4 Pisau Cantik yang Membuat Hadiah Besar (Petunjuk, Petunjuk)

Tidak semua pisau dibuat sama, dan yang baik boleh membuat semua perbezaan di dunia. Seseorang yang suka memasak tidak boleh benar-benar mempunyai terlalu banyak pisau. Pasti, terdapat tiga perkara penting, tetapi selagi ia cantik dan tajam, ia akan membuat hadiah hebat. Berikut adalah empat pengurus dapur ujian dan pemetik pisau Brad Leone, ditambah dengan rak pisau magnet yang akan mengikat semuanya bersama-sama.

Keluli tahan karat Miyabi dan Birchwood Slicing Knife (jauh dari gambar di atas), $ 300 di Sur La Table
Ini adalah pisau di mana penggunaan ditulis terus ke dalam nama. Bilah yang super panjang, super tajam, bilah tangan adalah sempurna untuk mencapai ultra-nipis, walaupun keping daging atau ikan. Pemegang birch licin akan membuat sesiapa yang anda berikan ini untuk memikirkan anda setiap kali mereka menghirup ke dalam sesuatu yang lazat-dan kami pasti yakin itu satu perkara yang baik.

Shun Dual Core Butchery Knife (kedua dari kiri), $ 260 di Williams Sonoma
“Sejujurnya, yang satu ini hanya cantik cantik,” kata Leone. “Ia mempunyai pegangan geometri, dan logam yang berpola.” Logam berpola berasal dari dua jenis keluli tahan karat yang dikimpal dan dipalsukan bersama ketika membuat pisau. Pisau ini bagus untuk apa yang dimaksudkan oleh nama: haiwan pembasuh. Tetapi ia juga berfungsi untuk apa-apa dari memotong sayur-sayuran untuk mengiris keju. Ini bukan pisau yang anda beli sendiri secara rambang pada hari Selasa di Bed, Bath, and Beyond; ia hadiah yang tidak dijangka dan murah hati.

pisau memotong skuasy
Alex Lau

Gunakan pisau baru yang mewah untuk memotong skuasy seperti pro.

Bob Kramer Carbon Steel Paring Knife (ketiga dari kiri), $ 150 di Sur La Table
Ini pisau Bob Kramer (Kramer adalah Yoda pembuatan pisau, btw) mempunyai kelebihan keluli karbon yang sama seperti pisau chef di bawah, tetapi untuk kegunaan seperti tomato cor dan stroberi hulling.

Bob Kramer 8 “Pisau Carbon Steel Chef (jauh), $ 300 di Sur La Table
“Ini pekerjaan anda,” kata Leone. “Saya menggunakan saya untuk segala-galanya.” Bentuk dan lebar bilah adalah sempurna untuk menghancurkan bawang putih dan merebus, katakan, herba cincang. Ia juga mudah diasah kerana ia diperbuat daripada keluli karbon. Anda akan merasakan perbezaan sebenar jika anda memperlakukan anda dengan betul dan menjaga penyelenggaraan. Anda boleh pergi sedikit lebih besar atau sedikit lebih kecil, bergantung kepada saiz tangan orang yang anda beli untuknya, tetapi kami mendapati bahawa 8 “umumnya betul-betul betul.

Bangun Rak Pisau Magnet Pokok, $ 99 di Wake the Tree
Oh, dan satu lagi perkara! Tidak semua rak pisau magnet dibuat sama. Ini dari Wake the Tree sangat menakjubkan, dengan enam warna untuk dipilih dan dua jenis kayu (satu lebih ringan, satu lebih gelap).

Kemudian ambil beberapa kemahiran:

25 Pisau, 47 Kecekapan Pisau