Senarai Kedai Runcit: Apa yang Kami Editor-in-Ketua Adam Rapoport Cooks dalam seminggu

Saya bukan perancang menu atau pembeli batch besar. Saya memasak beberapa kali seminggu, jadi saya biasanya pergi ke kedai malam yang saya buat makan malam untuk mengambil bahan-bahan. Kadang-kadang saya pergi dengan rancangan permainan-seperti saya akan membuat spageti dan bakso pada hari Ahad malam-tetapi biasanya saya muncul dengan idea asas dalam fikiran-mengatakan, protein yang dipanggang + sayuran panggang + salad-dan saya membeli apa yang kelihatan paling baik.

Sudah tentu, isteri saya dan saya menyimpan beberapa makanan setiap minggu, seperti makanan ringan untuk anak saya Marlon, lemon untuk vodka-soda dan salad dressing, mentega, susu dan telur. Dan kemudian ada buy-impuls-minggu ini, dalam perjalanan ke daftar, saya melihat sosok finocchiona kering sigaret dari Olympia Provisions dan, bagaimana mungkin saya tidak?

adam-senarai runcit-menegak
Ilustrasi oleh Alaina Sullivan

Ahad

Saya menuju ke Pasar Chelsea mengetahui bahawa isteri saya telah menjemput rakannya Gabe, dan kami akan membuatnya spageti dan bakso, roti bawang putih yang terbaik, dan salad trikolor. Tugas pertama, daging untuk bakso. Saya berhenti di Dickson’s Farmstand Meats, yang melakukan kerja-kerja hebat pada hari-hari ini, yang menawarkan penyembelihan seluruh haiwan dan pelbagai jenis makanan yang disediakan di atas. Saya meraih seberat daging lembu dan kuartal beku, ayam buatan sendiri yang hanya ada. Saya kemudian digugurkan oleh Buon Italia, pasar Itali yang tidak masuk akal dengan semua yang diimport. Saya membeli beberapa buffala ricotta untuk bakso. Anda mencampurkan keju kustard dengan daging, seperti resipi genius dari buku masakan The Meatball Shop. Anda kemudian memanggang bola dan menambahnya-bersama-sama dengan semua botol mereka-untuk periuk sos tomato cepat masak. SANGAT BAIK. Dalam perjalanan pulang, saya berhenti oleh Gristedes (rantaian runcit New York) untuk merebut kepala romaine dan radicchio untuk salad Itali lama sekolah dengan vinaigrette merah-wain, bawang merah. Memerlukan sesuatu yang sihat untuk pergi dengan bakso dan roti bawang putih yang panas dan mentega.

Selasa

Isteri saya telah menulis bahawa dia membeli beberapa perlengkapan untuk salad Yunani, dan dengan serta-merta, daging lembu jus yang segar dan segar muncul di kepala saya. Maka selepas bekerja, saya berjalan ke Eataly di Daerah Kewangan, di seberang jalan dari Bon App pejabat di One World Trade Centre. Penjual daging itu mempunyai potongan tulang rusuk yang indah, dipotong-potong dan dibalut dengan lemak di sepanjang tulang. Saya telah memotong mereka ke dalam satu cawan, kerana saya mahu segera menyedut mereka dalam kuali besi panas yang merobek. Ketika saya pulang ke rumah, saya memanggang kambing itu dan menyelesaikannya di dalam kuali dengan beberapa bawang putih dan rosemary yang telah dihancurkan dari halaman rumah kami. Campuran yogurt yang dicampur dan timun dan bawang putih yang bertaburan mikro membuat perjanjian tzatziki dengan cepat, dan saya berkhidmat bersama nasi perang dengan cincang mentah, sautéed dan Greek-ish salad selada, tomato, timun dan feta.

Sabtu

Pada pertengahan petang, saya muncul di Forager’s, salah seorang daripada mereka tukang gunting butik, kira-kira satu blok dari apartmen saya. Saya tahu saya akan pulang ke rumah sahaja-isteri saya mempunyai rancangan dengan kawan-kawan dan anak saya tidur-jadi saya membuka pintu beku dan meraih Pizza kale-dan-pizza Roberta. (Ia pasti lebih baik daripada penghantaran.) Pada malam itu, saya bercampur dengan beberapa vodka-soda dan memerah pada salame ketika saya menyiapkan topping pizza saya. Pai itu sendiri hanya memerlukan lima minit dalam ketuhar 450 darjah sebelum saya mengunggulinya dengan cincang, saus, kukus madu, dan taburkan kepingan lada merah. Saya memahkotakannya dengan dua telur goreng, telur minyak zaitun dan biarkan kuning-telur mengalir ke pai pedas yang manis. Selepas makan malam, sambil menonton Westworld di sofa, saya telah menjual pintunya Mint Mint McConel untuk Double Chip Butter Peanut. Ia adalah minggu yang panjang-saya berhak mendapat sesuatu yang istimewa.