The Best Chai You Can Buy

Tidak menghormati Oprah, tetapi apabila musim sarung tangan utama dan kami mahu cawan dalam chai, kami boleh membuat sendiri (menonjolkan ini Lahore Deli Chai), atau bergantung pada campuran beberapa campuran pra-pakej dan pekat. Ini adalah yang paling kita sukai:


Samovar Masala Chai Black ($ 17)

chai-samovar
Teh Samovar dan Chai

Photo courtesy of Samovar Tea & Chai

Bar teh adalah kedai kopi yang baru, dan Samovar adalah salah satu tempat yang mengetuai pertuduhan. Tidak boleh keluar ke San Francisco untuk menendangnya di salah satu lounge teh di atas kehendaknya? Samovar membungkus teh organik dan tunggal asal-termasuk Masala Chai Black, campuran teh manis Cina, kapulaga, kayu manis, halia, lada hitam, dan cengkih-untuk pesanan dalam talian. Larutkan gula di dalam air sebelum membuat bir, jadi tidak semua tenggelam ke bahagian bawah; pada masa anda menambah susu, anda akan siap.


Prana Chai Masala Blend ($ 20)

PranaChai-crop
Prana Chai

Photo courtesy of Prana Chai

Prana chai blend dilahirkan dan disempurnakan di tanah di bawah di Melbourne. Tetapi kedai-kedai seperti Cafe Moka di Virginia Beach, Bluestone Lane dan Butcher’s Daughter di New York, dan Temo’s Cafe di San Francisco, menjadikannya Stateside. Belum lagi, terdapat butik kecil yang dikenali sebagai internet [LINK] di mana anda boleh membeli satu beg campuran teh 100% hitam Ceylon hitam, madu bushland Australia, kayu manis, buah pelaga, anise bintang, lada, cengkih, dan halia segar untuk bersiap sedia apabila mogok keinginan. Hidangkan cara Bluestone Lane lakukan: Madam beriak ke dalam gelas kosong dan duduk penapis mesh halus kecil ke atas cawan. Tuangkan campuran chai yang dikukus dalam susu di atas penapis, dan nikmati kegembiraan cair manis.


Dona Chai Chai Tea Concentrate (Dua untuk $ 24)

dona-chai-pour

Photo courtesy of Issy Croker & The Magic Elephant

Satu-satunya tumpuan untuk menjadikannya di dalam senarai kami, Dona Chai, adalah sebuah syarikat yang berpangkalan di Brooklyn bahawa kumpulan kecil menyusun chai yang tidak terlalu manis dari halia segar, kayu manis, buah pelaga hijau, cengkih, lada hitam, dan daun longgar teh. Ia juga membantu bahawa ia dihidangkan di beberapa kedai kopi kegemaran kami, termasuk Propeller dan Sweetleaf, biasanya dicampur dengan susu kukus sutera (atau susu badam, jika anda merasa mewah).


Chai Wallahs of Maine Spiced Chai dengan Assam Black Tea ($ 10)

chai-wallas-of-maine

Photo courtesy of Ruthie Ellis

Potensi tetapi tidak kuat, Chai Wallahs of Maine mempunyai halia halus dan punca kapur yang anda alami dari cawan yang dituangkan oleh vendor di India. Petua Pro: rebus dalam separuh susu, separuh air. Ia adalah sentuhan kecil yang meninggalkan cawan anda kaya dan susu tetapi tidak terlalu tebal dan berkrim.


Firepot Nomadic Teas Masala Chai Loose Leaf ($ 7.99)

firepot-masala-chai
Tyler Burrus

Gambar ihsan Tyler Burrus

The chai out of Nashville yang akan membuat anda berasa baik tentang pilihan hidup anda. Setiap bahan dalam Firepot Nomadic Teas ‘Masala Chai Loose Leaf adalah organik dan Fair Trade-certified; janji itu adalah satu peratus jualan pergi ke “pemberdayaan perempuan dan pemeliharaan hidupan liar dalam asal-usul teh.” Ia juga sesuai seperti yang sepatutnya: Campuran kayu manis, kapulaga, ketumbar, halia, lada hitam, ulas, dan campuran teh hitam yang berasal dari India dan Afrika.


Bollywood Theatre Masala Chai ($ 10)

Bollywood_Theater_Masala_Chai_3ozT

Photo: Courtesy of Bollywood Theater

Pop ke restoran chef Troy MacLarty yang terkenal di Bollywood di Portland dan Anda akan mendapat makanan jalanan India seperti gulungan kati dan chaat, dibasuh dengan cawan tak terhingga chai. Bekerja dengan Eksperimen Perdagangan Yang Tidak Teragih, restoran kini menjual campuran masala chai proprietari teh hitam Assam India, buah pelaga hijau, cengkih, lada hitam, halia, daun telur, dan biji adas supaya kami dapat mencipta pengalaman di rumah. Tiada apa-apa yang disiram atau kurang pengsan mengenai rasa; itu urusan sebenar.


Buah Asal Tipu Tipu India Chai ($ 8.95)

SlowBrew_Regular_Tipus
Mark Lannen Photography

Photo courtesy of Mark Lannen Photography

Apabila ahli teh Kathy YL Chan memilih campuran yang dibuat sebelum ini, dia suka terbaik Tipu Brew Asli India Chai. Kami mempunyai resipi nenek Bipin Patel pengasas untuk mengucapkan terima kasih untuk campuran, kini dibungkus di Montana, dan dibuat dengan teh Assam organik dan tidak berseri (penyinaran adalah sejenis pensterilan) rempah ratus. Ia berat pada buah pelaga, buah pala, dan adas-dan menambah halia parut kepada susu sebelum tersekat membawa kepada potensi penuh kucingnya.