yang dihancurkan. Ia mencair dengan cara yang sempurna yang mengambil kelebihan kandungan gula itu. “Knowlton mengakui ia tidak sesuai untuk setiap minuman. Dia tidak akan menuangkan apa-apa dari koleksi bourbonnya yang luas ke atasnya, tetapi dia akan memakannya sepanjang hari.

Dan pengusaha minuman keras profesional bersetuju. “Ia membantu koktel yang tahan lasak, yang terbakar yang tidak keberatan sedikit pencairan yang disebabkan oleh ais lebat terpantas,” jelasnya. Jami Olson, pemilik dan pengurus bar Minneapolis ‘Lyn 65.

Saya mendapat rayuan. Es merembat kelihatan seperti alasan untuk meraikan. Oh, ais dihancurkan! Margaritas! Tiki cawan! Payung kecil dengan bunga lebih kecil lagi! Kepada saya, ini semua gangguan. Kiub ais tidak menarik kerana ais tidak perlu menarik. Ia hanya perlu membuat perkara yang sejuk semasa melakukan sekurang-kurangnya untuk mencairkannya. Ais harus meniru niat anda di planet ini: Bersantai dengan minuman terbaik yang mungkin, selama mungkin, lakukan segala yang mungkin untuk menjadikan persekitaran anda lebih sejuk daripada yang sudah ada. Es mereput adalah yang paling teruk. Kehidupan hidup seperti kubus.

Tetapi jika anda terpaksa menghancurkan ais, ini akan menjadi tempat untuk memulakan:

Buatan tangan buasir ais dan mint jepang = musim panas