Saya Pergi ke BrunchCon, Konvensyen untuk Orang yang Suka Brunch

Perkara positif yang boleh anda katakan tentang BrunchCon adalah ia terpencil. Tidak seperti SantaCon, sejenis penyanyi New York City yang mirip alkohol, ia tidak menyebarkan masalahnya di seluruh blok bandar, atau mengganggu perjalanan anda dengan keramaiannya. Ia tidak mengganas bartender tempatan anda, atau muntah di trotoar anda. BrunchCon, acara multi-bandar yang diadakan seperti brunch-ke gigitan kecil makanan dan kuantiti alkohol yang besar; dikuarantin, tahun ini, di pusat EXPO Brooklyn.

Brunch, makan malam hujung minggu yang dikritik secara kritikal dan jahat, telah menikmati sedikit akhbar positif sejak kebelakangan ini. Sadie Stein menulis dalam sekeping untuk New Yorker (berjudul “Adakah Kami Selesai Menikah Brunch?”) Bahawa ada keseronokan yang dapat ditemui, namun, dalam pesta tengah hari languid. Grub Street menegaskan, dalam pengenalan kepada senarai restoran dengan persembahan brunch yang luar biasa, kita mungkin tinggal di zaman kegemilangan New York di zaman kegemilangan. Bolehkah ulasan BrunchCon menjadi yang ketiga yang membuat trend? Saya meragukan bahawa BrunchCon akan membawa penilaian seperti itu, tetapi saya sudah bersedia untuk mengetahui.

brunchcon girls
Gambar oleh Laura Murray

Mereka suka makan tengah hari!

Tidak seperti apa yang anda gambarkan, BrunchCon bukan satu acara di mana orang berpakaian sebagai watak makan tengahari kegemaran mereka dan bersatu untuk perbincangan panel. (Konvensyen yang kuat, muzik parti yang mengelirukan menghalang komunikasi yang berlebihan.) Ia adalah, sebaliknya, makan tengahari diregangkan dan ditolak kepada ekstremnya. Daripada kesepakatan mimosa yang tidak terkawal yang dikawal oleh akses pelayan anda dan ketidakupayaan rasa malu anda, BrunchCon menawarkan mimosa yang tidak berkesudahan dan mary berdarah dan bir dan kesepakatan wain, yang perlu anda lakukan adalah berjalan kaki ke tempat minuman minuman yang anda inginkan. Daripada sebiji telur dan roti bakar $ 20, itu adalah pelaburan $ 45 dalam pelbagai gigitan telur, ayam dan wafel, dan bar tenaga. Daripada hari yang hilang untuk minum dan malam yang hilang untuk mabuk awal it’s-baik, bahagian itu ialah 1: 1.

brunchcon closeup
Gambar oleh Laura Murray

Ini adalah tahun kedua BrunchCon telah melawat New York. Yang pertama adalah bencana. “New BrunchCon New York Adalah Hellscape Drunken,” tulis Grub Street. “NYC’s First ‘BrunchCon’ Pergi Mengenai Bagaimana Anda Harapkan,” kata Gothamist. “BrunchCon? Lebih seperti BrunchConned mengatakan kecewa New Yorkers, “merungut Metro. Aduan adalah pelbagai dan terutamanya berkenaan ruang yang penuh sesak, garis panjang untuk masuk, dan lantai seperti parti yang melekat dengan mimosa. “Jika seseorang mencuri anjing anda atau lelaki atau wang anda dan anda mahu membalas dendam, hantar ke #BrunchCon,” tweeted seorang peserta.

Sudah jelas bahawa untuk tahun kedua, dengan telur di wajahnya (ya, saya lakukan itu), BrunchCon terpaksa berbuat lebih baik. Pasukan acara, yang memegang Kekurangan di tujuh bandar lain, menurunkan vendornya dari 50 hingga 30. (Masalah mencari jenama yang bersedia dikaitkan dengan BrunchCon mungkin membantu dengan tugas ini dengan ketara.) Harga telah menurun, dan acara itu dipindahkan ke pusat EXPO yang lebih besar. Saya menghadiri pagi Ahad dan saya perlu mengakui, pasukan BrunchCon belajar dari a brunch kesilapan mereka, ha-ha.

brunchcon crowd
Gambar oleh Laura Murray

Pusat EXPO adalah kotak tempat duduk yang luas di Greenpoint, Brooklyn. Setelah masuk, anda disambut dengan seruling sampanye plastik yang merupakan seruling sampanye plastik yang ditetapkan untuk tempoh pengalaman BrunchCon anda. Ia sepatutnya berada dalam kalung yang anda pakai di leher anda, tetapi saya akan memaafkan BrunchCon untuk pengawasan ini. Apabila anda mahukan lebih banyak mimosa, anda hanya berjalan ke stesen mimosa persegi di tengah-tengah bilik dan menyerahkan seorang ahli kakitangan seruling anda, yang mereka dengan penuh kepenuhan dipenuhi dengan mimosa yang telah dibuat dari salah satu daripada beberapa penyejuk besar. Proses ini mengambil masa hanya beberapa saat dan dilakukan tanpa penghakiman.

Mimosas-yang saya sampel, serta segelas rosé dan mary berdarah, demi kewartawanan-sedikit lebih banyak jus-berat daripada yang anda mahukan jika anda memesan satu mimosa di sebuah restoran, tetapi boleh dikatakan sempurna Campuran untuk minum berterusan. Terdapat dua Bloody Mary berdiri; tujuh pilihan wain di stesen Wain Barefoot yang besar; sebuah stesen mimosa; stesen Beer Coney Island; sebuah stesen Peroni. Garis-garis terbesar adalah untuk ayam dan wafel gigitan dari Baked & Fried, gigitan yang bagus, dan gigitan kon salji dari Sweetface Snowballs, yang saya tidak sampel. Garis-garis terkecil adalah untuk segala-galanya, sama ada disebabkan oleh kecacatan gigitan atau kebosanan yang menggigit.

brunchcon mimosas
Gambar oleh Laura Murray

Walau bagaimanapun, tiada siapa yang kelihatan tidak senang. Para hadirin menari dengan muzik parti yang sangat kuat, duduk di meja yang banyak di pusat, dan menikmati banyak minuman dan gigitan kecil. Pekerja membongkar tumpahan hampir dengan tak sedap, ketakutan, saya bayangkan, tahun yang lain digambarkan sebagai pesta bertemakan brunch bertema. Sekumpulan wanita yang saya cakap berkata bahawa mereka suka mimosa yang terbaik, dan ditawarkan, tanpa meminta saya, bahawa mereka akan kembali. Pasangan dari Upper East Side memberitahu saya festival itu lebih baik daripada yang mereka harapkan dan mereka tidak cuba membazir pada pukul 10 pagi, tetapi mereka juga menawarkan tanpa meminta saya, bahawa mereka akan kembali. Mereka telah memutuskan untuk datang kerana seseorang dalam kumpulan mereka melihat acara di Facebook dan kerana mereka “suka makan tengahari.”

Bahawa anda boleh mempunyai jumlah mimosas yang sama untuk harga botol André dan kotak jus oren, atau makanan yang lebih besar untuk separuh harga gigitan kecil, nampaknya tidak penting kepada peminat makan tengahari ini. Lagipun, rayuan makan tengahari bukan makanan atau minuman, ia adalah pengalaman; dan ia tidak begitu banyak pengalaman, seperti yang anda mahukan pengalaman itu. Hari mabuk, suasana pesta, makanan restoran umumnya lebih buruk daripada purata. Apa yang penting ialah cita rasa yang tidak menyenangkan.

brunchcon mimosa dude
Gambar oleh Laura Murray