Butterkäse: Keju Terbaik Anda Tidak Pernah Mencuba

Saya mengaku: Saya tidak tahu apa perkataan butterkäse maksudnya apabila saya mula-mula melihatnya. Ia berada di menu restoran Upland New York City yang disenaraikan sebagai komponen hidangan ayam. Saya bersandar di meja di kawan saya dan mengucapkannya dalam aksen Jerman yang berlebihan. “Ia mungkin hanya bermaksud mentega keju, betul?” Saya berkata, bercanda. Pelayan yang melayang di belakang saya dengan sopan bersandar di dalamnya dan memaklumkan kepada saya bahawa ya, sebenarnya ia tidak dapat diterjemahkan dengan begitu.

Selepas mengambil sisa wain untuk pulih dari rasa malu saya, saya menganggap ini. Keju mentega berbunyi enak dengan cara yang rendah hati, seperti Cheese Whiz. Namun, Upland adalah restoran yang sangat bagus. Obama telah makan di sini beberapa kali! Perlu ada lebih banyak lagi.

Pembaca, saya mengarahkan ayam.

Saya sedih pada gigitan pertama, kulit renyah dihirup dalam keju cair. Yang benar adalah bahawa butterkäse rasa seperti versi mewah pasaran tenusu diproses massa (berfikir keju Amerika) yang anda suka, tetapi tahu anda tidak perlu. Sedikit dan sengit pada masa yang sama, ia seperti versi yang lebih rumit, bernuansa Havarti.

“Keju mentega” terasa sebegitu baik. Popular di Jerman dan Austria, ia adalah keju, lembut dan lembut, dengan kulit berwarna keemasan. Ia adalah dekaden-kandungan lemak berlegar sekitar 50% (hampir setinggi keju krim tiga kali). Rasanya tidak memukul anda di atas kepala seperti Cheddar tajam atau keju biru tebal. Ia sihat dan mentega tetapi juga menggoda halus, membuat anda mahu mengambil gigitan lain. Dan yang lain. Dan tiba-tiba anda telah dipoles dari blok dan perlu berbaring untuk mempertimbangkan semula pilihan hidup anda di sofa. Ia berlaku! Kita semua ada di sana!

tjs butterkase cheese

Anda boleh membeli 4-pek butterkäse Cedar Grove super krim dari WisconsinMade.com dengan harga $ 24.

Dengan gembira, anda kini boleh mencari butterkäse di kebanyakan kedai keju yang istimewa dan di banyak kedai runcit kelas atas. Seluruh Makanan sering membawa, dan Ketua Boar telah pun mula menawarkan versi mereka sendiri di pasar raya. Untuk gaya yang lebih premium, pesanan secara dalam talian dari tempat seperti igourmet atau Amazon (di mana saya suka ini, $ 20 dari Wisconsin Cheeseman dan yang satu ini, $ 20 dari Ammerlander).

Sangat serba boleh, butterkäse adalah keju lebur yang ideal. Gunakannya dalam sandwic keju panggang bersama keju cheeses yang kuat seperti cheddar atau Gruyère. Tambahkan ke periuk fondue. Lipatkan kiubnya ke dalam telur dadar. Teratas burger dengan lapisan gembira: rasa mentega yang mellow itu adalah perlawanan sempurna untuk daging lembu. Meleleh ke dalam mac dan keju. Taburkannya ke adunan pizza dengan pancetta, bawang putih, dan kemangi. Butterkäse quesadilla? Kenapa tidak! (Tuangkan beberapa cendawan avokado dan cendawan di sana untuk langkah yang baik.)

Potong ke dalam kubus dan tumpukan pada dulang keju berikutnya: Sebagai lembut dan lazat sebagai Brie atau Camembert, itu adalah topping utama untuk keropok atau crostini. Berabad-abad Jerman yang menyukai keju telah memasak spaetlze dan strudel dengannya.

Dan jangan berhenti di hidangan yang enak. (Adakah anda pernah mengabaikan pencuci mulut sebelum ini?) Oleh kerana rasa butterkäse sangat ringan, anda boleh menambahkannya kepada resipi ais krim berasaskan custard klasik, membakarnya ke dalam bahasa Denmark, atau campurkan dengan gula dan rempah untuk mengambil kreatif satu babka atau mengisi gula manis.

Saya tidak boleh berjanji bahawa ia lebih baik apabila anda menyebutnya dalam aksen Jerman yang mendalam. Tetapi saya boleh memberi jaminan bahawa ia bernilai ditembak.

Gunakan butterkäse dalam resipi mac keju dan keju cheesy yang tidak masuk akal ini:

Mudah Mac dan Keju