Whisper Creek Tennessee Sipping Cream, Ditinjau oleh Foodist

Apabila ia datang kepada minuman keras krim, saya mempunyai banyak soalan daripada saya jawapan. Adakah orang duduk dan mempunyai kaca selepas kerja, seperti yang anda akan dengan wiski? Atau adakah ia dikhaskan untuk cuti, atau bercampur dengan kopi selepas makan malam? Adakah ia satu perkara generasi yang saya tidak dapat? Dan kenapa selalu begitu manis?

Saya tidak mengetuknya, saya hanya ingin tahu dengan jujur. Bailey’s adalah minuman keras laris di dunia. Siapa semua orang ini, dan mengapa mereka mahu minuman keras berkrim ini?!

Apapun jawapannya, Whisper Creek Tennessee Sipping Cream berharap dapat menjadi pesaing dalam bidang yang membingungkan ini. The liqueur krim semua-Amerika pertama yang pernah saya temui (ia dibuat di Nashville), ia mempunyai kandungan alkohol yang patriotically tinggi (20 peratus, berbanding dengan 17 peratus Bailey). Seperti sepupu Ireland, ia terlalu manis untuk rasa saya-seperti seseorang mencairkan ais krim vanila ke dalam gelas batu anda-tetapi sebenarnya ia membawa rasa yang sedikit berbeza ke atas meja. Daripada toffee kegelapan gelap Bailey’s, ada catatan karamel ringan, dan tendangan kecil wiski juga. Sekiranya anda sudah mempunyai rasa untuk jenis ini dan anda fikir pankreas anda dapat mengendalikan beban gula, ia pasti dapat membuat alternatif Bailey yang berdaya maju pada hari-hari ketika anda ingin mencampurimu. Atau apa sahaja yang anda lakukan dengan perkara ini.

Pada masa ini, Whisper Creek hanya terdapat di Tennessee dan Chicago, tetapi anda boleh mengambil botol untuk $ 20 dalam talian, dengan mengambil kapal Binny ke negeri anda. Dan jika anda berasa begitu cenderung, sila beritahu saya siapa anda dan apa yang berperanan sebagai minuman keras krim dalam hidup anda. Adakah ia hujung minggu? Tambahan tandatangan untuk bijirin sarapan anda? Serius, saya ingin tahu!