Untuk Menang Halloween, Order Candy Nostalgia Di Amazon

Baiklah. Kembara berusia lapan tahun dalam kostum Hulk mungkin tidak terlalu pemilih tentang gula apa saja yang dilemparkan ke dalam Jack-o-tang plastiknya. Candy adalah gula-gula! Lagi banyak lagi bagus! Walau bagaimanapun, ibu dan ayah menimbulkan cabaran yang berbeza. Apa yang menarik minat ibu bapa apabila mereka secara tidak sengaja menyerang stash Halloween kanak-kanak mereka selepas tidur? Bagaimanakah seseorang membuat menu gula-gula canggih yang akan menggembirakan dan menghiburkan, tetapi mungkin tidak begitu akrab untuk memakan barang sebelum ibu bapa mempunyai peluang untuk mengekstrak potongannya? Kami tahu ini adalah soalan-soalan yang membuat anda bangun pada waktu malam.

Kami mempunyai dua perkataan untuk anda: gula-gula nostalgia. Kami bercakap coklat coklat yang popular pada tahun 1920-an yang sejak itu hilang dari lorong kedai runcit. Candies manis dengan reka bentuk pembalut yang kelihatan seperti mereka tidak dikemas kini dalam lebih daripada setengah abad. Gula tanpa kempen iklan atau hashteg negara. Dengan kata lain, barangan yang baik.

Syukurlah, kami berada di zaman kegemilangan pesanan-barang-off-the-internet, jadi banyak pilihan. Berikut adalah permen retro terbaik yang boleh anda temui di Amazon sekarang.

amazon halloween candy abba zaba
Melalui Amazon

Abba-Zaba ($ 26 untuk 24 bar)

Mula-mula dihasilkan pada tahun 1922, yang terkenal bernama Abba-Zaba adalah gulungan datar padat putih yang padat dipancarkan dengan mengisi mentega kacang berkrim. Fakta gembira: Ia dikatakan sebagai gula-gula kegemaran pelakon John Wayne, yang mempunyai gigi manis utama.

amazon halloween candy mallo cup
Melalui Amazon

Boyer Mallo Cups ($ 20 untuk beg dua paun)

Sebelum mentega kacang, marshmallow mempunyai pasaran permen berbentuk cawan yang terpojok. Boyer mula menjual krim marshmallow mereka Mallo Cups ke dalam shell coklat susu kelapa-pada tahun 1936, menjadikannya permen berasaskan cawan pertama yang dihasilkan di Amerika. Ambil itu, Reese.

amazon halloween candy turkish taffy
Melalui Amazon

Bonomo Turkish Taffy ($ 23 untuk sembilan bar)

Mula-mula, mari kita jelaskan beberapa perkara: Turkish Taffy tidak taffy-ia secara teknis tidak ada, gabungan gula-gula yang disebat dan keras, yang meminjamkan tekstur yang kenyal. Bukan Turki, sama ada itu gimmik pengiklanan. Bukan perkara-perkara itu, kerana merawat, yang dicipta di Pulau Coney pada tahun 1912, masih tidak dapat ditahan dengan penyuap yang kuat-kuat yang suka gula-gula manis seperti Now and Later, Starburst, dan Hi-Chew. Dapatkannya dalam rasa vanila, coklat, strawberi, dan pisang.

amazon halloween candy walnettos
Melalui Amazon

Walnettos ($ 7.67 untuk beg satu paun)

Anda tidak melihat gula-gula walnut lagi hari ini, amirite? Kacang jeruk dan badam dan kacang telah mencuri semua kemuliaan. Sekurang-kurangnya anda masih dapat mencari batu karang Walnettos-karamel yang penuh dengan walnut yang dicincang-di web. Pertama kali dijual pada tahun 1919, mereka sangat popular menjelang tahun 1940-an, terutamanya ketika merawat teater filem. Mari kita bawa mereka kembali.

amazon halloween candy skybar
Melalui Amazon

Sky Bar ($ 25 untuk 24 bar)

Berapa banyak bar gula-gula boleh menuntut kempen pengiklanan utama pertamanya yang melibatkan penjenamaan semula? Itulah yang berlaku ketika Necco’s Sky Bar-sebuah bar permen coklat empat buah chambered yang disumbat dengan karamel, vanila, kacang tanah, dan kepingan fudge-debutnya pada tahun 1938.

amazon halloween candy zagnut
Melalui Amazon

Zagnut ($ 26 untuk 18 bar)

Kami dengan jujur ​​mencetuskan Zagnuts tidak lebih popular. Kombo kelapa kacang rapuh dan panggang yang kuat, sudah ada sejak 1930 dan mungkin nama terbaik yang pernah ada. Ia hanya menyeronokkan untuk mengatakan dengan kuat. Cuba ia. Zagnut! Pada tahun 1960-an, kempen iklan berpusat pada nama peliknya: Di tempat TV, seorang eksekutif gula-gula terperanjat untuk mengetahui bahawa komputer syarikat telah digelar “Zagnut.” “Itu adalah tanpa keraguan nama yang paling buruk untuk bar gula-gula saya ‘pernah pernah dengar,’ dia menangis. Kami mohon berbeza, tuan.

amazon halloween candy rocky road
Melalui Amazon

Rocky Road ($ 28 untuk 24 bar)

Sam Altshuler, pengasas Annabelle Candy Company, yang kini menghasilkan bar retro termasuk Abba-Zaba, Big Hunk, dan Look !, tidak akan mendapat jauh di biz permen jika dia tidak memimpikan bar Rocky Road pada tahun 1918 Barangan marshmallow dan mentega yang berwarna coklat susu yang tebal dan susu, ia tetap menjadi item yang paling popular di syarikat itu.

amazon halloween candy big hunk
Melalui Amazon

Big Hunk ($ 25 untuk 24 bar)

Produk dari tahun 1950-an, Big Hunk adalah bar kacang kacang panggang yang disebarkan dalam madu tanpa lemak. Jika pembungkusnya kelihatan biasa, mungkin itu kerana anda mengenali dari laci meja pejabat George Costanza, yang diturunkan pada tahun 1997 episod Seinfeld.

Nasihat terakhir kami: Buat pembelian gula-gula anda lebih cepat daripada kemudian-kami rasa banyak akan menjual. Bergerak dengan pantas sebelum itu berlaku, atau-gasp-mereka dihentikan sama sekali.

Tonton kanak-kanak ini mencuba 100 tahun gula-gula:

Kanak-kanak Cuba 100 Tahun Candy