Segala-galanya yang anda perlukan untuk Wain Mulled Minit Terakhir

Orang-orang cenderung menganggap wain berminat sebagai cara mudah untuk menyingkirkan wain yang dianggap tidak dapat dinafikan. Saya tahu ini kerana saya adalah salah seorang daripada mereka. Kerana ternyata, mendidih wain merah dengan kayu manis bubuk, secawan jus epal yang anda panggil dari keponakan anda, dan wiski kerana ia adalah satu-satunya minuman keras coklat dalam sendi, tidak membuat wain bercampur. Ia membuat semua orang gila anda mengambil dua botol anggur yang tidak dapat dinafikan dan menjadikannya panci panas yang sangat tidak dapat dinafikan.

Wain mulled apabila dilakukan (walaupun kiiinda) dengan betul adalah lazat, dan menggunakan keluar dari wain merah orang membawa ke rumah anda semasa cuti yang yeah, anda mungkin tidak mahu minum. Ia juga yang paling dekat dengan anda boleh menaikkan cermin mata percutian bersorak. Kuncinya bukan untuk mengandaikan anda akan mempunyai semua yang anda perlukan merangsang masa ini. Inilah caranya untuk bersiap untuk membuat wain terakhir.

Perkadaran asas berdasarkan resipi wain BA:
1 botol wain
1 batang kayu manis
1 cawan Port
1½ cawan epal epal
4 epal
1 oren kecil
10 ulas (ditekan ke oren jika anda mahu mewah)
1 pod kapur (atau 12 biji, pilihan)

Simpan tongkat kayu manis dan seluruh ulas dalam kabinet. Jika anda tidak mempunyai perkara-perkara ini, ia adalah pelaburan $ 7 yang bernilai. Orang-orang serbuk yang berada di rak rempah koleksi lengkap ibu anda memberikan anda sebagai housewarming sekarang lima tahun yang lalu tidak akan dilakukan. Itu najis lama dan rasanya seperti itu.

Mempunyai spider epal yang dibumbui di dalam peti sejuk. Sesetengah resipi boleh membiarkan slaid jus epal biasa, tetapi anda perlu menambah rempah tambahan yang banyak untuk membuatnya. Juga, mengapa seseorang minum jus epal biasa apabila ini adalah satu-satunya masa tahun anda boleh minum sari? Jangan bermain sendiri.

Tambah botol pelabuhan Brandy atau tawny ke bar kereta. Anda boleh mencari pilihan untuk kedua-dua wain berasaskan wain untuk di bawah $ 15 di kedai wain tempatan anda atau Whole Foods. Undian saya adalah untuk Pelabuhan kerana saya suka minum lebih bersendirian daripada brendi sekiranya anda pergi pada bulan depan tanpa membuat sebarang wain dan masih mahu pilihan untuk malam, tetapi itu hanya saya. Secara teknikalnya, anda tidak memerlukan brendi atau pelabuhan untuk membuat wain di dalam secubit, tetapi kebanyakan resipi menyertakannya. Saya dapati ia menambah rasa nurani kepada minuman, dan menyimpannya daripada merasa seperti anda melayani sebotol merah yang ditinggalkan di belakang kereta anda sepanjang bulan Ogos (panas, dan kotor).

Dua oren dan empat hingga lapan epal, memberi atau mengambil. Dalam secubit, jika anda tidak mempunyai oren, hanya melangkau mereka-jangan ganti dengan jus oren yang terlalu manis.

The Selamat menjamu selera Resipi wain memanggil dua pod buah, yang kadang-kadang sukar untuk dijumpai dan bukan sesuatu yang akan anda teruskan. Walau bagaimanapun, anda boleh membeli benih kapsul dalam rempah bersama dengan kayu manis dan ulas. Sebuah pod umumnya mempunyai sekitar selusin benih, jadi anda boleh menggunakan matematik itu untuk resipi anda. Kardamom menambah kekeringan hampir tannic yang boleh mengimbangi beberapa rasa manis, sambil menambah kedalaman dan aromatik.

Sebaiknya anda mahu menggunakannya wain merah yang lebih besar dan berani seperti Zinfandel, Merlot, Syrah, atau Cabernet, tetapi mana-mana wain merah anggur yang akan dilepaskan ahli keluarga anda. Saya telah menggunakan Pinot Noir sebelum berjaya. Secara jujur, apa sahaja wain merah yang anda terjebak dan anda tidak mahu minum, mereka akan bekerja. Hanya jangan campurkan varietal, seperti satu botol Cabernet dan satu botol Pinot Noir.

Gula atau madu. Tidak semua resepi memanggilnya, tetapi sering kali anda memerlukannya untuk mengimbangi kepahitan dan / atau alkohol. Nasihat pakar saya: jangan tambah gula atau madu sehingga sangat, sangat akhir. Anda ingin menambahkannya secukupnya kerana bergantung kepada wain rawak yang anda gunakan dan semangat, anda mungkin tidak memerlukannya, jika ada.

Berlatih bersahaja dengan mengatakan perkara seperti, “Hmm. Hei Karen, saya lihat kamu membawa dua botol Merlot ini, dan saya tidak tahu tentang kamu, tetapi anggur yang menarik itu sangat bagus sekarang. Bagaimana dengan saya cambuk beberapa cepat cepat? “Anda juga boleh mengamalkan ketawa dan melambai pergelangan tangan anda dengan riang,” Oh, tidak apa-apa! “Seperti salah satu mitos, 1950-an Technicolor tuan rumah yang hanya boleh melakukan semua.

Hidangkannya sebagai sumputan makan malam yang mengejutkan, atau sebagai iringan untuk baju tidur plaid dan filem bermusim kegemaran anda (semoga) mengalir di Netflix, untuk menghangatkan tangan dan hati para tetamu yang sangat kagum anda. Wain mull terus selama tiga hari di dalam peti sejuk, dan semua yang diperlukan adalah cepat 20 minit reneh di atas dapur untuk membuat diri anda cawan semasa menyanyi bersama Mariah Carey. Ia adalah satu daripada hadiah yang terus memberi, tetapi lebih baik kerana ia adalah wain.

mulled-wine

Mulled Wine