Senjata Rahsia Anda Cuti Ini … A Crockpot

Ah, musim cuti. Tiada apa-apa yang lebih baik daripada aroma memabukkan yang menyejukkan pai labu di kaunter, panggang dalam ketuhar, kentang tumbuk pada dapur, dan kuah dalam … crockpot? Itu betul, crockpot. Perkakas yang bernilai rendah ini layak mendapat tempat di meja percutian anda tahun ini (atau sekurang-kurangnya di dapur anda). Inilah caranya untuk membuat sebahagian besar crockpot anda musim ini.

Pertama, kita perlu membincangkan kedua-dua kegunaan yang potensial untuk crockpot. Anda boleh menggunakan periuk perlahan sama ada menyimpan perkara hangat atau, um, masak. The crockpot adalah hebat untuk berani. Mendapat sekeping besar lemak otot, seperti daging babi atau tulang rusuk pendek daging? Mereka berpaling kepada lembut, sihir licin lentur dalam periuk perlahan-hanya pastikan coklat daging itu, pertama. Hardy greens, seperti collards and kale, juga merayap dengan gembira di crockpot. Masa memasak mantap ini dan suhu rendah menjadikan gentian sukar lembut dan lembut. Tetapi kebanyakan periuk perlahan juga mempunyai tetapan “hangat” dan mereka boleh digunakan sebagai tangki pemegangan. Di mana menu hari Thanksgiving anda benar-benar memerlukan beberapa cinta.

“Saya mempunyai banyak ruang di atas dapur saya untuk membuat kuah!” kata tiada siapa pun.

Sesiapa yang memasak makan malam yang besar tahu bagaimana perkakas dapur utama dan ketuhar berharga. Walaupun rancangan terbaik anda, selalu ada lagi yang perlu dimasak daripada ruang yang ada. Antara ayam belanda dan pemadat dalam ketuhar, dan pelbagai sos, stok, kuah, kentang, dan skuasy yang meresap di atas dapur, tidak ada tempat untuk menyimpan makanan yang telah dimasak hangat. Masukkan crockpot itu.

Anda boleh menyimpan apa-apa makanan hangat di crockpot. Perniagaan yang rumit adalah mengetahui apa yang anda sepatutnya. “Apa-apa sahaja yang perlu menjadi rangup tidak boleh masuk dalam crockpot,”kata Dawn Perry, editor makanan digital. Sekiranya anda berfikir bahagian terbaik mengenai pemadat adalah sekeping sudut yang renyah, anda mestilah menyimpannya daripada periuk perlahan. Selain itu, anda mungkin sudah membakarnya dalam hidangan kaserol, jadi ia akan menjadi konyol untuk mengeluarkannya dan memindahkannya ke bekas yang berasingan, mencuci dua hidangan dalam proses itu. Sekiranya anda mengukir kalkun terlebih dahulu dan perlu memanaskan semula, jangan lakukannya dalam periuk perlahan-lahan: Kulit yang menarik akan menjadi lembut dan basah. Biji kacang kaserol harus tetap keluar dari periuk perlahan, juga, supaya bawang goreng atau bawang merah kehilangan kerumitan mereka.

Jadi itu adalah yang tidak perlu. Apa yang boleh anda panaskan di dalam crockpot? Semua barangan yang mengambil banyak ruang di atas dapur anda! Kami bercakap mengenai kentang lecek dan kami bercakap mengenai kuah. Sekiranya anda peminat skuasy pura, yang juga boleh diadakan di crockpot. Tepat sebelum berkhidmat, anda mungkin perlu melembapkan mash atau purée dengan sedikit mentega atau gerimis krim tambahan, tetapi Kesyukuran adalah masa yang sesuai untuk tingkah laku semacam ini. Sekiranya anda merupakan keluarga yang penuh dengan penanaman padi liar, yang boleh dipanaskan di crockpot, dan boleh juga kursus sup. Sekiranya tetamu anda bertanya apa yang boleh dibawa ke pesta itu, tetapi anda bukan jenis untuk berkongsi tanggungjawab memasak, minta mereka membawa periuk perlahan mereka. Plag pemanasan Insta!

Perry juga mencadangkan menggunakan crockpot untuk memasak stok untuk sup ayam belanda atau sisa ayam (kecuali jika anda telah membuatnya terlebih dahulu), atau menanam sayur-sayuran dengan potongan kalkun ditarik dari bangkai. Dan hei: pasti tidak ada aturan melawan crockpot dua kali ganda sebagai mangkuk punch. Wain kacak, siapa? ____