Sodas Perancis Rasa seperti Creamsicles Cecair, dan Kami Di Sini untuk Ia

Kita semua ingin menjalani kehidupan seperti kita sedang bercuti di Perancis, dan meskipun itu sedih tidak mungkin, kami telah menemui satu cara yang anda boleh menjadi satu langkah lebih dekat: sodas Perancis. Gabungan air yang enak, sirap sederhana berperisa, dan percikan separuh separuh ais adalah betul-betul apa yang anda mahukan di antara minuman sejuk pagi dan minuman rosé sangria anda.

Ia seperti Pink sebagai Bubblicious dan ia adalah Minum Summer

Di Bellecour di Wayzata, MN, mereka mula berkhidmat sodas Perancis tahun lepas sebagai merawat musim panas. “Mereka semakin popular,” kata pengurus besar Jeanie Janas. “Orang bertanya tentang mereka, belajar apa yang mereka ada. Dan sekarang musim panas telah tiba, kami teruja untuk mencuba kombinasi baru. “Pada menu sekarang mereka mempunyai rosemary-berry, koko nib-ketumbar, lavender-vanilla, dan-sementara itu dalam musim-kegelapan-jeruk rhubarb, menggunakan sirap dari rhubarb panggang yang mereka gunakan dalam pencuci mulut yang lain.

bellecour french soda pour
Ashley Sullivan Creative

Pro mencurahkan separuh setengah daripada tinggi di Bellecour.

Pelaksanaannya mudah dan kemungkinannya tidak berkesudahan, yang menjadikan kita teruja bermain-main dengan mereka di rumah. Anda bermula dengan memilih asas rasa, yang boleh semudah buah-buahan seperti nektar, persik, atau plum. Kemudian masukkan bahan-bahan lain seperti sarang sitrus, atau rempah seperti kayu manis atau kapul buah. Mengambil inspirasi dari kekisi pai jika anda berasa terharu.

Anda kemudian mengambil rasa pilihan anda dan membawa mereka ke dalam mendidih dalam periuk bersama-sama dengan air dan gula, sama seperti anda akan menggunakan sirap mudah biasa. Dalam kes ini, bagaimanapun, Janas mengesyorkan menukar nisbah normal 1: 1 kerana apa sahaja buah yang anda gunakan akan membawa rasa manisnya sendiri. “Kira-kira 60 peratus air kepada 40 peratus gula adalah apa yang anda mahu,” katanya. Sebaik sahaja gula telah dibubarkan, anda membiarkan segala-galanya curam dan sejuk, dan kemudian terikan melalui penapis halus.

Sekarang, masa untuk membuat minuman. Dapatkan gelas dan isi dengan ais. Tuangkan dalam 1 oz. separuh dan setengah, dan ½ oz. daripada sirap sejuk, kemudian top it off dengan kira-kira 6 oz. air yang lembut. Bagi mereka yang tidak boleh mempunyai susu, pengganti susu berfungsi dengan baik (mereka menawarkan susu badam dan macadamia di restoran).

“Perkara terbaik mengenai ini ialah mereka menyegarkan tetapi memuaskan pada perkara yang sama,” jelas Janas. “Anda mempunyai air yang enak yang memancarkan minuman, dan kemudian krim yang menjadikannya lebih kaya dan memberikannya mulut yang bagus. Pada dasarnya, ia tidak berat walaupun ia mempunyai kedalaman. Ia seperti krim. “Dan anda tidak perlu mengejar trak ais krim untuk mendapatkannya.