Timun dan Peach: Jadi Anehnya Kerja

Selamat Datang ke Cooking Without Recipes, di mana kami mengajar anda cara membuat hidangan yang kami sayangi, tetapi jangan terlalu risau tentang butiran resipi yang menarik, jadi anda boleh membuat putaran anda sendiri. Ini adalah bagaimana penyunting makanan kanan Andy Baraghani membuat salad dari pasangan yang tidak mungkin.

Peach yang baik sukar dicari. Walaupun di pasar petani, ramai yang cenderung hanya ok-ok berbanding dengan Cal Red Peaches dari Frog Hollow Farm yang saya membesar makan di Berkeley, California. Masukkan salad persik dan timun yang ringkas dan cantik ini, yang betul-betul dilakukan oleh buah yang kurang sempurna. Ia adalah makanan ringan yang saya buat pada hari-hari apabila ia terlalu panas untuk seketika berfikir mengenai menghidupkan ketuhar.

Salad ini diilhamkan oleh perjalanan ke Mexico City, di mana penjaja di setiap sudut jalan akan menjual cawan plastik jicama, tembikai, timun atau wortel yang dibalut dengan garam, chili kering atau sos panas, dan memerah kapur segar. Di sini, gabungan manis, wangi wangi dan kekacang, timun penghidratan berfungsi dengan baik. Ini semua mengenai kontras: haba dari chili dan asid dari jus limau melengkapkan kualiti hampir-jammy pic yang benar-benar baik. Kadang-kadang saya akan menghancurkan timun untuk salad ini, yang menghasilkan kepingan timun yang tidak teratur yang menangkap jus peach dicincang di tempat yang berlainan, jadi setiap gigitan adalah berbeza.

Alex Lau

Berikut adalah cara saya melakukannya: Slice atau smash 3 medium timun Parsi (anda juga boleh menggunakan satu hothouse bahasa Inggeris besar atau timun Jepun, yang juga berkulit tipis dan tidak terlalu lazat). Separuh dan lubang 2 pic masak, kemudian dipotong menjadi baji nipis. Campurkan timun dan pic dalam mangkuk dengan jus satu kapur, jepit yang baik garam laut serpihan, dan sama ada hujan gerimis sos panas atau secubit yang baik Chili kering (Saya suka lada gaya Aleppo atau gochugaru Korea untuk ini). Anda boleh berhenti di sana dan makan ini langsung dari mangkuk, atau anda boleh menambah sedikit segar tarragon atau cilantro daun untuk berpakaian sedikit.

Related: You * Do * Win Friends with this Salad Beet Grilled

Oh, lihat lagi salad timun yang hebat:

Salad Cucumber dipecat